Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάλι το καθάρισε ο Φορτούνης…

Πάλι το καθάρισε ο Φορτούνης…
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 - 17:20

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κόντεψε να κάνει το τέλειο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός στο καινούργιο πρωτάθλημα!

Σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, ακριβώς ανάμεσα στα δύο ματς ζωή-θάνατος για τα πλέι οφ του Champions League, με οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το 2-1 επί της Ριέκα την Τετάρτη, έριξε μία ξεγυρισμένη τεσσάρα (4-1) στη Λάρισα, αντίπαλο γι’ αυτόν παραδοσιακά επικίνδυνο.

Αν κρατούσε, επιτέλους, μία φορά και το μηδέν πίσω, θα μιλούσαμε για ένα τέλειο ξεκίνημα. Ηταν αυτογκόλ βέβαια το 2-1, όμως για να είμαστε ρεαλιστές, και ο Φιγκέιρας να μην την έβρισκε την μπάλα, θα έφτανε στον Κουτσιανικούλη φάτσα στον Καπίνο, στη μικρή περιοχή… Και πάλι καλά που ο Καπίνο λίγο μετά κράτησε το 2-1, σε μία φάση όμως που πρώτα ο ίδιος έδειξε μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης.

Γενικά, πάντως, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, καθότι εκτός των άλλων ο Ολυμπιακός έσβησε χωρίς απώλειες και την πρώτη αγωνιστική της ποινής του.

Ο δε (Τρικαλινός) Φορτούνης τσάκισε τη γειτόνισσά του ΑΕΛ (!) και σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έκανε τη διαφορά, ήταν μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ, έβγαλε κέφι και όρεξη και συνέχισε με φόρα από το ματς με τη Ριέκα, που είχε κριθεί από δύο άλλες δικές του προσπάθειες -όπως με φόρα μπήκε ο Ολυμπιακός και σε αυτό το καινούργιο πρωτάθλημα, με… ντόρτια για αρχή! Κάποιες στιγμές χάθηκε το τόπι, όταν οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το γκάζι. Ο Ανδρούτσος σε ρόλο Οτζίτζα ήταν σούπερ σε πολλές στιγμές και ο Ζντιέλαρ σε ρόλο Ζιλέ έκανε καλή δουλειά. Οι δε Ανσαριφάρντ και Πάρντο μετά από ένα άνευρο α’ ημίχρονο, ήταν καλύτεροι στο β’ και ο Καρίμ σκόραρε και είχε ασίστ με πανέξυπντο τακουνάκι.

Ο Φιγκέιρας έβαλε και γκολ και… αυτογκόλ, με πολύτιμο το 3-1, αφού εκεί κρίθηκε το ματς, στο αριστερό του καλοζυγισμένο σουτ, που άφησε όρθιο τον αντίπαλο γκολκίπερ. Είδαμε και τον Μίλιτς για πρώτη φορά και νομίζω ότι οι καλές του φάσεις στο παιχνίδι ήταν καλύτερες από τις μέτριες, όπως π.χ. η αναποφασιστικότητά του στο γκολ. Ο Βούκοβιτς θέλει ακόμη χρόνο, ενώ ο Ρέτσος ήταν πάλι δυνατός -παρεμπιπτόντως ακούστηκε χθες ότι η Λεβερκούζεν έως το τέλος της εβδομάδας θα πάρει είτε τον Ελληνα διεθνή είτε τον Ντε Λιγκτ του Αγιαξ.

Κατά τ’ άλλα…

Στραβά ξεκινήσαμε με τη διαιτησία της νέας ΕΠΟ. Ο Καραντώνης χάρισε δύο αποβολές στη Λάρισα (στο χέρι στο πέναλτι και στο βίαιο τάκλιν του Ανδρεόπουλου, πρώην της ΑΕΚ, στο 50’), ενώ και το πέναλτι φανερά του το υπέδειξε ο επόπτης Πετρόπουλος.

Και να θυμίσω τι είχε… προφητέψει ο Κούγιας στην κλήρωση του πρωταθλήματος, ότι ο Ολυμπιακός θα άλλαζε προπονητή από το ματς κιόλας με τη Λάρισα…

Διαβάστε επίσης

Εσφιξε τα λουριά ο Χάσι

Εσφιξε τα λουριά ο Χάσι

Σε ρυθμούς Ριέκα όλοι στο Ρέντη- Eτοιμάζονται για δύο μεγάλες… μάχες. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος

Πώς άλλαξε επίπεδο...

Πώς άλλαξε επίπεδο...

Οτζίτζα, Ζιλέ και Καρσελά έκαναν «άλλη» την ομάδα - Τούρμπο Κούτρης και Μπεν! Κι ακόμη καλά-καλά δεν έχουν παίξει Εμενίκε, Βούκοβιτς, Ταχτσίδης, Μίλιτς! Και θα έρθουν με το καλό κι άλλοι δύο-τρεις παικταράδες…