Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εδειξε πανέτοιμος για την Ευρώπη

Εδειξε πανέτοιμος για την Ευρώπη
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 - 17:24

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Το πρώτο τριαντάλεπτο του χθεσινού Ολυμπιακού ήταν χάρμα ιδέσθαι. Σίγουρα βοήθησε το γρήγορο γκολ του Ανδρούτσου, αλλά πέρα από αυτό η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι προφανές από τα τρεξίματα και την εκρηκτικότητα που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» πως έχει γίνει προγραμματισμός από το τεχνικό επιτελείο για να φορμαριστούν ενόψει του Europa League.

Βεβαίως, το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι χάθηκαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και τετ-α-τετ από τις «γλυκές» πάσες του Φορτούνη. Διότι το σκορ έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο από το 2-0 του α’ ημιχρόνου. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ομάδα έβγαλε πολλούς αυτοματισμούς, με καλούς συνδυασμούς και με μια συνεχή πίεση από όλους τους ποδοσφαιριστές. Μόλις χανόταν η μπάλα, αμέσως υπήρχε συντονισμένο πρέσινγκ για να κερδηθεί ξανά και ο Ολυμπιακός ανανέωνε την επίθεσή του.

Εξαιρετικός σε αυτό ήταν ο Ανδρούτσος, που τα έκανε όλα χθες, αλλά δεν πήγαν πίσω ο Σεμπά, ο Ελιουνούσι και ο Φορτούνης. Ο Ρομαό, όσο αγωνίστηκε, ήταν κολόνα στη μεσαία γραμμή και… κυματοθραύστης για τις αντίπαλες επιθέσεις. Ο Τογκολέζος μπορεί να μη φημίζεται για την άψογη τεχνική του, όμως ξέρει καλά τη θέση και πού πρέπει να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Καλές εντυπώσεις άφησε και ο Παρέδες, κυρίως στο σκέλος της δημιουργίας, ενώ αμυντικά μερικές φορές έδειξε διστακτικός. Λογικό, πάντως, για τον παίκτη από το Εκουαδόρ, διότι του λείπουν παιχνίδια και συνεπώς ο ρυθμός. Το πολύ άσχημο γεγονός είναι η εξάρθρωση ώμου του Ιντέγε, αφού μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Φαίνεται πως το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα δεν του έφερε γούρι.

Επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα είδαμε πάλι το 4-4-2 του προπονητή με δίδυμο στην επίθεση τους Καρντόσο και Ανσαριφάρντ και σχηματισμό ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Είναι φανερό ότι κάτι καλό έχει δει στις προπονήσεις και το πιστεύει. Δεν είναι κακό να υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές για σύνθετες καταστάσεις μέσα στα παιχνίδια. Από την άλλη, επίσης ήταν ξεκάθαρο ότι το τέμπο έπεσε πολύ στο β’ ημίχρονο και πως έγινε και συντήρηση δυνάμεων, καθώς υπάρχει η πρώτη κόντρα με την Οσμανλισπόρ την Πέμπτη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Θεέ μου, ένας... Ανδρούτσος

Θεέ μου, ένας... Ανδρούτσος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι έχει άλλη γλύκα να πανηγυρίζεις γκολ του Ολυμπιακού με σκόρερ ένα δικό του παιδί, ΓΑΥΡΑΚΙ από την Ακαδημία.

Κάνει τα πάντα και καλά ο Ανδρούτσος

Κάνει τα πάντα και καλά ο Ανδρούτσος

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον αγώνα του Θρύλου με την Λάρισα και κάνει ειδική αναφορά στον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση.

Το σύστημα και το μήνυμα

Το σύστημα και το μήνυμα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Πάουλο Μπέντο και το σύστημα που θα επιλέξει ο Πορτογάλος τεχνικός στο παιχνίδι με την Λάρισα.