Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ιστορία μιας φωτογραφίας

Η ιστορία μιας φωτογραφίας
Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014 - 03:35

Στο πλαίσιο της συνάντησης της ομάδας κολύμβησης του Ολυμπιακού στην Ιστορική Λέσχη στη Μαρίνα Ζέας, προέκυψε… θέμα με τα τρόπαια. Οι βιτρίνες έβγαλαν για λίγο το γυάλινο προσωπείο τους για να υποδεχθούν κειμήλια του ελληνικού αθλητισμού. Τρόπαια που είναι σταθμοί για τους Έλληνες μύθους.

Πρώτα, το πρωτάθλημα του 1999, για τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος έφθασε το 1998 στον Ολυμπιακό και αυτό ήταν το πρώτο πανελλήνιο τρόπαιο που πανηγύρισε από τα 16 διαδοχικά που έχει πάρει με το ερυθρόλευκο σκουφάκι. Έπειτα, το τρόπαιο του 1992, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, με τον Νίκο Γέμελο για πρώτη χρονιά προπονητή της ομάδας. Ο Γέμελος έχει πάρει, ως προπονητής, 22 σε 23 χρόνια, αλλά τα 19 συνεχόμενα τα έχει κατακτήσει ως πρώτος προπονητής.

Στο πλαίσιο αυτών των φωτογραφιών, ο Σπύρος Μπιτσάκης δανείστηκε για λίγο το τρόπαιο του 2010 ώστε να κάνει παρέα στο φετινό, το οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε στην Κέρκυρα. Οι κολυμβητές που βρίσκονται στην αποστολή που πήγε στην Κέρκυρα, δεν το θυμούνται με στοργή αυτό το τρόπαιο. Ήταν 9 Μαΐου του 2010 όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο και αυτό ήταν το τελευταίο για τον τιμ μάνατζερ του τμήματος κολύμβησης. Ο Μπιτσάκης ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού και εκείνη τη χρονιά είχε τραβήξει των παθών του τον τάραχο. Σε αντίθεση με τώρα, που ουσιαστικά είναι το σπίτι του, οι επισκέψεις στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας ήταν ένας εφιάλτης. Ο Μπιτσάκης εκπροσωπούσε τους κολυμβητές, το χρέος ήταν πολύ μεγάλο και η συμπεριφορά που εισέπραττε από τα μέλη της τότε διοίκησης ήταν τουλάχιστον σαρκαστική. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στην Κέρκυρα έχοντας για εχθρό, στο μυαλό τους, τη διοίκησή τους. Και ενδεχομένως αν δεν βρίσκονταν οι κολυμβητές του Εθνικού για να πικάρουν τους κολυμβητές του Ολυμπιακού για ενδεχόμενη χασούρα, τότε μπορεί να μη μιλούσε ο αθλητικός εγωισμός και να άφηναν το πρωτάθλημα να ξεγλιστρήσει. Φυσικά, είναι ίσως το πιο πολύτιμο πρωτάθλημα στον δρόμο με τα 19 διαδοχικά, που μπορούν να γίνουν 20. Μπορεί να πήγε μόνο ο έφορος, Γιώργος Παπαδόπουλος, για την απονομή, αλλά η ιστορία έγραψε.

Ο Μπιτσάκης πανηγύρισε και την επόμενη χρονιά, αλλά ως τιμ μάνατζερ. Η φωτογραφία με τον υπογράφοντα επίσης δεν είναι τυχαία. Διότι στις 9 Μαΐου του 2010 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρόπαιο (το έχασαν στην κατηγορία των Γυναικών από τον Εθνικό, αλλά νίκησαν στη γενική βαθμολογία και στην κατηγορία των Ανδρών) και στις 10 Μαΐου ήταν η πρώτη επίσημη μέρα προβών, για να βγει ο «ΓΑΥΡΟΣ» 19 μέρες μετά.

Διαβάστε επίσης

Άλλαξε το τσιπ του

Άλλαξε το τσιπ του

Ο Ρότζερ Φέντερερ έψαξε και βρήκε τη λύση ως βετεράνος. Καλύτερα να νομίζει ότι είναι και να μην είναι από το αντίθετο.

Το 20ο σερί του χρόνου

Το 20ο σερί του χρόνου

Η συνάντηση της ομάδας κολύμβησης του Ολυμπιακού στη Λέσχη σηματοδότησε το τέλος της σεζόν στο ομαδικό.

Τρία χρυσά μετάλλια

Τρία χρυσά μετάλλια

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Καλαμαριά.