Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανεβαίνει επίπεδο η «ερυθρόλευκη» Ακαδημία

Ανεβαίνει επίπεδο η «ερυθρόλευκη» Ακαδημία
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 - 08:50
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Η παρουσίαση του αναπτυξιακού πλάνου της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έδειξε ξεκάθαρα πώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοιτάζουν μόνο το παρόν. Κοιτάξουν και το μέλλον, στοχεύοντας ψηλά. Το θέμα είναι πως σε μια εποχή που παντού γίνονται περικοπές, ο Θρύλος λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Έχει ως στόχο την κορυφή και επενδύει σε αυτό. Κάτι που αποδεικνύει και η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του συλλόγου, η πρωτοποριακή κίνηση, για την προετοιμασία της ομάδας Νέων στο εξωτερικό, στην Αγγλία. Τη νέα σεζόν το μπάτζετ των Ακαδημιών θα αγγίξει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε αυτά δεν συνυπολογίζονται τα χρήματα που δίνονται για τις εγκαταστάσεις και τις άλλες, παράλληλες, λειτουργίες.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του πλάνου για το μέλλον της Ακαδημίας, μίλησε και ο Αντώνης Πίκουλας που θα έχει το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στη διοίκηση και τα τμήματα υποδομής. Αναφέροντας, αρχικά: «Δουλειά μου είναι να βοηθήσω το έργο της Ακαδημίας. Να είναι πιο κοντά στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον κ. Πέρες. Έχει κάνει πολλή και σημαντική δουλειά και η διοίκηση τον στηρίζει απόλυτα. Επίσης είναι τιμή μας που έχουμε τον Κριστιάν Καρεμπέ, που είναι ένας Θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Επίσης ο κ. Μοντέστο μας βοήθησε πολύ στο κομμάτι με την προετοιμασία που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νότιγχαμ».

Συνέχισε, εξηγώντας: «Στην Ακαδημία έχουμε μπει σε νέα εποχή. Σε νέα σελίδα και με νέες βάσεις. Νέο τρόπο παιχνιδιού που συνάδει με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε αρωγούς τον κ. Καρεμπέ και τον κ. Μοντέστο. Σε μία εποχή που όλα κόβονται ο κ. Μαρινάκης κάνει υπέρβαση στο οικονομικό σκέλος. Είναι η πρώτη φορά που μία Ακαδημία από ελληνική ομάδα βγαίνει στο εξωτερικό για προετοιμασία. Ανεβαίνουμε επίπεδο. Βγάζουμε στο κάδρο τους παίκτες μας. Επενδύουμε ποδοσφαιρικά και αφήνουμε πίσω τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Όσον αφορά στην προετοιμασία της Κ19 στο εξωτερικό, ανέφερε: «Θα πάμε στο Νότιγχαμ στις 16 Ιουλίου. Θα είναι 14 ημέρες προετοιμασίας. Θα έχουμε έξι πολύ σοβαρά παιχνίδια. Αυτό δείχνει και τις σχέσεις που έχουμε σε διεθνές επίπεδο. Πήγαμε και κάναμε... αυτοψία στους χώρους. Είδαμε τις εγκαταστάσεις της Φόρεστ. Είναι τρομερές. Εκεί θα γίνει η δουλειά και η προετοιμασία. Πρέπει να τονίσουμε την πολύ μεγάλη βοήθεια και συμβολή των κ.κ. Μοντέστο και Δουρέκα. Μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων με τη Νότιγχαμ κανονίζουμε να την καλέσουμε εδώ σε ένα διεθνές τουρνουά. Περίπου τον Οκτώβριο να γίνει αυτό με την παρουσία ελληνικών και ξένων ομάδων»

Ο Αντώνης Πίκουλας κατέληξε: «Θα ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνογνωσία πάνω στο ποδόσφαιρο. Επίσης στην περίπτωση που είμαστε στην φάση των ομίλων του Champions League, πρέπει να είναι έτοιμη αντίστοιχα και η ομάδα Νέων. Ήδη κάνουμε νέες υπερβάσεις για την Ακαδημία. Θα γίνουν και άλλες υπερβάσεις. Τώρα ξεκινάμε. Θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις. Επίσης και για την Κ-17 επίσης εξετάζουμε σοβαρά την πιθανότητα για προετοιμασία στο εξωτερικό. Επίσης και για διεθνή φιλικά αλλά δεν είναι ακόμα κάτι το οριστικό».

Το λόγο πήρε και ο Βασίλης Νάνος. Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού επεσήμανε: «Βλέπετε πως οι Ακαδημίες των ομάδων της Premier League θα προσαρμοστούν σε εμάς, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Όλες αυτές οι Ακαδημίες που θα αντιμετωπίσουμε, έχουν διακριθεί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις όπου μετέχουν. Θα ταξιδέψουμε νωρίτερα στην Αγγλία προκειμένου να δούμε ξανά όλα τα θέματα που πρέπει».

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός επενδύει στο μέλλον του!

Ο Ολυμπιακός επενδύει στο μέλλον του!

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο «τιμόνι» της ομάδας συνεχίζουν να στηρίζουν πολλά στην Ακαδημία του συλλόγου, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια, ακολουθώντας τα πρότυπα των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης.