Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλα για το σεμινάριο

Όλα για το σεμινάριο
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 - 01:25

Στην Ερέτρια βρίσκονται η ΚΕΔ, οι διαιτητές και οι βοηθοί της Superleague για τις ανάγκες σεμιναρίου επιμόρφωσης. Οι αρμόδιοι παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος και… χτύπησαν το «καμπανάκι» για το μέλλον. Σας μεταφέρουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το διαιτητικό σεμινάριο που ολοκληρώνεται σήμερα.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗ

Ικανοποιημένος μεν αλλά… Αυτό είναι το στίγμα της ομιλίας του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Καραμελίδη. «Πήγατε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσετε έτσι. Μπορούσατε να πάτε και καλύτερα. Υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις, όπου έγιναν σφάλματα. Πρέπει να προσέχετε την συμπεριφορά σας απέναντι στις γυναίκες και δεν αναφέρομε σε κάτι που αφορά εσάς που είστε στον πίνακα της Superleague», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔ.

ΜΠΡΙΑΚΟΣ: «ΑΛΛΟ ΑΘΛΗΜΑ»…

Αρχικά ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος εξήγησε ότι δεν του αρέσει να χρησιμοποιεί τις ονομασίες Superleague και Football League αλλά τις παλαιότερες, δηλαδή Α’ και Β’ Εθνική. «Οι δυο κατηγορίες έχουν μεγάλη διαφορά από διαιτητικής άποψης. Μόνο όσοι βρίσκεστε στην Α’ Εθνική καταλαβαίνεται ότι ουσιαστικά είναι… άλλο άθλημα», σχολίασε ο Μπριάκος, ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι συμμετέχετε στο 17ο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει. Είστε μέσα στην 20αδα των καλύτερων διαιτητών της υφηλίου. Άρα έχουμε ανάλογες απαιτήσεις από εσάς».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι κάποια λάθη είναι μη αποδεκτά «κι όποιος τα κάνει πρέπει να φύγει ή σε άλλη περίπτωση πολύ δύσκολα θα παραμείνει το καλοκαίρι στους πίνακες».

Ακολούθως ο Μπριάκος έδειξε σε κλιπ στιγμιότυπα που επιλέγει η UEFA, όπου οι διαιτητές έβγαζαν κάρτα σε λάθος παίκτη, ήταν να δείξουν κόκκινη και δεν έβγαζαν, λάθη παρόμοια με αυτό που έχει κάνει ο Κάκος (σ.σ. απουσίαζε από το σεμινάριο) σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπου έβγαλε κίτρινη αλλά σημείωσε λάθος αριθμό παίκτη, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την UEFA.

Ένα ακόμη θέμα που έθιξε ο Θανάσης Μπριάκος αφορά στην συνεργασία της διαιτητικής ομάδας: «Δεν γίνεται ένας βοηθός να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του την ώρα του αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να φοβάται να πει την άποψή του για κάποια φάση. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Θέλουμε βοηθούς και τέταρτους με ψυχή. Πρέπει να λειτουργείτε όλοι σαν ομάδα».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ προειδοποίησε ότι οι ρέφερι έχουν τα δύσκολα μπροστά τους, χαρακτηρίζοντας εύκολο το πρώτο 1/3 του πρωταθλήματος. Και κατέληξε: «Αν εξαιρέσουμε 2-3 περιπτώσεις είμαστε ικανοποιημένοι. Πρέπει να αναφερθώ σε περίπτωση που όλη η Ελλάδα έχει δει τι έχει γίνει και η διαιτητική ομάδα δεν κατάφερε να συνεννοηθεί. Δεν είχαν καταλάβει τι είχε γίνει και έκαναν λάθος υπόδειξη». Ο Μπριάκος πρέπει να αναφέρθηκε στο ματς Πανθρακικός – ΟΦΗ 1-1, το οποίο σφύριξε ο Ντίτσος (Πρέβεζας), και ο Μακρής των φιλοξενουμένων σκόραρε με το χέρι.

«ΚΑΡΦΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ

«Η διακοπή ενός αγώνα για περιστατικό επείγουσας ανάγκης (σ.σ. χτύπημα ποδοσφαιριστή στο κεφάλι, όπως συνέβη με τον Μαρινάκη στο Αρης – ΠΑΟ 0-2) είναι θέμα εμπειρίας και ψυχραιμίας. Όμως, η εμπειρία δεν έχει να κάνει με το πόσα χρόνια είναι κάποιος στον πίνακα αλλά αν έχει καθαρό μυαλό», ανέφερε ο αθλίατρος Ομηρος Εμμανουηλίδης, «καρφώνοντας» τον Τάσο Κάκο (Κέρκυρας). Θα είχε ενδιαφέρον να ήταν ο Κερκυραίος στο σεμινάριο, όμως χθες ήταν τέταρτος του Σπάθα στο παιχνίδι των εθνικών ομάδων ελπίδων Σερβία – Βέλγιο.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Την εμπλοκή όλων των πρώην διαιτητών, που απαρτίζουν την ΚΕΔ (αναπληρωτής ο Μπριάκος και μέλη οι Καλύβας, Δούρος, Τσαχειλίδης), στους ορισμούς της Λίγκας επιβεβαιώνει το πρόγραμμα του σεμιναρίου. Τα μαθήματα που γίνονται έχουν κατανεμηθεί ισομερώς και αν κάποιος δεν ήταν συνυπεύθυνος δεν θα δίδασκε κανονισμούς στους ρέφερι και στους βοηθούς της μεγάλης κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑΚΗ!

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑΚΗ!

Σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο Έλληνας ρέφερι και χρειάζεται άμεση βοήθεια για να γίνει καλά.