Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν

Οπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 - 16:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Για να καταλάβει κανείς πώς και γιατί κατέρρευσαν η προπαγάνδα και το ψέμα της συμμαχίας, αρκεί να κάνει μια απλή σκέψη. Σε μια χρονιά που υποτίθεται ότι οι «εξυγιαντές» θα τερμάτιζαν την κυριαρχία του Ολυμπιακού παίρνοντας θάρρος και από τις «ερυθρόλευκες» καλοκαιρινές περιπέτειες, το μόνο που συνέβη ήταν να γίνει ακόμη πιο σαφής η διαφορά του Θρύλου από τους άλλους. Παρά τις αναποδιές, ο Ολυμπιακός, χάρη στο μέταλλο και κυρίως στις κινήσεις της διοίκησής του, όχι μόνο βρήκε τον δρόμο του, αλλά εξέθεσε τη γύμνια της «εξυγίανσης» πιο πολύ από ποτέ. Στον αντίποδα, η… σεζόν της υποτιθέμενης ανατροπής βρίσκει τους τζάμπα ευεργέτες απόλυτα απαξιωμένους και απομονωμένους από τους δικούς τους. Τα έχουμε ξαναπεί: Οσοι αντέχουν να βλέπουν στο γήπεδο αυτά τα ανέκδοτα που λανσάρουν για ομάδες, οι οποίες υποτίθεται ότι θα ανταγωνίζονταν τον Θρύλο, πάνε μόνο για να κράξουν και να στείλουν μήνυμα οργής και απογοήτευσης. Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο… Οποια προπαγάνδα, όποια δικαιολογία κι αν επιστρατεύσουν τα παπαγαλάκια, πλέον δεν πείθουν κανέναν.

Σε μια συγκυρία λοιπόν που ο Ολυμπιακός έχει επί της ουσίας τελειώσει το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα της εποχής Μαρινάκη, παίρνει με συνοπτικές διαδικασίες το πιο «hot» όνομα του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ανσαριφάρντ, τον οποίο διεκδικούσαν μέχρις εσχάτων οι Αλαφούζος, Ιβάν και Μελισσανίδης. Πέραν της επιβεβαίωσης -γι’ ακόμη μια φορά- ότι όποιον θέλει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα τον αποκτά, η κίνηση αυτή κρύβει και μία ακόμη παράμετρο. Οτι, σε αντίθεση με τους άλλους που είτε δεν έχουν τα φράγκα είτε τη διάθεση να πάρουν κανέναν παίκτη της προκοπής, κάτω στον Πειραιά δεν κολλάνε σε τίποτα μπροστά στην προοπτική της περαιτέρω βελτίωσης της ομάδας.

Η ξεφτίλα των «συμμάχων» γίνεται ακόμη πιο μεγάλη αν αναλογιστεί κάποιος πως η προσθήκη αυτή έγινε σε μια θέση όπου ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει τον σούπερ φορμαρισμένο Ιντέγε και τον Καρντόσο, έναν από τους πιο σημαντικούς στράικερ των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Την ίδια ώρα, αποκτά έναν αριστερό μπακ με πολύ μεγάλες παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα, δίνοντας χαριστική βολή στους άλλους, που ούτε με κιάλια δεν βλέπουν τέτοιους ποδοσφαιριστές.

Ποιους έχουν πάρει, λοιπόν, οι τρεις... ευεργέτες αυτό το διάστημα; Οι δύο κανέναν και ο ΠΑΟΚ ψάχνει για λύσεις στα αζήτητα της Γηραιάς Ηπείρου. Οπως έστρωσαν όμως, έτσι θα κοιμηθούν. Αντί να πουν την αλήθεια, συνεχίζουν ακόμη και τώρα να καταφεύγουν σε ψέματα, δικαιολογίες και συκοφαντίες, έστω κι αν τους γυρνούν μπούμερανγκ. Βλέπετε, δεν έχουν άλλον τρόπο να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στο ποδόσφαιρο… Μόνο που δεν υπάρχει πια πρόσφορο έδαφος για το παραμυθάκι τους. Η μοναδική προοπτική που υπάρχει γι’ αυτούς είναι να βιώσουν ακόμη πιο μαύρες -ποδοσφαιρικά- μέρες. Αν στον Ολυμπιακό λέμε -και δικαίως- ότι τα καλύτερα είναι μπροστά, γι’ αυτούς τα… χειρότερα έρχονται με ταχύτητες φωτός!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Κύριε Μπέντο, έχω απορίες…

Κύριε Μπέντο, έχω απορίες…

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός τώρα που έχει και τον Σισοκό για τη θέση του αριστερού μπακ, μπορεί να βάλει τον Ντε λα Μπέγια στόπερ.

Και φρου-φρου, και λιποθυμιά

Και φρου-φρου, και λιποθυμιά

O Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τους «εξυγιαντές», αλλά και για τους Φουκάκηδες και τους λοιπούς «Κολίνα» που στέλνει φέτος η επιτροπή «εξυγίανσης» να σφυράνε τον Ολυμπιακό.