Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Stoiximaview: Προγνωστικά και αναλύσεις Κυριακή (17/12)

Stoiximaview: Προγνωστικά και αναλύσεις Κυριακή (17/12)
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 - 11:59

Ανάλυση και προγνωστικά


Κυριακή σήμερα και οι επιλογές στο στοιχηματικό κουπόνι είναι πολλές. Η ομάδα του Stoiximaview ξεχώρισε τις δύο πιο hot αναμετρήσεις. Δείτε παρακάτω προγνωστικά και αναλύσεις, αλλά και τις προτάσεις μας για το Over,το Goal / Goal και το σημείο της ημέρας.


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (18:30): Η Λίβερπουλ ηττήθηκε στο Βέλγιο με 2-1 από την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ. Ο Κλοπ προχώρησε σε πολλές αλλαγές, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν καλή η εικόνα της, αλλά μικρή σημασία έχει. Έτσι κι αλλιώς, είχε περάσει και ως πρώτη από τον όμιλό της στο Europa League. Επίσης, σε επίπεδο Premier League, είχε περάσει με 2-1 από το «Σέλχαστ Παρκ» κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Βρέθηκε να χάνει στο 57’, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς, έστω και δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Σαλάχ στο 76’ και ο Έλιοτ στο 91’ πέτυχαν τα γκολ της ανατροπής για τους «κόκκινους» που μετά από τη 16η αγωνιστική ανέβηκαν στην κορυφή. Και η αλήθεια είναι ότι έχοντας ήδη ένα +3 από τη Μάντσεστερ Σίτι (μεγάλη γκέλα το 2-2 με την Κρίσταλ Πάλας), πολύ θα ήθελε να πάει στο +6. Πέρσι, να θυμίσουμε, η Γιουνάιτεντ έζησε ένα εφιαλτικό βράδυ στο «Άνφιλντ», όπου διασύρθηκε με 7-0 (1-0 ημίχρονο) και πρόπερσι με 4-0.


Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει ο Γιούργκεν Κλοπ και για το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν υπολογίζονται για το μεγάλο ντέρμπι οι Ρόμπερτσον (αριστερό μπακ), Μάτιπ (κεντρικός αμυντικός), Τιάγκο Αλκάνταρα (μέσος), Μπάισετιτς (μέσος), Ζότα (επιθετικός), ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εκτός θα μείνει και ο Μακ Άλιστερ (μέσος).


Δείτε το σημερινό κουπόνι


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (18:30): Δεν χωράει αμφιβολία ότι η φετινή σεζόν εξελίσσεται σε εφιάλτη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που καλείται να δει το υπόλοιπό της εκτός Ευρώπης! Έχασε 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο «Ολντ Τράφορντ» και αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα πρόκρισης (που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν πολλές). Συνεχίζει να προβληματίζει όσο δεν πάει και είναι λογικό με τέτοια εικόνα και τέτοια αποτελέσματα να δημιουργείται θέμα προπονητή. Δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ο Τεν Χαγκ και δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, είχε προηγηθεί ο εντός έδρας διασυρμός με 3-0 από την Μπόρνμουθ, η 7η ήττα σε 16 αναμετρήσεις. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να μπορέσει να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, κυρίως θα πρέπει να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και σταθερότητα. Πιο πριν, να θυμίσουμε, είχε κερδίσει 2-1 την Τσέλσι, έχοντας κάνει ενδεχομένως ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης, για να βρούμε, την τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ έφυγε από το «Άνφιλντ» με νίκη, πρέπει να γυρίσουμε στον Ιανουάριο του 2016, τότε που ακόμα έπαιζε μπάλα ο Ρούνεϊ (1-0 με δικό του γκολ)!


Ούτε από τον Τεν Χαγκ λείπουν τα προβλήματα για το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φερνάντες (μέσος) δέχτηκε κίτρινη στο 84’ του αγώνα με την Μπόρνμουθ και συμπλήρωσε πέντε κάρτες, άρα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για τον αποψινό αγώνα. Εκτός είναι και οι Μαγκουάιρ (κεντρικός αμυντικός), Μαρσιάλ (επιθετικός), Μαρτίνες (κεντρικός αμυντικός), Κασεμίρο (μέσος), Μάουντ (μεσοεπιθετικός), Έρικσεν (μεσοεπιθετικός), Μαλάσια (αριστερό μπακ). Είναι καλύτερα και λογικά θα είναι διαθέσιμοι ο Ράσφορντ και ο Σο.


Η εκτίμηση του αγώνα


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (20:30): Επτά ματς αήττητος είναι ο Ατρόμητος με τον Ίλιτς στον πάγκο του. Τρεις νίκες καθώς και τέσσερις ισοπαλίες ο απολογισμός σε αυτό το διάστημα, σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος καθώς και δύο του Κυπέλλου. Το 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σκληρό αλλά δίκαιο για τους Περιστεριώτες. Η κατοχή μπάλας ήταν στο 63% για την ομάδα του Ίλιτς, ωστόσο τα xG έκλεισαν στο 1.28 - 1.54, με σκόρερς τους Ρομπάιγ (64') και Εραμούσπε (87' πεν.). Έχει πάρει βαθμολογική ανάσα ο Ατρόμητος, ανέβηκε στην 10η θέση, ωστόσο είναι μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Βασικός στόχος, να ξεμπερδεύει όσο πιο γρήγορα μπορεί με τα σενάρια του υποβιβασμού. Έχει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το εκτός έδρας 1-1 με την ΑΕΛ στο πρώτο ματς της φάσης των 16. Αντζιέλσκι, Τσακμάκης και Τζοβάρας εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.


Πως να κερδίσεις στο πόκερ


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (20:30): Προβληματική η εικόνα του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα. Με πολλά σκαμπανεβάσματα απόδοσης, δύο νίκες καθώς και τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία επίσημα. Το 4-0 επί του ΟΦΗ διατηρεί την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στην κορυφή του πρωταθλήματος, ωστόσο ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κατά σειρά είναι σε απόσταση βολής. Υπάρχει πίεση στο στρατόπεδο των «πρασίνων». Και η εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα έφερε μπόλικη γκρίνια, καθώς άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Δεδομένα υπάρχει έλλειμμα στους στόπερ μετά τον τραυματισμό του Μάγκνουσον, ενώ τα συνεχόμενα ματς έφεραν ψυχολογική κόπωση. Δεν έχει περιθώρια για απώλεια στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός, καθώς θα γίνει πιο περίπλοκη η κατάσταση. Τζούρισιτς, Πάλμερ-Μπράουν, Βέρμπιτς και Μλαντένοβιτς είναι εκτός αποστολής.


Η εκτίμηση του αγώνα


Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά ποδοσφαίρου, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Διαβάστε επίσης