Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Υψηλού επιπέδου οργάνωση»

«Υψηλού επιπέδου οργάνωση»
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 - 16:21

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ερυθρού Αστέρα, ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για την εμπειρία, την οποία διαθέτει, ώστε να τα καταφέρει, στον πάγκο των αδερφών μας, αλλά και για την υψηλή οργάνωση, την οποία συνάντησε στη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στο MaxBet radio:

«Μου έτυχε ξανά να αναλάβω ομάδα στα μέσα της σεζόν. Αυτό έγινε στην ΑΕΚ και στο τέλος κατακτήσαμε το Champions League. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει ένας προπονητής, είναι να αναφέρει πράγματα που δεν έχει η ομάδα, ως άλλοθι. Θα πρέπει να αναλύσω τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, για να παίξουμε καλά. Θα μου πάρει λίγο καιρό, αλλά με την εμπειρία μου μπορώ να το κάνω σε μικρό χρονικό διάστημα.

Έχω παρακολουθήσει όλα τα ματς, του Ερυθρού Αστέρα, όσο και των υπόλοιπων ομάδων της Ευρωλίγκας. Είναι αδύνατο να είσαι σταθερός σε 90 παιχνίδια. Κάποια πράγματα μπορείς να τα προβλέψεις και άλλα να τα βελτιώνεις. Το παιχνίδι χτίζεται από την άμυνα και οι ήττες θα πρέπει να είναι διδακτικές.

Κάναμε μεγάλη ανάλυση στην ομάδα και με εξέπληξε η υψηλού επιπέδου οργάνωσή της. Όλοι θέλουν την ευκαιρία τους. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολλούς παίκτες και μπορεί να παίρνει βοήθεια από τους νεότερους. Θα προσπαθήσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε όλους. Αυτή την στιγμή, δεν πρόκειται να βιαστώ με προσθήκες. Στην ΑΕΚ δεν έκανα αμέσως αλλαγές. Περίμεναν έναν μήνα και μετά έκανα τρεις αλλαγές, που οδήγησαν στην κατάκτηση του Champions League.

Οι στόχοι ορίστηκαν από τον πρόεδρο Νεμπόισα Τσόβιτς, πριν αναλάβω. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση της Αδριατικής λίγκας. Πολλοί παίκτες έρχονται για την Ευρωλίγκα, καθώς θέλουν να βελτιωθούν. Ωστόσο, η επιτυχία της ομάδας βελτιώνει τον παίκτη και όχι οι ατομικές επιδόσεις».

Διαβάστε επίσης

Ερυθρός Αστέρας και Μάριν για καλό σκοπό (pics)

Ερυθρός Αστέρας και Μάριν για καλό σκοπό (pics)

Ο αδερφός Ερυθρός Αστέρας έθεσε σε δημοπρασία ένα γεύμα με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για ένα κορίτσι που παλεύει με τον καρκίνο!