Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπέντο κάνει ό,τι οι άλλοι φοβόντουσαν

Ο Μπέντο κάνει ό,τι οι άλλοι φοβόντουσαν
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 - 17:29

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι επιλογές του Πάουλο Μπέντο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έχουν ανοίξει μεγάλη κουβέντα. Εχουν κατατεθεί διάφορες απόψεις, ορισμένες εκ των οποίων ακραίες. Πρώτα απ’ όλα αυτό που έκανε ο Πορτογάλος θα έπρεπε να συμβαίνει κάθε χρόνο στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να διεκδικεί το τρόπαιο με παιδιά από την Ακαδημία του. Ξεκινώντας από εκεί θεωρώ σωστό τον τρόπο που αντιμετώπισε το ματς. Αν περάσει, πέρασε, αν πάλι όχι, τότε κάποιος άλλος θα πάρει το Κύπελλο. Και τι έγινε; Ολοι θέλουμε τίτλους, αλλά από την άλλη δεν μου λέει και τίποτα να μην πάρουμε το Κύπελλο, όπως δεν μου λέει τίποτα να μείνουμε έξω από τον Ατρόμητο.

Πάμε παρακάτω. Η ομάδα στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες ήταν πολύ καλή. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική και το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ. Αν είχε μπει η μπάλα, όλα θα ήταν διαφορετικά, δεν μπήκε, έμεινε το 0-0. Ο ίδιος ο Μπέντο δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του και απ’ όσα είδε. Δεν είχε άδικο. Οι πιτσιρικάδες έβαλαν την μπάλα κάτω, έφτιαξαν ωραίες φάσεις, έπαιξαν γρήγορο και απλό ποδόσφαιρο και ξεσήκωσαν τον κόσμο. Επειδή ορισμένοι γκρινιάζουν και κάνουν λόγο για πειράματα, το φοβερό είναι πως η ομάδα μπερδεύτηκε όταν σε αυτήν μπήκαν οι βασικοί!

Μια χαρά ενδεκάδα έβαλε ο Μπέντο και με αυτή θα πάει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο Πορτογάλος μπορεί να έχει τα κολλήματά του, μικρά ή μεγάλα, αλλά είναι ένας προπονητής κανονικός. Εχει τη φιλοσοφία του να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και με αυτήν προχωράει. Για όσους ανακάλυψαν τώρα την Αμερική, ο Μπέντο τα ίδια έκανε και σε προηγούμενες ομάδες του. Ας ψάξουν λίγο καλύτερα να δουν τι παίκτες έχει βγάλει. Το ίδιο κάνει και εδώ. Στο κάτω-κάτω βάζει παιδιά που αξίζουν να παίζουν. Δεν βρίσκω τίποτα παράλογο σε αυτό, όταν όλοι εμείς τόσα χρόνια γκρινιάζαμε γιατί δεν βγάζουμε παιδιά από την Ακαδημία. Τώρα, λοιπόν, που βρέθηκε ένας προπονητής και το κάνει, ας τον αφήσουμε στην ησυχία του.

Είναι παράλογο, λοιπόν, να στεκόμαστε στο 0-0 και όχι στην εμφάνιση. Επίσης τα παιδιά αυτά κινδυνεύουν να «καούν» από την παράλογη κριτική μετά από ένα ματς που έμεινε στο μηδέν και ενώ έκανε καλή εμφάνιση. Δεν πιστεύω ότι ο Μπέντο θα τους βάζει συνεχώς βασικούς και φάνηκε αυτό στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, όταν και είχαν γυρίσει όλοι και δεν έπαιξε κανένας από τους μικρούς. Για να κλείσουμε, έτσι πρέπει να πάει μέχρι το τέλος του Κυπέλλου, ακόμα και στον τελικό.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Και στην Πόλη θα είναι ωραία…

Και στην Πόλη θα είναι ωραία…

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Θρύλου επί της Ζαλγκίρις, με την οποία ουσιαστικά ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Βάλ’ τους κι έναν να τη δίνει

Βάλ’ τους κι έναν να τη δίνει

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Μπέντο, ο οποίος έβαλε στην αρχική του 11άδα δύο σέντερ φορ στην περιοχή και κανέναν όμως από πίσω για να τους μοιράζει την μπάλα.