Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε ιερό, ούτε όσιο το αντιολυμπιακό σάιτ της προπαγάνδας!

Ούτε ιερό, ούτε όσιο το αντιολυμπιακό σάιτ της προπαγάνδας!
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 - 18:38

Η εκδίκαση της διακοπής του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το λιγκ καπ στο βόλεϊ ανδρών, έδωσε πάλι αφορμή στα γνωστά κέντρα να σπιλώσουν τον Ολυμπιακό με λάσπη και ψέματα.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται περίτρανα για μία ακόμη φορά ότι κάποιοι άνθρωποι «έτριβαν τα χέρια τους» για όσα τραγικά συνέβησαν εκείνη την Πέμπτη, ελπίζοντας να πετύχουν μία χάρτινη νίκη της ομάδας τους.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το μόνο που ζήτησε ο Ολυμπιακός ήταν η εφαρμογή του κανονισμού της Λίγκας.

Οι ειρωνείες και η σπέκουλα των αντιολυμπιακών μέσων που είναι τσακωμένα με την αλήθεια, εστιάζουν στο ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ του δεύτερου σετ, το οποίο διακόπηκε.

Τι προβλέπει ο κανονισμός της ομοσπονδίας; Τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 14 – ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5 του ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

«5) Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος εντός γηπέδου, απρόβλεπτης ζημίας κλπ) η έναρξη του αγώνα καθυστερήσει, ο χρόνος της έναρξης μετατίθεται μέχρι ενενήντα (90) λεπτά. Σε περίπτωση προσωρινής διακοπής του αγώνα για λόγους ανώτερης βίας (π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος εντός γηπέδου, απρόβλεπτης ζημίας κλπ), ο μέγιστος χρόνος αναμονής για να συνεχιστεί ο αγώνας ορίζεται σε ενενήντα (90) λεπτά που υπολογίζονται αθροιστικά από τυχόν επιμέρους διακοπές. Αν μετά το χρόνο αυτό, δεν έχουν αποκατασταθεί οι κανονικές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, τότε ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και επαναλαμβάνεται ξεκινώντας από την έναρξη του σετ στο οποίο σημειώθηκε η διακοπή. Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα των σετ που έχουν λήξει κατοχυρώνονται. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να επιλέξουν και να δηλώσουν στο ΦΑ αθλητές από αυτούς που είχαν στη δύναμη τους και είχαν δικαίωμα συμμετοχής κατά τον χρόνο τέλεσης του αγώνα που επαναλαμβάνεται, αν ο αγώνας επαναληφθεί την επόμενη ημέρα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν αθλητές-τριες που έχουν στη δύναμή τους την ημέρα διεξαγωγής του επαναλαμβανόμενου αγώνα».

Από τη στιγμή που τα επεισόδια συνέβησαν εκτός γηπέδου (και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση), σε κάθε περίπτωση είναι εύλογο ο Ολυμπιακός να ζητάει την εφαρμογή των κανονισμών. Αντίθετα, στην πλευρά του Παναθηναϊκού θέλουν τη νίκη στα χαρτιά, κάτι λογικό, καθώς γνωρίζουν ότι στον αγωνιστικό χώρο δεν έχουν κάποια ουσιαστική τύχη. Γι αυτό ηττήθηκαν κατά κράτος το περασμένο Σάββατο για το πρωτάθλημα, γι αυτό έχαναν και στο λιγκ καπ τη στιγμή της διακοπής.

Όμως, να ειρωνεύονται τον Ολυμπιακό για τους κανονισμούς της ομοσπονδίας, αυτό ξεπερνάει τα όρια. Ο κανονισμός ορίζει ότι, σε περίπτωση που συνεχιστεί αγώνας που διακόπηκε, το σκορ στα σετ ισχύει κανονικά, αλλά το σετ που διακόπηκε, ξεκινάει από την αρχή. Ο κυπελλούχος Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδας ΔΕΝ δημιουργεί τους κανονισμούς. Απλώς, απαιτεί να εφαρμόζονται και να τηρούνται. Κάποιοι όμως έκαναν το άσπρο μαύρο, για να παρουσιάσουν τα δεδομένα, όπως εξυπηρετεί την άρρωστη αντιολυμπιακή τακτική τους.

Στόχος τους πάντα να πετύχει κάτι ο αγαπημένος τους σύλλογος στα χαρτιά. Αυτό ήθελαν και πριν από κάποιους μήνες στο πινγκ πονγκ, αλλά έφαγαν τα μούτρα τους στο ΑΣΕΑΔ, αυτό πέτυχαν με τη βρώμικη υπόθεση Χουάνκαρ (ενώ εκκρεμεί το CAS), αυτό θέλουν και σήμερα στο βόλεϊ, γιατί γνωρίζουν ότι μέσα στα γήπεδα είναι αγωνιστικά καταδικασμένοι.

Διαβάστε επίσης