Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα προγνωστικά της αναμέτρησης

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα προγνωστικά της αναμέτρησης
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 - 10:34

Το «Ντέρμπι Αιωνίων», ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της αγωνιστικής και στο Betmarket θα βρείτε την ανάλυση και τα προγνωστικά.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 1 HD (19:30)

Ανάλυση Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, στις οποίες σκόραρε από τουλάχιστον τρία τέρματα, ενώ πριν τη διακοπή ήρθε ισόπαλος στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα (2-2), σε ένα παιχνίδι που παρά το γεγονός πως κατάφερε να πάρει το προηγηθεί με 0-2, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα. Για την ώρα, έχει παίξει δύο ντέρμπι στη Stoiximan Superleague. Αρχικά, ήρθε ισόπαλος στην έδρα της ΑΕΚ (1-1), ενώ δύο αγωνιστικές αργότερα επικράτησε εύκολα επί του Άρη (4-1), αποδίδοντας καλά κυρίως στο δεύτερο μέρος.

Μπορεί στην επανέναρξη το πρόγραμμα του να είναι αρκετά βαρύ, όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να κάνει το παν για τη νίκη, καθώς αν πάρει το τρίποντο θα ανεβάσει σημαντικά την ψυχολογία του και θα αποκτήσει μια διαφορά έξι πόντων από έναν εκ των ανταγωνιστών στη μάχη του τίτλου. Όσον αφορά το πλάνο παιχνιδιού, με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο η προσέγγιση του αναμένεται να είναι με σχετικά επιθετικό προσανατολισμό, ενώ λογικά θα περιλαμβάνει υψηλό ρυθμό και πίεση σε αυξημένο τέμπο.

Ανάλυση Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (2-2-0), σε όλες τις διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως πριν διασύρει τον Ατρόμητο (5-0), στην τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή, είχε προβληματίσει κάπως με την απόδοση του, μιας και είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις τον ΠΑΟΚ (2-2) εντός έδρας και ήταν κακός στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα (0-0), για τους ομίλους του Europa League. Συνεπώς, το διάλλειμα ήταν αρκετά χρήσιμο, για να ανασυνταχθεί και να πάρει τις απαραίτητες ανάσες.

Σήμερα, παίζει ένα αρκετά δυνατό ντέρμπι και μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί και τόσο καλά σε τέτοιου τύπου παιχνίδια. Η αλήθεια είναι πως ο φετινός Παναθηναϊκός δύσκολα θα παίξει αμυντικά και όπως μας είχε συνηθίσει πέρσι, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι να προσπαθήσει να πιέσει την αντίπαλη άμυνα, με σκοπό να την περιορίσει και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως είναι αρκετά ευάλωτη. Όσον αφορά την επίθεση, ο Ιωαννίδης αναμένεται να είναι ο επιθετικός - στόχος και άρα ο αποδέκτης της πλειοψηφίας των δημιουργιών του συνόλου.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο διαιτητής

Το προφίλ του Φάμπιο Μαρέσκα

Ενδιαφέρον έχουν κάποια στοιχεία σχετικά με τον Φάμπιο Μαρέσκα, με δεδομένο πως θα είναι ο διαιτητής του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Μέχρι στιγμής έχει αναλάβει εννέα αγώνες στην σεζόν: έναν για το Nations League, έναν για τα προκριματικά του Champions League, δύο για τα προκριματικά του Conference League, τρεις για την Serie A και δύο για την Serie B.

Σε αυτούς τους 9 αγώνες έχει μοιράσει συνολικά 55 κίτρινες κάρτες και 3 κόκκινες, ενώ δύο φορές έχει υποδείξει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Πρακτικά, λοιπόν, έδειξε 6,1 φορές την κίτρινη κάρτα, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση της Μπάρι με την Παλέρμο, εκεί όπου είχαμε 10 κίτρινες κάρτες, μία διπλή κίτρινη, μία κόκκινη και ένα πέναλτι.

Όσον αφορά τα πιο ειδικά νούμερα, παρατηρούμε πως στους 3 αγώνες που ανέλαβε στην Serie A σφύριξε 25,33 φάουλ κατά μέσο όρο.

Μία από τις περιπτώσεις που έχουμε κρατήσει για τον Φάμπιο Μαρέσκα είναι η ποινή που δέχθηκε το 2021 μετά τον αγώνα της Μίλαν με την Ρόμα, στην νίκη των «ροσονέρι» με 2-1. Συγκεκριμένα, η ιταλική Ομοσπονδία τον άφησε εκτός αγώνων για δύο αγωνιστικές, με τις αποφάσεις του να εξοργίζουν τον Ζοζέ Μουρίνιο στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Προγνωστικά

Στις αποδόσεις βλέπουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί και δικαιολογημένα, μιας και βρίσκονται σε καλύτερο μομέντουμ και τα πηγαίνουν αρκετά καλά στα ντέρμπι μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που θέλει να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και αν το καταφέρει εδώ, τότε θα βάλει δύσκολα στους «πράσινους». Η έδρα, η φόρμα και η αποτελεσματική επίθεση των γηπεδούχων, μας οδηγούν προς τον άσο, ο οποίος προσφέρεται σε απόδοση 1.85, στη Fonbet.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Betmarket επιλογές

22/10, 19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1 @1.85

Διαβάστε επίσης