Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η FIFA «σφράγισε» μόνο τον Περέιρα

Η FIFA «σφράγισε» μόνο τον Περέιρα
Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 - 10:26

«Ο νέος κανονισμός διαιτησίας καθορίζει μια νέα δομή και σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ενας αλλοδαπός πρόεδρος, ο Vítor Manuel de Melo Pereira από την Πορτογαλία, θα προεδρεύσει της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ της περασμένης Τετάρτης που μας ενημερώνει για την τοποθέτηση του Πορτογάλου στην ηγεσία της ΚΕΔ.

Παράλληλα στη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου ο επικεφαλής ομοσπονδιών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Νόνταρ Αχαλκάτζε, είχε επισημάνει ότι «γνωρίζουμε το πρόβλημα της διαιτησίας», προσθέτοντας ότι θα ασχοληθεί με το «ποια θα είναι και η σύνθεση της ΚΕΔ, πόσα θα είναι τα μέλη και ποια θα είναι η σύνθεση με τους αλλοδαπούς ειδικούς - επαγγελματίες και τους Ελληνες».

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι θέλουν η διαιτησία, για την οποία «θα υπάρχει διαρκής έλεγχος» όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, να μπει υπό την ομπρέλα της FIFA. Αρα, εξίσου σημαντικό θέμα είναι ποιος θα ενημερώσει και με ποιους θα συνεργάζεται ο Περέιρα. Δεν έπρεπε η παγκόσμια ομοσπονδία ή τουλάχιστον ο ίδιος να επιλέξει τους συνεργάτες του;

Μέχρι τώρα, όπως βλέπετε και με την παραπάνω ανακοίνωση, η FIFA… σφράγισε την παραμονή του Περέιρα. Τα υπόλοιπα περί παραμονής των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Καλύβα αλλά και εισόδου του Βασάρα στην ΚΕΔ βγήκαν από διαρροές.

Φυσικά και υπάρχει… θέμα με το δίδυμο της ΚΕΔ, λόγω της εικόνας της διαιτησίας την τελευταία σεζόν, όπου λάθη γίνονταν τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής. Παράλληλα η διαιτησία αλλοίωσε ολόκληρη τη διοργάνωση του Κυπέλλου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έκαναν… λάστιχο τους κανονισμούς. Εν ολίγοις η εξυγίανση έγινε… κωμωδία λόγω της διαιτησίας.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/07/2017)

Διαβάστε επίσης