Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον αδικεί το 0-0, πρόκριση στην Αγκυρα

Τον αδικεί το 0-0, πρόκριση στην Αγκυρα
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 - 18:56

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε ότι η χθεσινή αναμέτρηση θα ήταν… πολεμική. Οι Τούρκοι μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν το παιχνίδι. Η χθεσινή Οσμανλισπόρ ήταν η χειρότερη ομάδα που έχει περάσει από το «Γ. Καραϊσκάκης» τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μία ομάδα που δεν είχε τίποτα να επιδείξει, που περιορίστηκε σε αντι-ποδόσφαιρο και με παίκτες οι οποίοι το μοναδικό πράγμα που έκαναν ήταν καθυστερήσεις και θέατρο. Η Οσμανλί σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ικανή να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Κλείστηκε στα καρέ της, έπαιξε ταμπούρι και απλά… ροκάνιζε τον χρόνο. Αυτή ήταν η Οσμανλισπόρ, η οποία με αυτόν τον τρόπο μπέρδεψε τον Ολυμπιακό και του προκάλεσε εκνευρισμό.

Από την άλλη πλευρά υπήρχε ένας διαιτητής, ο οποίος μέχρι το 10’ έχει δείξει δύο κίτρινες κάρτες σε Φιγκέιρας και Ρέτσο στα πρώτα τους μαρκαρίσματα. Εχει κλείσει τα μάτια σε πέναλτι και έχει αποβάλει ανεξήγητα τον Βιάνα, σε μία φάση που ο 21χρονος στόπερ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ολοι αυτοί οι παράγοντες σαφώς και έπαιξαν τον ρόλο τους στο χθεσινό 0-0. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, όμως στα νοκ άουτ παιχνίδια παίζουν ρόλο τα πάντα. Οι Πειραιώτες στη χθεσινή αναμέτρηση δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Τούρκων. Με Μαρτίνς, Ρέτσο στο πρώτο μέρος να μην είναι στην καλύτερη βραδιά τους και με τον Φορτούνη να βγαίνει εκτός αγώνα έπειτα από τις κλοτσιές των Τούρκων και το στενό μαρκάρισμά τους, ο Ολυμπιακός δεν είχε σωστή οργάνωση στη μεσαία γραμμή.

Ο Ανδρούτσος το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ενα παιδί που έτρεξε σε όλο το γήπεδο, βοήθησε στην άμυνα, είχε σωστές τοποθετήσεις και έκανε τα πάντα και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Καρντόσο από την άλλη, όμως, δεν δικαίωσε τον Μπέντο που τον εμπιστεύτηκε αντί του Ιντέγε στο χθεσινό ματς. Είχε την ευκαιρία στο πρώτο μέρος να σκοράρει, αλλά δεν το έκανε, ενώ η άμυνα της Οσμανλισπόρ δεν το ένιωσε. Παρά το γεγονός ότι όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα γκολ. Από ένα σημείο και μετά, όμως, και όταν όλα στον αγωνιστικό χώρο είναι εναντίον του, το 0-0 δεν είναι και άσχημο ενόψει της ρεβάνς. Ενα γκολ ψάχνει στην Αγκυρα ο Θρύλος για να περάσει. Και έφτασε η ώρα να το κάνει και να πάρει μια μάγκικη πρόκριση στην Ευρώπη και μάλιστα εκτός έδρας. Εύκολο ματς δεν θα είναι, διότι οι συνθήκες εκεί θα είναι τρομερά δύσκολες σε ένα εχθρικό κλίμα, κακό γήπεδο και με χαμηλές θερμοκρασίες. Το χθεσινό 0-0, όμως, σίγουρα αδικεί τον Θρύλο…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Ξεροκεφαλιά ή ξέρει κάτι παραπάνω;

Ξεροκεφαλιά ή ξέρει κάτι παραπάνω;

Ο Μπάμπης Χριστόγλου αναρωτιέται τι θα γίνει αν και εφόσον ο Ολυμπιακός χρειαστεί ενίσχυση κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε ποιους θα στηριχτεί ο Πορτογάλος.

Με 11... Ανδρούτσους δεν θα έχει κανένα πρόβλημα

Με 11... Ανδρούτσους δεν θα έχει κανένα πρόβλημα

Ο Νίκος Κώτσης γράφει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Οσμανλισπόρ, κάνοντας ειδική μνεία στον 19χρονο «δαίμονα» του Θρύλου, η διάθεση και τη ψυχή του οποίου είναι οδηγός για όλους.

Μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Τουρκία

Μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Τουρκία

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει ότι ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Οσμανλισπόρ δικαιούταν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, όμως το 0-0 δεν είναι απαγορευτικό για τη ρεβάνς.