Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Λούκα «μεγαλώνει» και γίνεται ηγέτης...

Ο Λούκα «μεγαλώνει» και γίνεται ηγέτης...
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 - 17:44

Τα ντέρμπι είναι τα ματς που «φτιάχνουν» τον κόσμο και το κλίμα γενικότερα σε μία ομάδα. Αλλά αυτά που σου δίνουν πρωτάθλημα είναι τα παιχνίδια όπως το χθεσινό με τον Πανιώνιο. Μία αναμέτρηση «αίμα κι άμμος», η οποία είχε πάρει... φωτιά από την Πέμπτη, με αποκλειστική υπαιτιότητα όλων εκείνων που φορούν τον μανδύα του «εξυγιαντή». Ο Ολυμπιακός πέρασε ως πρωταθλητής από τη Νέα Σμύρνη. Δεν ήταν καλός, δεν δημιούργησε ευκαιρίες, δεν προσέφερε θέαμα. Αλλά ήταν αποφασιστικός, είχε ουσία στο παιχνίδι του, εύστοχος, δεν δέχθηκε καμία φάση από τους γηπεδούχους και έδειξε ότι έστω και με αυτόν τον μη θελκτικό τρόπο μαθαίνει να κερδίζει βαθμούς για τον τίτλο.

* Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα πηγαίνει δικαιωματικά στον ανεπανάληπτο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Δεν ξέρω πόσοι ποδοσφαιριστές έχουν 14 συνεχόμενο παιχνίδια με 90+ λεπτά συμμετοχής, διατηρώντας αναλλοίωτη τη φρεσκάδα και τις δυνάμεις τους. Ο αρχηγός του Θρύλου είναι καλύτερος από ποτέ, κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή και ηγείται στα δύσκολα. Και χθες ήταν αυτός που «κράτησε» τον Ολυμπιακό στο «κακό» του διάστημα, αλλά και εκείνος που τελείωσε το παιχνίδι στο κρίσιμο σημείο (εκείνοι που βγάζουν... γραμμές και κύκλους καλά θα κάνουν να δουν πού ήταν το τείχος των παικτών του Πανιωνίου όταν εκτελέστηκε το φάουλ. Αλλά αυτό δεν βοηθάει στην προπαγάνδα, ε;).

* Κλείνοντας, πρέπει να σημειώσω ότι είναι πολύ... θετικό για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι το προπαγανδιστικό σύστημα, που έχει στηθεί εδώ και χρόνια εναντίον των Πειραιωτών, ξεκίνησε εκ νέου να αναπαράγει ψεύδη. Είναι το ίδιο σύστημα που εκβιάζει ποδοσφαιριστές, προπονητές, ομάδες, διαιτητές, παραποιώντας την αλήθεια. Το ίδιο σύστημα μας... ενημερώνει από χθες ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε στη Νέα Σμύρνη για ένα οριακό οφσάιντ που δόθηκε ανάποδα από τον βοηθό του Λαμπρόπουλου. Οι ίδιοι που βίασαν βάναυσα την προσωπικότητα του εν λόγω διαιτητή, έχοντας προετοιμάσει εναλλακτικά σενάρια, για ό,τι κι αν συνέβαινε στη Νέα Σμύρνη. Ο,τι θα τους βόλευε. Οι ίδιοι εκτίθενται. Και επειδή -όπως φαίνεται κάποιες εξελίξεις θα τους προλάβουν- θα εκτεθούν ακόμη περισσότερο. Γενικώς...

ΥΓ.: Ο Μάριν ήταν ο χειρότερος του γηπέδου χθες. Αλλά τελείωσε το παιχνίδι με μία ασίστ και το κερδισμένο φάουλ (που κανονικά ήταν πέναλτι) από το οποίο έγινε το 2-0. Η ποιότητα δεν κρύβεται ούτε στην κακή ημέρα...

ΥΓ.2: Πόσο θλιβερό είναι να υπάρχουν «ανθρώπινα» όντα που εύχονται «καρκίνους» και «λιωμένα κόκαλα»;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Και σπρώξιμο, και από κάτω!

Και σπρώξιμο, και από κάτω!

Εχει καταντήσει αηδία και γραφικότητα όλο αυτό το… πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω από το όνομα της εξυγίανσης.

Αυτό το «διπλό» έτσουξε πολύ!

Αυτό το «διπλό» έτσουξε πολύ!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου, ο οποίος έκανε τα πάντα για να σταματήσει τον πρωταθλητή.