Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παράδοση και ενηλικίωση

Παράδοση και ενηλικίωση
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 - 04:20

Για όλους όσοι προσπαθούν έρχεται η ώρα που ο κόσμος μπορεί να τους θεωρήσει αυτόφωτους. Την ώρα που ο Σπύρος Γιαννιώτης θα κάθεται στην κερκίδα ή εν πάση περιπτώσει δεν θα φοράει τη φόρμα εργασίας του για τα 5 χλμ. στη Regattastrecke Grünau του Βερολίνου, που είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη στις 14:30, ο Αντώνης Φωκαΐδης θα παίρνει θέση, θα έχει για παρτενέρ τον Γιώργο Αρνιακό. Δηλαδή είναι το όνομα της αποστολής που θέτει υποψηφιότητα για να έχει το καλύτερο ελληνικό πλασάρισμα στην κούρσα, αν και ο δεύτερος είναι θαυμάσιος κολυμβητής.

Ο Φωκαΐδης βρίσκεται στην… πρώτη ενήλικη μέρα της επαγγελματικής ζωής του: δεν είναι μείρακας, αλλά είναι η διεθνής διοργάνωση στην οποία θα τραβήξει ζόρι ως άνδρας, όχι πίσω ή κάτω από τον Γιαννιώτη, αλλά μόνος του. Ελπίζει ότι τη 13η Αυγούστου θα τη θυμάται για όλη τη ζωή του, θα είναι η ημερομηνία που θα τον εισάγει στο διεθνές παλκοσένικο. Ένα καλό πλασάρισμα, ένα ατομικό μετάλλιο μετά τα δύο ομαδικά (το χρυσό στη Βουδαπέστη με Αραούζου και Γιαννιώτη το 2010- εξ ου και η φωτό- και το ασημένιο με τους ίδιους παρτενέρ στη Βαρκελώνη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα˙ δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι και το Σάββατο, 16 Αυγούστου, θα είναι η ίδια ομάδα, διότι ο Γέμελος και ο Γιαννιώτης μπορεί να μη θέλουν να ρισκάρουν τίποτα προκειμένου ο σπουδαίος κολυμβητής να γυρίσει στην Αθήνα χωρίς προβλήματα και έτοιμος για δράση την επόμενη σεζόν) και ένα ψυχολογικό boost, δηλαδή ώθηση, ενόψει της προολυμπιακής χρονιάς.

Η Κέλυ Αραούζου, από την μεριά της, ξέρει ότι αυτές οι ψυχολογικές ωθήσεις μπορούν ενίοτε να είναι παραμύθια της Χαλιμάς, αλλά πάλι στη διοργάνωση αυτή κάμνει το κομμάτι της. Το δεκάρι την αφορά πραγματικά, όχι μόνο διότι είναι η ενδιάμεση απόσταση στα 5 χλμ. που κάνει και στα 25 που κάποια στιγμή, άμα κολλήσει αρκετά γαλόνια, τόσα που να έχει βαρεθεί τις μεγάλες διοργανώσεις, μπορεί να κάνει, αλλά διότι είναι η ολυμπιακή απόσταση, εκείνη που ελπίζει ότι θα διαγωνιστεί στο Ρίο το 2016. Ούτως ή άλλως, όμως, έχει δημιουργήσει παράδοση στη διοργάνωση, αφού έχει πάρει 4 μετάλλια στα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αν πάρει άλλα τόσα θα φθάσει τα 6 και σίγουρα θα ξεπεράσει τον ρέκορντμαν Άρη Γρηγοριάδη που πήρε τα 5 μετάλλιά του σε Ευρωπαϊκά σε τρεις διοργανώσεις. Επίσης και ο Σπύρος Γιαννιώτης μπορεί να φθάσει στα 6, αλλά αυτό είναι… αυριανού παπά Ευαγγέλιο. Ο αγώνας της Αραούζου- άνευ Λυμπερτά αυτήν τη φορά, αφού επίσης δεν ήθελε να ρισκάρει να υποτροπιάσει στον αυχένα και θα πάρει μόνο στην πισίνα μέρος- ξεκινά στις 11:00 και σηματοδοτεί την έναρξη του 28ου πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης. Στο… searching για τα κανάλια δεν βρέθηκε τίποτα, αφού ο στίβος έχει τη μερίδα του λέοντος, απλώς μην ακούσουμε ξανά ότι υπάρχει κάποιος που είναι δίπλα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Διαβάστε επίσης

Δεν έγινε το «κλικ»

Δεν έγινε το «κλικ»

Η Κέλυ Αραούζου τερμάτισε 8η στον αγώνα των 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Κοντά στο μετάλλιο

Κοντά στο μετάλλιο

Την Τετάρτη θα κριθεί το χρώμα του μεταλλίου για τον Παπαθανασίου στη Λουκέρνη.

Με φόντο το βάθρο

Με φόντο το βάθρο

Στο τελικό του τριπλούν προκρίθηκε ο Δημήτρης Τσιάμης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου.