Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει»!

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει»!
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 - 23:45

Οι δυο τους παίζουν για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, αλλά όχι για πρώτη φορά σε ελληνική ομάδα. Τίποτα, ωστόσο, δεν είχε προετοιμάσει τον Γέρνεϊ Ποτότσνικ και τον Μίλαν Γιούρισιτς για αυτά που έζησαν στη Σόφια.

Ο Σλοβένος ακραίος και ο Σέρβος κεντρικός μίλησαν αποκλειστικά στην κάμερα του gavros.gr μετά την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στην Ελλάδα.

Ο Ποτότσνικ ήταν κατηγορηματικός στην ερώτηση αν έχει ξαναβιώσει τέτοιες καταστάσεις: «Όχι, είναι η πρώτη φορά. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Οι οπαδοί τους δεν είχαν τρόπους και κουλτούρα. Τους είδαμε να κλέβουν την ελληνική σημαία, να πηδούν πίσω από τον πάγκο. Μας ξεκρέμασαν την ελληνική σημαία. Πήδηξαν από 3, 4 μέτρα. Για αυτούς φαίνεται ότι ήταν πολύ σημαντικό να το κάνουν. Από εκείνη την ώρα πήγαινε όλο και χειρότερα το πράγμα.

Από την αρχή μας έφτυναν, παραπονεθήκαμε στους διαιτητές αλλά δεν έκαναν πολλά, περίμενα περισσότερα, Μετά έριξαν την κροτίδα στο 7-9 του τρίτου σετ και μας έκαναν να χάσουμε το σερβίς (σ.σ. του Σμαραγδή). Παραπονεθήκαμε και ζητήσαμε επανάληψη αλλά μετά από αυτό ξεκίνησαν να ρίχνουν καρέκλες, μπάλες, ό,τι είχαν. Πήγαμε στα αποδυτήρια, ενώ χτυπήθηκε λίγο ο αρχηγός μας (σ.σ. ο Κώστας Χριστοφιδέλης) αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Μετά από 15 λεπτά ήρθε ο κομισάριος της CEV και μας είπε ότι ο αγώνας διακόπτεται οριστικά προς όφελός μας».

Από την πλευρά του, ο Γιούρισιτς επισήμανε: «Ηταν τρομακτικό γιατί υπήρχαν μόνο τρεις φρουροί στο γήπεδο. Παρότι είχαν πηδήξει στο δεύτερο σετ και μας πήραν τη σημαία, οι διαιτητές μας έλεγαν να συνεχίσουμε. Μετά δεν μπορούσε να γίνει αγώνας σε τέτοιες συνθήκες. Φυσικά και θέλαμε να νικήσουμε μέσα στο γήπεδο, περιμέναμε ότι θα παίξουμε τρία ή τέσσερα σετ, ήμασταν προετοιμασμένοι ακόμα και για χρυσό σετ. Αλλά σημασία έχει ότι περάσαμε στους “16”».

Για το αν έχει αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν: «Σαν αυτό, ποτέ. Αυτά που συνέβησαν στη Σόφια ήταν πολύ άσχημα. Τώρα όμως θα επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

Για τον Ηρακλή, που αντιμετωπίζει προβλήματα, είπε: «Στα τελευταία 2, 3 παιχνίδια παίζουν καλά. Είναι στην έδρα τους και όλοι θέλουν να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Πρέπει να παίξουμε καλά για να μείνουμε αήττητοι. Δεν θέλουμε να γίνει ό,τι με τον Μίλωνα, που θεωρήσαμε ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι και τελικά μας δυσκόλεψε πολύ. Εχουμε άλλα δύο παιχνίδια και ελπίζω ότι θα νικήσουμε και τους έντεκα αγώνες του πρώτου γύρου».

Διαβάστε επίσης

Πρόστιμο στον Ολυμπιακό

Πρόστιμο στον Ολυμπιακό

Με χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο κλειστό του Μίλωνα.

MVP η Λούκοβιτς

MVP η Λούκοβιτς

Η Σέρβα διαγώνια του Θρύλου είναι η πρώτη φετινή MVP των «ερυθρόλευκων» μετά την ανατροπή στο Ζηρίνειο.

«Να δούμε τα λάθη μας»

«Να δούμε τα λάθη μας»

Ο Ντίμα Φιλίποφ μίλησε στο gavros.gr για την ανάγκη να βελτιώσουν οι «ερυθρόλευκοι» τα λάθη τους πριν το παιχνίδι με τη Λέφσκι.