Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Σάββατο 19/8)

StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Σάββατο 19/8)
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 - 14:30

Αναλύσεις και Προγνωστικά

ΑΕΚ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (21:45) - ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ: Απλά ανώτερη ως ομάδα και αυτό φρόντισε η ΑΕΚ να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απόλυτα φυσιολογικά χρειάστηκε τον χρόνο της για να προσαρμοστεί, αφού στο Ζάγκρεμπ έδωσε το πρώτο της επίσημο ματς και το πρώτο γενικότερα έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες. Είχε θέματα στο κεντρικό της αμυντικό δίδυμο, αλλά ακόμα κι έτσι το γκολ που δέχθηκε, το δέχθηκε από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 39’. Κι εκεί ακριβώς φαίνεται το πόσο καλή ομάδα έχει δημιουργήσει ο Αλμέιδα. Κόντρα σε αυτή την εικόνα και σε ένα εχθρικό περιβάλλον, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε… παρέλαση στην Κροατία. Στο 59’ απολύτως δίκαια ισοφάρισε σε 1-1 με τον Τσούμπερ, αφού είχαν προηγηθεί ευκαιρίες, ενώ στο 90’ ο Γαλανόπουλος έγραψε το τελικό 1-2, ακριβώς βάσει της ροής του αγώνα. Αν κάποιος δεν ήξερε τι πραγματικά παιζόταν στην αναμέτρηση, θα πίστευε ότι η ΑΕΚ έπαιζε για να ισοφαρίσει στην έδρα της, αφού είχε την Ντιναμό σε κατάσταση… μονότερμα. Κανένα πρόβλημα για τον Αλμέιδα, αφού επέστρεψε και ο Γκατσίνοβιτς.

Stoiximan Αξιολόγηση – Μάθε τα πάντα

ΑΕΚ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (21:45) - ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ: Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει ποιότητα και μάλιστα ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία είναι και το πραγματικό πρόβλημα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τι εννοούμε; Ότι κάποιες μονάδες διαθέτουν τέτοιες περγαμηνές που δεν μπορούν να φυλακιστούν στην Κροατία κι έτσι μετρούν μέρες σαν τους φαντάρους για να φύγουν. Στα αμιγώς αγωνιστικά… Ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, γλίτωσε βέβαια και μία φορά χάρη στον εξαιρετικό τερματοφύλακα, Λιβάκοβιτς, έφτανε με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και τελικά σκόραρε στο 39’ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ. Κάπου εκεί έπεσε ο γενικός… Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιγκόρ Μπίστσαν ήταν σαν να μην βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ορμή της ΑΕΚ. Στο 59’ έγινε το 1-1 (και άργησε…) ενώ στο 90’ δεν απέφυγε το μοιραίο που ήταν η πλήρης ανατροπή του σκορ (1-2). Μάλιστα, πρέπει να αισθάνεται και τυχερή, αφού στις καθυστερήσεις ο Λιβάκοβιτς την έσωσε δύο φορές από ένα τρίτο γκολ. Οι οπαδοί της βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση για ψυχολογική ανάταση, αλλά για πολλούς παίκτες είναι και το φινάλε, αφού Λιβάκοβιτς, Σούταλο και όχι μόνο αναμένεται να αποχωρήσουν.

Η εκτίμηση του αγώνα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (22:00) - ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ: Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε, προ ημερών, στην Ελλάδα και το Καραϊσκάκη το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, νικώντας στα πέναλτι τη Σεβίλλη μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια. Στάθηκε τυχερή σε κάποιες στιγμές, ή αν προτιμάτε είχε τον Έντερσον σε εξαιρετική βραδιά και κάπως έτσι δεν δέχτηκε άλλα γκολ από τη Σεβίλλη. Αντιμετώπισε προβλήματα, δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τις αντεπιθέσεις της αλλά ο Βραζιλιάνος πορτιέρο ήταν εξαιρετικός. Επιπλέον, στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα, σάρωσε με 3-0 εκτός έδρας την Μπέρνλι, με δύο γκολ του Χάαλαντ και ένα του Ρόδρι. Δεν άφησε περιθώρια για αντίδραση στην αντίπαλό της. Παραμένουν εκτός και για το Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ Στοίχημα ο Στόουνς (κεντρικός αμυντικός) και ο Μπερνάρντο Σίλβα (μεσοεπιθετικός), όπως, φυσικά, και ο Ντε Μπρούινε (μεσοεπιθετικός). Αντίθετα, ο Γκουαρντιόλα υπολογίζει και πάλι τον Ντίας, σε μία θέση που παραείναι «γεμάτη» η πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Winmasters Αξιολόγηση – Δες περισσότερα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (22:00) - ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ: Το μεγαλύτερο κέρδος της Νιούκαστλ δεν είναι απλά ότι «μεγαλώνει» διαρκώς, παιχνίδι με το παιχνίδι. Ούτε ότι με την εικόνα της και στην πρεμιέρα «τρόμαξε» κόσμο. Είναι ότι έχει... καταφέρει να δίνεται η Σίτι σε απόδοση οριακά άνω του 1.70, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν θα την βρίσκαμε πάνω από 1.50. Μπορεί και να μη «λέει» τίποτα αυτό στην πράξη. Ντέρμπι περιμέναμε με την Άστον Βίλα, αλλά το μετέτρεψε σε πάρτι, έβαλε 5 γκολ (5-1) και θα μπορούσε κι άλλα. Έπαιξε μπαλάρα, την... έκρυψε σε πολλές περιπτώσεις και έστειλε μηνύματα ότι είναι για μεγάλα πράγματα και φέτος. Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Τονάλι (6’), όπως και ο Μπαρνς (91’), βάλτε και τα δύο γκολ του Ίσακ (16’, 58’) που συνεχίζει με φόρα από πέρσι και το ένα του Γουίλσον (77’) και έχετε εικόνα. 17 τελικές «έφτιαξε» η αρμάδα του Έντι Χάου, οι 13 στην εστία, το νούμερο είναι εντυπωσιακό! Δίνονται εκτός οι Κραφτ (δεξί μπακ), Μανκίγιο (δεξί μπακ) και Γουίλοκ (κεντρικός μέσος).

Η εκτίμηση του αγώνα

Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά ποδοσφαίρου, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένιςκαι NBA.

Διαβάστε επίσης