Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βάλ’ τους κι έναν να τη δίνει

Βάλ’ τους κι έναν να τη δίνει
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 - 16:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν είμαι από τους τύπους που γουστάρουν την γκρίνια και περιμένουν γκέλες για να αρχίσουν τα αναθέματα και τους εξάψαλμους. Είμαι, όμως, χρόνια στα γήπεδα και με όσα λίγα μπορώ να καταλάβω, σημείωσα τρεις παραφωνίες στο ματς με τον Ατρόμητο. Η πρώτη έχει να κάνει με την αρχική 11άδα που παρέταξε ο Μπέντο.

Δεν λέω φυσικά για το 4-4-2 και την επιλογή των προσώπων, αλλά για ένα βασικό λάθος που έκανε. Εβαλε δύο σέντερ φορ στην περιοχή και κανέναν από πίσω για να τους δίνει την μπάλα. Υποτίθεται πως αυτόν τον ρόλο τον ανέθεσε στον Μαρτίνς, αλλά δεν. Ο Πορτογάλος και δεν περνά καλό φεγγάρι, και βολεύεται περισσότερο να παίζει ως «8άρι», από πιο πίσω δηλαδή. Εκεί θα έπρεπε να παίζει ο Φορτούνης από την αρχή ή ο Μάριν ή ο Τσόρι αν ήταν στην αποστολή.

Δεύτερη παραφωνία έχει να κάνει με το μπέρδεμα που προκαλεί ο κόουτς στους πιτσιρικάδες. Και αν για τον Ρέτσο έχω πει και εγώ ότι η κανονική του θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ, με τον Ανδρούτσο αυτό που έγινε συνέβη χωρίς λόγο. Ο Ανδρούτσος έχει ήδη παίξει κόφτης σε κάποια ματς και χθες έπαιξε αριστερό χαφ. Λογικό και να μην έχει καλή απόδοση, αλλά χειρότερο το γεγονός ότι ο πιτσιρικάς έτσι μπερδεύεται. Η τρίτη παραφωνία αφορά έναν συγκεκριμένο παίκτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και αρχίζει και κάνει «μπαμ». Μιλάω για τον Μανθάτη και την τάση του να θολώνει όταν φτάνει στην περιοχή. Δεν βλέπει τους συμπαίκτες του που είναι σε επίκαιρη θέση, τελειώνει τις φάσεις μόνος του και συνήθως τις σπαταλά. Ας πάρει παράδειγμα από τον Καρντόσο που έχει πολύ την πάσα στο παιχνίδι του και ας τον κράζουμε που χάνει γκολ, ας αρχίσει να ξεθολώνει όταν πατά σε περιοχή και να γίνεται πιο ομαδικός. Με το ταλέντο που έχει, αν καταφέρει να το βελτιώσει αυτό μπορεί να γίνει πραγματικά μοναδικός.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Με γιόμες από τα στόπερ δεν κέρδισε κανείς

Με γιόμες από τα στόπερ δεν κέρδισε κανείς

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, το οποίο είναι μάθημα σημαντικό και για την ομάδα και κυρίως σπουδαιότερο για τους πιτσιρικάδες, που είδαν πώς είναι τα ζόρια.