Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τους έλιωσε η καραμέλα

Τους έλιωσε η καραμέλα
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 - 21:10

Τελεία και παύλα. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και τώρα σύμφωνα με το γνωστό ρητό «κάθε κατεργάρης πρέπει να πάει στον πάγκο του»! Ξαφνικά προπαγάνδα τέλος, επειδή δεν έχουν τι να πουν…

Η απάντηση του Θρύλου μέσα στο γήπεδο, στον… καθρέπτη για κάθε ομάδα, είναι αποστομωτική και αδιαμφισβήτητη. Οσα διαιτητικά λάθη και αν γίνουν υπέρ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο των Πειραιωτών που δεν έχουν ανάγκη καμία διαιτησία. Ούτε οι Θεσσαλονικείς, ακόμη και με τα… φάλτσα υπέρ τους, μπορούν να τους κοντράρουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στα παιχνίδια Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0 όλος ο κόσμος είδε ότι οι διαιτησίες των Σταύρου Μάνταλου (Καβάλας) και Ανδρέα Παππά (Αθηνών), αντίστοιχα, πέρασαν σε δεύτερο πλάνο. Κανείς πλέον δεν αμφισβητεί την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Τους έλιωσε η καραμέλα.

Ακόμη κι αν συνεχιστεί η προκλητική εύνοια στους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεν μπορούν να φτάσουν τον Θρύλο. Ο Ολυμπιακός δεν… μάσησε ούτε στη ζούγκλα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ούτε από την πολυλογία του ΠΑΟΚ.

Η διαφορά των δύο στη βαθμολογία σε σχέση με τον Ολυμπιακό είναι ορατή και θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη εφόσον τόσο οι Θεσσαλονικείς όσο και οι «πράσινοι» δεν είχαν ευνοηθεί σε αρκετά παιχνίδια τους. Οι μεν με την Ξάνθη, τον Πανιώνιο, τον Εργοτέλη, οι δε με τον Παναιτωλικό, τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και αυτά είναι μόνο τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, γιατί αν τα πάρουμε αναλυτικά θα χρειαστούμε ολόκληρο τόμο. Σε όλα αυτά προσθέστε και πως όλως τυχαίως όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις δίνονται υπέρ τους.

Οι υπόλοιπες ομάδες είναι αυτές που θα πρέπει να τα βάλουν με την ΚΕΔ, επειδή με αυτό τον τρόπο αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος. Φανταστείτε πού θα ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός αν δεν έπαιρναν σφυρίγματα υπέρ τους, ειδικά οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκε ότι παραμύθιαζαν και παραμυθιάζονταν, νομίζοντας ότι έχουν καλή ομάδα.

Η ΚΕΔ είναι αυτή που εκτέθηκε με την ανοχή που έδειξε στους διαιτητές και στους βοηθούς που έκαναν λάθη υπέρ των ομάδων του Σαββίδη και του Αλαφούζου. Αυτό θα πρέπει να αλλάξουν οι αρμόδιοι…

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Να μην… παραμυθιάζονται ούτε οι αρμόδιοι. Η εύνοια σε ΠΑΟΚ - ΠΑΟ δείχνει ότι η διαιτησία δεν πάει καλά. Θα σταματήσει μόνο με βαριές ποινές σε ρέφερι, βοηθούς.

-Τα είχε χύμα, ήρθαν και τσουβαλάτα στον Μένιο Κουτσιαύτη. Σαν να μην έφτανε η καταρρακτώδης βροχή στο ματς Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 2-2, του έτυχαν και δύο απίθανες φάσεις για τις οποίες δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχει 100% δίκιο ή 100% άδικο. Η παρατηρήτρια διαιτησίας Σοφία Γρυλλάκη (Χανίων) απέφυγε να πάρει θέση.

-Η Γρυλλάκη ρώτησε τον ρέφερι γιατί δεν μέτρησε το γκολ του Σολάρι στις καθυστερήσεις. «Είδα επαφή του επιθετικού με τον τερματοφύλακα του Αστέρα, Χερντάντεζ», απάντησε ο Αρτινός διαιτητής. «Κι εγώ είχα διαφορετική άποψη, αλλά πρέπει να κοιτάξω αυτό που μου λες», απάντησε η Χανιώτισσα.

-Αλλη μια φάση που σηκώνει πολλή συζήτηση είναι η αποβολή του Χοσέμι, καθώς στο ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν χτύπησε τον Μπαράλες. Την ευθύνη γι’ αυτή την απόφαση πήρε ο πρώτος βοηθός Χρήστος Μαγιάννης (Αρτας). Στο φύλλο αγώνα γράφτηκε ότι ο Χοσέμι απώθησε βίαια με χέρι και κεφάλι αντίπαλο εκτός φάσης. Ο γενικός αρχηγός της Ξάνθης Γιάννης Παπαδημητρίου αποβλήθηκε στο 85’ με υπόδειξη του τέταρτου Γιάννη Κάμπαξη (Εύβοιας).

Ο Σπάθας στη Σερβία

Το ματς Σερβία - Βέλγιο για τον 9ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων θα διαιτητεύσει την Παρασκευή ο Ηλίας Σπάθας με βοηθούς τους Ακρίβο, Λ. Δημητριάδη και τέταρτο τον Κάκο.

Κράτησε τον λόγο του

Πέναλτι 100% είναι αυτό που έδωσε ο Καλογερόπουλος υπέρ των γηπεδούχων στο Πλατανιάς - Απόλλων 2-0. Στην ανάπαυλα ο Τεννές, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν μετά το ματς, διαμαρτυρήθηκε ότι ο Καλογερόπουλος τον αδίκησε. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχω κάνει λάθος. Δείτε το βίντεο», τον προέτρεψε ο Καλογερόπουλος. «Θα το δω και αν έχεις δίκιο θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη», απάντησε ο Τεννές, όπως και έκανε.

Μίλησε ο Φλώριος

«Πέναλτι, πέναλτι», φώναξε ο βοηθός Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών) στο 38’ του Πανιώνιος - Ατρόμητος 3-0, μόλις η μπάλα βρήκε το χέρι του Φυτανίδη. Φυσικά ο Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) τον εμπιστεύτηκε και έτρεξε στην άσπρη βούλα.

Εναντίον του διαιτητή

Τιμωρείται ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) για λάθος σε βάρος της Βέροιας, παρότι η ομάδα της Ημαθίας ηττήθηκε 0-3. Πριν από το τρίτο γκολ της Καλλονής υπάρχει μαρκάρισμα του Αλβες στον Μπεν στο 79’. Η παράβαση ξεκινά έξω από την περιοχή και συνεχίζεται εντός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βέλλιος (Ξάνθης) τον βαθμολογεί κάτω από τη βάση, θεωρώντας ότι έπρεπε να δώσει πέναλτι. Αν μη τι άλλο είναι σπάνια περίπτωση που η αμφιβολία να μετατρέπεται κατά του διαιτητή για μια τόσο δύσκολη φάση.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Ακόμη και αν ο Τάσος Παπαπέτρου στο Βέροια - Καλλονή 0-3 έδινε πέναλτι και γινόταν 2-1, μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι οι νησιώτες δεν θα φώναζαν ότι έγινε φάουλ και όχι πέναλτι;

Επιβλήθηκε στην αρχή

Το μυστικό της επιτυχίας του Ανδρέα Παππά (Αθηνών) στο παιχνίδι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0 είναι το εξής: Κατάφερε να επιβληθεί στους παίκτες από την αρχή. Στο πρώτο αντιαθλητικό μαρκάρισμα ο Λάζαρ είδε κίτρινη κάρτα και ηρέμησαν άπαντες. Αλλωστε η οδηγία της UEFA όσον αφορά στη συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στους παίκτες που προσπαθούν να καταστρέψουν το παιχνίδι των ποιοτικών παικτών δεν σηκώνει… κουβέντα. Πρέπει πάντα να βγαίνει κάρτα. Οσοι παρακολουθείτε παιχνίδια του Champions League, θα το έχετε διαπιστώσει.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/11/2013)

Διαβάστε επίσης

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑΚΗ!

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑΚΗ!

Σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο Έλληνας ρέφερι και χρειάζεται άμεση βοήθεια για να γίνει καλά.

Όλα για το σεμινάριο

Όλα για το σεμινάριο

Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στο σεμινάριο διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια.

Όπου δύσκολα και Μάνταλος

Όπου δύσκολα και Μάνταλος

Μπορεί να μην έγινε ακόμη διεθνής και να ακούγεται ότι θα είναι ο επόμενος, δηλαδή μόλις ελευθερωθεί θέση, όμως ο Σταύρος Μάνταλος.