Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από up, down και ξανά up…

Από up, down και ξανά up…
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017 - 15:43

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέσα σε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, είδαμε μια άνετη νίκη της Ferrari να μετατρέπεται σε αγωνιώδη και ξανά μετά σε σχετικά άνετη. Ωραίο είναι το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, καθώς πολλά κρίνονται στο τέλος ή προς το τέλος. Στο πρώτο stint, οι δύο Ferrari ήταν άπιαστες.

Στο δεύτερο, όμως, η Mercedes του Λιούις Χάμιλτον παραλίγο να κάνει τη ζημιά, πριν παραδώσει στο τέλος την τρίτη θέση στον Βαλτέρι Μπότας. Οπως στο Μονακό, σε ένα αργό γκραν πρι δηλαδή, η Ferrari είχε το πάνω χέρι, το πάνω χέρι το είχε σε ένα εξίσου αργό γκραν πρι, όπως είναι αυτό της Ουγγαρίας.

Στο Σίλβερστοουν, όμως, το αφεντικό ήταν άλλος. Και μην ξεχνάμε πως ακολουθούν γκραν πρι όπως είναι του Σπα και της Μόντσα, που είναι πολύ γρήγορα και ευνοούν τη Mercedes. Δεν ξέρουμε αν ο Τότο Βολφ, ο διευθυντής των Γερμανών κλείσει τους πάντες ξανά στο εργοστάσιο για 10 μέρες δίχως ρεπό, αναγκάζοντάς τους να βρουν τι φταίει και η Mercedes δεν είναι ανταγωνιστική σε αργά γκραν πρι, αλλά είναι βέβαιο πως αυτές οι διακυμάνσεις σε απόδοση και ταχύτητα θα συνεχιστούν. Από όλους... Ακολουθεί το διάλειμμα της Formula 1.

Ο επόμενος αγώνας γίνεται σε περίπου έναν μήνα (27/08 στο Σπα) και ίσως να δούμε έως τότε σημαντικές αλλαγές στα μονοθέσια από άποψης προόδου. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πλέον είναι 14 πόντους μπροστά από τον Χάμιλτον, αλλά ακολουθούν δύσκολοι αγώνες για τη Ferrari. Θα έχει τις απαντήσεις σε γρήγορες πίστες ή η Mercedes θα μπορέσει να αντεπιτεθεί μετά την ήττα της στο Ουγκαρόρινγκ;

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/07/2017)

Διαβάστε επίσης