Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεκινά ο Χρήστου

Ξεκινά ο Χρήστου
Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014 - 22:35

Η ελληνική αποστολή από πιτσιρίκια, από Εφήβους και Νεανίδες που δεν έχουν πλεόνασμα από εικόνες σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, για αυτό και ξεχειλίζουν από ενθουσιασμό και θέλουν να βιώσουν μία διοργάνωση στο απόλυτό της. Δεν είναι, δα, υπερδύναμη η ελληνική κολύμβηση, για αυτό και οι 10 κολυμβητές, 5 Νεανίδες και 5 Έφηβοι, αισθάνονται σαν να είναι η αφρόκρεμα ενός κρυφού σχολειού στο οποίο γίνεται καλή δουλειά, αν εξαιρέσεις την έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα και κλιματιστικού το καλοκαίρι, αλλά και κάτι ρωγμές στους τοίχους των τάξεων από την υγρασία, κάτι μεγάλα ξύλινα δοκάρια που κανονικά χρησίμευαν για το κρέμασμα κουρτινών τώρα κρέμονται και ο αέρας τα πηγαίνει πέρα δώθε. Αλλά, παρ’ όλα αυτά (και παρά την υπερβολή στη μεταφορά) τα παιδιά είναι χαρούμενα.

Το ταξίδι στην Ντορντρέχτη της Ολλανδίας, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ήταν μακρύ, διότι προφανώς δεν υπάρχει απευθείας πτήση για την πόλη και έπρεπε να αλλάξουν μέσα μεταφοράς. Από την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, μπαίνουν στη μάχη. Για τον Απόστολο Χρήστου, τον κολυμβητή του Ολυμπιακού και έναν από τους 10 Έλληνες κολυμβητές (μαζί με τις Αγγελική Μαυραντζά, Ηλέκτρα Λέμπλ, Βασιλική Μπάκα, Αναστασία Συρίγου, Ιωάννα Σαχά και τους Φώτη Μυλωνά, Παναγιώτη Χιώτη, Βαγγέλη Αϊβαλιώτη, Δημήτρη Δημητρίου) η διοργάνωση αρχίζει από το πρωί και μάλιστα σε ένα αγώνισμα που λογίζεται από τα φαβορί. Στα 100μ. ύπτιο, μάλιστα, θα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής μέχρι του χρόνου, όταν γίνει η διοργάνωση στη Σιγκαπούρη, αφού έχει πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Ντουμπάι. Πρέπει να λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για κάποιο μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα, με το οποίο ξεκινά η διοργάνωση. Ο Χρήστου θα πέσει σε όλες τις αποστάσεις του υπτίου, και στα 50μ. και στα 200μ., ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί ότι για εκείνον, αλλά και για άλλους 7 κολυμβητές (4 κορίτσια και 3 αγόρια) η χρονιά δεν τελειώνει στην Ντορντρέχτη, διότι έχει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Νανζίνγκ της Κίνας, από τις 16 έως τις 28 Αυγούστου.

Ο Χρήστου θα έχει ρεπό την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πέσει στα 200μ. ύπτιο και το Σάββατο στα 50μ. και ελπίζει ότι θα τα καταφέρει και σε αυτά τα αγωνίσματα.

Διαβάστε επίσης

Το πάλεψε ο Παπαθανασίου

Το πάλεψε ο Παπαθανασίου

Ο Ιστιοπλόος Αιμίλιος Παπαθανασίου του Ολυμπιακού κατέλαβε την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στην Ιταλία.

Στη σκιά των γιγάντων

Στη σκιά των γιγάντων

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο πιο υποτιμημένος τενίστας της γενιάς του και αυτό τον κάνει ξεχωριστό.

«Έφυγε» η Βαρβάρα

«Έφυγε» η Βαρβάρα

Μία από τις αφανείς ηρωίδες του Ερασιτέχνη αποχαιρέτησε τον μάταιο κόσμο νικημένη από τον καρκίνο.