Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα χαλαρό απόγευμα στο Φάληρο

Ένα χαλαρό απόγευμα στο Φάληρο
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 - 15:34

Αντί να πίναμε ένα καφεδάκι στην παραλία την Κυριακή (ή να συνεχίσουμε αυτό που πίναμε ήδη), ήρθαμε (και εμείς οι δημοσιογράφοι και οι παίκτες του Ολυμπιακού) να τον απολαύσουμε στο Φάληρο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, το κλίμα στο ΣΕΦ θύμιζε πιο πολύ παιδική χαρά (ελέω των λιλιπούτιων φίλων των «ερυθρόλευκων» που σουλάτσαραν στον στίβο του κλειστού) παρά αγώνα μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός ήταν υπέρ του δέοντος χαλαρός στο 20λεπτο, δείγμα του ότι προηγήθηκε για πρώτη φορά στο σκορ στο 20-19, τρία λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, με βολές του Μιλουτίνοφ.

Μιλώντας βέβαια για τον Σέρβο, ήταν ίσως το μοναδικό θετικό από τη χτεσινή αναμέτρηση. Στην… αγγαρεία του Θρύλου ο «Μίλου» έδειξε ζήλο για βελτίωση, πόσταρε διαρκώς όποιον βρέθηκε στον διάβα του (ναι, εντάξει, με τον Γιωργάκη και τον Ντόμπλας έπαιζε….) και μάζεψε ό,τι ριμπάουντ μπόρεσε. Μαζί με τον επιθετικό Ουότερς και τον Αθηναίου ήταν τα σημεία αναφοράς του Θρύλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι; Ενα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να καμφθεί η αντίσταση των φιλοξενούμενων. Και από κει και έπειτα ο Σφαιρόπουλος είχε την άνεση να ξεκουράσει τους ημιτραυματίες του, να τροφοδοτήσει τους παίκτες που δεν έχουν χρόνο λεπτά συμμετοχής και να δει πράγματα από κάποιους ενόψει Ζαλγκίρις.

ΥΓ.: Αυτός ο Ντόμπλας, ρε συ, μου θύμισε εμένα όταν έπαιζα μπάσκετ μικρός. Τα ίδια κιλά είχαμε. Απλά τότε ήμουν ο… στρουμπουλός της πεντάδας. Φοβερά πράγματα. Να σου κάνει ένα σκριν και να μην τον πάρεις χαμπάρι, ε; Παναγία μου…

ΥΓ.2: Ευκαιρία να δεις δύο ματς του Ολυμπιακού σερί ήταν χτες. Βέβαια κάποιοι (κλασικά) προτίμησαν να παρακολουθήσουν το ένα. Τουλάχιστον τα παιδάκια που ήταν στο ΣΕΦ το καταχάρηκαν.

ΥΓ.3: Ομορφη η εικόνα του Σφαιρόπουλου με τον Αθηναίου έπειτα από το πρώτο τρίποντο που έβαλε. Τον έπιασε στο τάιμ άουτ, μακριά από τους παίκτες του και προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Ολοι χρειάζονται…

ΥΓ.4: Σε ματς 24 πόντων κάποιοι και πάλι έσπευσαν να ασχοληθούν με μικρότητες. Κλασικές αξίες…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Και στην Πόλη θα είναι ωραία…

Και στην Πόλη θα είναι ωραία…

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Θρύλου επί της Ζαλγκίρις, με την οποία ουσιαστικά ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Το σύστημα και το μήνυμα

Το σύστημα και το μήνυμα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Πάουλο Μπέντο και το σύστημα που θα επιλέξει ο Πορτογάλος τεχνικός στο παιχνίδι με την Λάρισα.

Βάλ’ τους κι έναν να τη δίνει

Βάλ’ τους κι έναν να τη δίνει

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Μπέντο, ο οποίος έβαλε στην αρχική του 11άδα δύο σέντερ φορ στην περιοχή και κανέναν όμως από πίσω για να τους μοιράζει την μπάλα.