Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπουδαίος Γιαννιώτης

Σπουδαίος Γιαννιώτης
Κυριακή, 15 Μαΐου 2011 - 23:29

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν εντυπωσιακός στα τελευταία 250 μέτρα της κούρσας για τον αγώνα του ενός μιλίου στο Μάντσεστερ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού κολύμπησε σε 16:06 την απόσταση και τερμάτισε δεύτερος, ακριβώς όπως συνέβη και στον αγώνα του Σάντος της Βραζιλίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αναμέτρηση του «Great Salford swim» και, εν ολίγοις, ο τερματισμός της, ενθάρρυνε ακόμα περισσότερο την κόντρα του με τον Τόμας Λουρτζ, ο οποίος κολύμπησε σε χρόνο 16:03 την απόσταση και πήρε την πρώτη θέση, ακριβώς όπως στο Σάντος.

Ο Γιαννιώτης εξομολογήθηκε το τακτικό λάθος που έκανε στην κούρσα, αφού «έμεινα πολύ πίσω νωρίς». Βεβαίως, όσο χαρωπή ακούγεται αυτή η απόσταση των 1.650 μέτρων για έναν δεινό κολυμβητή, της κλάσης του Έλληνα, η αλήθεια είναι κατάτι διαφορετική: «Το νερό ήταν κρύο και εγώ είχα μουδιάσει».

Παρ’ όλα αυτά το ταξίδι στο Μάντσεστερ δεν συνοδεύτηκε μόνο από την κούρσα για τον 31χρονο κολυμβητή. Με το που έφθασε στην πόλη, η οποία ζούσε τους πανηγυρισμούς της Γιουνάιτεντ, ο Γιαννιώτης βρήκε την τέλεια διέξοδο: το ταξίδι στο Λίβερπουλ, στο οποίο είδε τους γονείς του και τους θείους του, σε μία υπέροχη και συναισθηματική στιγμή. Η εμπειρία για εκείνον τελείωσε με όμορφο τρόπο και το απόγευμα της Δευτέρας επιστρέφει στην Αθήνα, για να συνεχίσει την προετοιμασία του. Από το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσει πάλι να κάνει χιλιόμετρα μέχρι εξαντλήσεως.

Διαβάστε επίσης

Δυνατή η Λυμπερτά

Δυνατή η Λυμπερτά

Κοντά στο όριο (16:41.49) για το Παγκόσμιο της Σαγκάης κολύμπησε η Λυμπερτά στους Μακεδονικούς.

Οι τρεις των Μακεδονικών

Οι τρεις των Μακεδονικών

Ο Στέφανος Δημητριάδης, ο Δημήτρης Χασιώτης και ο Οδυσσέας Μελαδίνης ήταν οι τρεις κολυμβητές του Ολυμπιακού που πήραν μέρος στους «Μακεδονικούς».