Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Τουρκία

Μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Τουρκία
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 - 16:54

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Το… σκηνικό του χθεσινού αγώνα στο Καραϊσκάκη ήταν γνωστό, πριν διεξαχθεί. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να διασπάσει την αμυντική διάταξη της Οσμανλισπόρ και να μην επιτρέψει να φανεί επικίνδυνη στις κόντρα επιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν κατά το ήμισυ την αποστολή τους, αφού ναι μεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν τελείως την τουρκική ομάδα στο δημιουργικό της σκέλος, όμως και οι ίδιοι δεν ήταν όσο απειλητικοί θα ήθελαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπλοκαρισμένοι στο α’ ημίχρονο. Οι παίκτες της τουρκικής ομάδας στην ουσία είχαν χρεωθεί από έναν παίκτη του Θρύλου και τον κυνηγούσαν παντού. Μεγάλη έμφαση είχαν δώσει οι φιλοξενούμενοι στους Φορτούνη και Σεμπά, που δεν έβρισκαν πολύ χώρο για να κινηθούν. Αναγκαστικά και οι δύο γύρισαν αρκετά πιο πίσω σε πολλές φάσεις για να πάρουν την μπάλα και να δημιουργήσουν.

Βεβαίως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν σπουδαίες φάσεις σε αυτό το διάστημα και έπρεπε η λύση να δοθεί από κάποιο στημένο. Ο Μποτία δεν κατάφερε να σκοράρει στο 41’ παρότι εκτέλεσε όσο καλύτερα μπορούσε, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Καρντόσο κέρδισε την μπάλα από λάθος αντιπάλου, όμως το τελείωμά του έδωσε τη δυνατότητα στον γκολκίπερ να αποκρούσει.

Αμυντικά το πρόβλημα ήταν τα μπακ της Οσμανλισπόρ, που ανέβαιναν σπάνια, αλλά όταν έβγαιναν δημιούργησαν 2-3 ρήγματα. Ο Ανδρούτσος, πάντως, ξεχώρισε γιατί τα έκανε όλα σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Καρντόσο έπρεπε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή, γιατί μόνο μία φορά «έσπασε» την μπάλα στους παίκτες που έρχονταν με φόρα από πίσω. Ηταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα χρειαζόταν επιπλέον πράγματα για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο β’ ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, διότι και ο Σεμπά πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά και ο Ρέτσος έγινε πιο ουσιαστικός στην ανάπτυξη. Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ, γιατί υπήρχαν κάποια σημεία που πίεσαν πολύ. Η αποβολή του Βιάνα άλλαξε τα δεδομένα, αλλά ακόμα και τότε οι φιλοξενούμενοι δεν… ξεμυτούσαν.

Το 0-0 δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί και ο Ολυμπιακός να παίξει έξυπνα στη ρεβάνς και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αλλωστε, ένα γκολ στην Τουρκία μπορεί να του φανεί υπεραρκετό και θα βρει χώρο για να κάνει τη ζημιά. Πάντως, οι παίκτες του πρέπει να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι κατάλληλα, διότι η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ… καυτή.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Με 11... Ανδρούτσους δεν θα έχει κανένα πρόβλημα

Με 11... Ανδρούτσους δεν θα έχει κανένα πρόβλημα

Ο Νίκος Κώτσης γράφει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Οσμανλισπόρ, κάνοντας ειδική μνεία στον 19χρονο «δαίμονα» του Θρύλου, η διάθεση και τη ψυχή του οποίου είναι οδηγός για όλους.

Τον αδικεί το 0-0, πρόκριση στην Αγκυρα

Τον αδικεί το 0-0, πρόκριση στην Αγκυρα

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για το ματς του Θρύλου με την Οσμανλισπόρ, τονίζοντας ότι η τουρκική ομάδα με σύμμαχο τον διαιτητή μπέρδεψε και εκνεύρισε τον Ολυμπιακό.