Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γλέντι στον Παναθηναϊκό η Κ15 και τώρα... τελικός!

Γλέντι στον Παναθηναϊκό η Κ15 και τώρα... τελικός!
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 15:42

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στο Αγρίνιο, να παίξει στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Κ15, απλά για τη… συμμετοχή! Θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο. Και μπορεί να το κάνει. Το έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις του, «καθαρίζοντας» τον αιώνιο αντίπαλο με 2-0 και εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό του Πρωταθλήματος της Κ15. Σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν οι Πλης και Τζώρτζης, στο 15’ και στο 80’ αντίστοιχα, με την ομάδα του Τάσου Πάντου, να παίρνει μια πανάξια πρόκριση. Ο Ολυμπιακός, τώρα, αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη (23/3) στις 15:00 για τον τελικό του Πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι και επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός πίεσε τον Παναθηναϊκό από την αρχή του αγώνα και αναζήτησε τους χώρους που θα του επέτρεπαν να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Έτσι και έγινε. Ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς σε θέση… οδηγού στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκε στο 6’. Ο Πλης χρίστηκε σκόρερ, καθώς τελείωσε με πολύ ωραίο τρόπο την πάσα του Δραβίρα και από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ζώγα με ωραίο πλασέ.

Η ομάδα του Τάσου Πάντου στη συνέχεια του πρώτου μέρους υπερασπίστηκε το υπέρ της 1-0 και άντεξε στην αντίδραση των «πράσινων», οι οποίοι έχασαν ευκαιρίες και βρήκαν απέναντι τους μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Ο Ολυμπιακός έψαχνε τους χώρους για να απειλήσει και πάλι και να διευρύνει το προβάδισμά του και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με το 1-0 υπέρ του.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε να αγωνίζεται με πάθος και να βγάζει ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι. Η ομάδα του Τάσου Πάντου κράτησε πολύ καλά την αμυντική της γραμμή και κατάφερε να απειλήδσει τα καρέ του Ζώγα στο 57’ με τον Δαρβίρα, ο οποίος τροφοδοτήθηκε και βγήκε σε πολύ καλή θέση, επιχειρώντας ένα σουτ, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ζώγας.

Από το κόρνερ αυτό προήλθε μια ακόμη καλή στιγμή του Ολυμπιακού, ο οποίος «άγγιξε» το 2-0. Ο Φίλης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Ζώγα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν οργανωθεί πολύ καλά και να μην αφήνουν χώρους στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ στο 80’ όταν ο Κωστούλας με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή και έδωσε στον Πλη, ο οποίος σούταρε με τον Ζώγα να απομακρύνει σε κόρνερ με δυσκολία. Κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-0 του Θρύλου. Ο Ζώγας έκανε μια κακή έξοδο και η μπάλα έφτασε στον Τζώρτζη στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «σφράγισε» την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Πρωταθλήματος της Κ15.

Ολυμπιακός: Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Φράγκος, Καρκατσάλης, Σουλανιάκου, Καρακώστας, Πλης, Φίλης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης.

Παναθηναϊκός: Ζώγας, Μακρυπίδης, Μπουλμπασάς, Καλοσκάμης, Λατιφάι, Ζέκα, Γεωργόπουλος, Μαρκεζίνης, Τσίγκας, Σώκος, Τρικάτζης.

Διαβάστε επίσης

Σήκωσέ το! (photo)

Σήκωσέ το! (photo)

Έτοιμη να νικήσει τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό (15:00) του πρωταθλήματος υποδομής της Σούπερ Λιγκ, η Κ15 του Ολυμπιακού. Έτοιμη να πανηγυρίσει τον τίτλο!