Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια «ανάσα» από Καστελάνι ο Ολυμπιακός!

Μια «ανάσα» από Καστελάνι ο Ολυμπιακός!
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 - 17:18

Μερικές ημέρες μετά την αποχώρηση του Αλμπέρτο Τζουλιάνι από τον πάγκο της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, o Ολυμπιακός βρήκε τον αντικαταστάτη του. Ο Θρύλος βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόσληψη του Ντανιέλ Καστελάνι!

Ο 62χρονος Αργεντινός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» και... ετοιμάζει «βαλίτσες» για Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές του παγκόσμιου βόλεϊ, με βιογραφικό πιο «βαρύ» από του Τζουλιάνι. Μια εντυπωσιακή κίνηση από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, με έναν σπουδαίο τεχνικό, με μακρά πορεία στους πάγκους τόσο σε συλλογικό, όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, μετρώντας 15 τίτλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων στα κορυφαία πρωταθλήματα!

Ο Καστελάνι έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Πολωνίας, με τη Σκρα, αλλά και δύο στην Αργεντινή, με την Μπολιβάρ και ένα στην Τουρκία, στην πρώτη του «θητεία» με τη Φενέρμπαχτσε (κατέκτησε και το Challenge Cup). Στην τούρκικη ομάδα ήταν ως τον περασμένο Ιανουάριο, από το καλοκαίρι του 2021, όμως αποχώρησε εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που είχε.

Ο Καστελάνι είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Αργεντινής, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε και στην αντίστοιχη των Ανδρών, καθώς και στην Πολωνία (χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009) και τη Φινλανδία. Με την Πολωνία, μάλιστα, ο 62χρονος κόουτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009.

Πέρα από τη Σκρα και τη Φενέρμπαχτσε, δούλεψε, μεταξύ άλλων, στην Περούτζια, τη Νόλικο Μασέικ και την Όλστιν.

Διαβάστε επίσης