Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα»

«Ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα»
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012 - 00:59

Στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» μίλησε ο Μάριος Γκιούρδας, αναφορικά με το ντέρμπι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, εντός έδρας.

Ο Μάριος Γκιούρδας, που αγωνίστηκε τόσο στον Θρύλο (1994-2003) πανηγυρίζοντας πέντε πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα, όσο και στον Ηρακλή (2004-06) κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα, εκτιμά πως το σαββατιάτικο ντέρμπι θα το κερδίσει η ομάδα που θα επιδείξει υπομονή στο να επιβάλλει τον ρυθμό της και δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

«Είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά για ένα τέτοιο ντέρμπι. Και αυτό το παιχνίδι έχει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, μολονότι δεν κρίνει κάποιον τίτλο», τόνισε στον «ΓΑΥΡΟ» ο Γκιούρδας και συμπλήρωσε: «Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν για το γόητρο και για τη νίκη που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια».

Ο πρώην άσος του Θρύλου έδωσε το προβάδισμα για τη νίκη στους πρωταθλητές. «Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα, λόγω έδρας. Από την άλλη, ο Ηρακλής διαθέτει έμπειρους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης».

Ο Γκιούρδας, που έφαγε τα ντέρμπι με το κουτάλι, θεωρεί πως αύριο θα μετρήσει περισσότερο η τακτική. «Νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα έχει σταθερή απόδοση και θα δείξει υπομονή για να επιβάλει τον ρυθμό της. Δηλαδή, αυτή που δεν θα βιαστεί να κερδίσει. Σε τέτοια ματς μετράει πολύ και η τακτική. Από το αποτέλεσμα όμως δεν μπορούμε να κρίνουμε την πορεία στο πρωτάθλημα για καμία ομάδα. Θα είναι σημαντικό για τον νικητή μόνο για το πρεστίζ».

Αναφερόμενος σε επιμέρους στοιχεία των δύο «μονομάχων», υπογράμμισε: «Δεν νομίζω ότι υπερτερεί κάποιος σε κάποιον τομέα, ιδίως όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι ανάμεσα σε πρωτοπόρους. Οι αθλητές και των δύο είναι ποιοτικά καλοί. Ο Ηρακλής σίγουρα είναι πιο έμπειρη ομάδα, έχει αθλητές με περισσότερες παραστάσεις από τέτοιους αγώνες. Αυτό δεν είναι απόλυτο, αλλά είναι κάτι που βοηθά για να διαχειριστούν τις δύσκολες στιγμές μέσα στον αγώνα. Από την άλλη, και οι νέοι παίκτες, που κατά κύριο λόγο απαρτίζουν το ρόστερ του Ολυμπιακού, μπορεί να έχουν “ψηθεί” μέσα από δύσκολα ματς και να έχουν αποκτήσει τον ανάλογο τρόπο σκέψης».

Για το γεγονός ότι ο Κώστας Προύσαλης έχει χάσει τα παιχνίδια του τελευταίου 1,5 μήνα λόγω τραυματισμού και του αντικαταστάτη του Θοδωρή Μποζίδη, ο Γκιούρδας έχοντας παίξει και με τους δύο, τόνισε: «Ο Κώστας είναι ένας πολύ καλός αθλητής, θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ηρακλή, αλλά και ο Θοδωρής είναι σε πολύ καλό επίπεδο, παίζει πολύ καλά και μπορεί να αντεπεξέλθει άριστα. Από την άλλη, και ο Ντίμα Φιλίποφ είναι ένας αθλητής που βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, εξελίξιμος και πέρσι έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει μία ομάδα με τέτοιο ειδικό βάρος όπως είναι ο Ολυμπιακός». Τέλος, για την ενσωμάτωση του Ρολάντο Ντεσπέιν, εκτίμησή του ήταν πως «είναι μία επιλογή παραπάνω για τον Ηρακλή. Κάθε έτοιμος παίκτης είναι πλεονέκτημα».

Διαβάστε επίσης

Αέρας από τα Βριλήσσια

Αέρας από τα Βριλήσσια

Πανεύκολη νίκη με 3-0 (14-25, 14-25, 14-25) πήρε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, για την 9η αγωνιστική της Α1.