Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να μη χαλάσει τώρα η χημεία…

Να μη χαλάσει τώρα η χημεία…
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 - 15:57

Αλλες εποχές θα βλέπαμε ντέρμπι. Τώρα είδαμε τον 17χρονο Αρσενόπουλο να παίζει πικ εν ρολ με τον Μπόγρη και ο Ελληνας σέντερ να σκοράρει κοντά στο καλάθι. Η διαφορά ποιότητας των ομάδων είναι χαοτική και αυτό είναι το άσχημο για το ελληνικό μπάσκετ.

Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω ανάλυσης της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, «έπνιξε» αμυντικά τον Αρη (φοβερή δουλειά ο Μακλίν στο ξεκίνημα) και έπραξε τα απλά στην επίθεση. «Σημάδεψε» όλα τα «μις ματς», γύρισε καλά την μπάλα και… χτύπησε από τα 6,75μ.

Ο Αρης προσπάθησε να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε χάρη στο παλικάρι που λέγεται Παναγιώτης Βασιλόπουλος, όμως η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους και τα πάντα κρίθηκαν νωρίς.

Τι κρατάμε από χτες; Σίγουρα το ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πραγματοποίησε ένα μεγάλο ροτέισον. Ο Θρύλος κέρδισε τον Αρη έχοντας Σπανούλη και Μάντζαρη στην Αθήνα, τον Πρίντεζη στα 14 λεπτά, τον Τόμπσον στα 13 και τους Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς στα 19. Και η διαφορά πήγε στους 25 πόντους.

Ταυτόχρονα κρατάμε το γεγονός πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν παιδιά όπως ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου να ξεμπουκώνουν. Να βρίσκουν αγωνιστικό ρυθμό και σκορ και παράλληλα να πραγματοποιούν βήματα μπροστά.

Ο Αγραβάνης είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Α1 με 14,4 πόντους ανά παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι ο δεύτερος σε ασίστ για τους Πειραιώτες με 10 τελικές πάσες σε όλο το πρωτάθλημα. Η απουσία του Σπανούλη μέχρι στιγμής είναι ευεργετική έως ένα σημείο για τον προπονητή των «ερυθρόλευκων». Ο χρόνος έχει καταμεριστεί ιδανικά και ξεπηδούν διαρκώς πρωταγωνιστές για τον προπονητή των Πειραιωτών.

Αυτή την περίοδο οι Πειραιώτες παίζουν πολύ καλά χωρίς τον αρχηγό τους. Σημαίνει κάτι αυτό; Τίποτα απολύτως, αφού παίκτες όπως ο αρχηγός δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής όταν επιστρέφουν σε ένα ροτέισον.

Τώρα το ιδανικό είναι οι ρόλοι να παραμείνουν έτσι. Ο Ολυμπιακός ξαναβάζει παίκτη στο ρόστερ του, ο Σπανούλης κάποια στιγμή θα περάσει στη 12άδα των «ερυθρόλευκων» και το σημαντικό πια θα είναι να μη χαλάσουν οι ισορροπίες.

ΥΓ.: Ο Ολυμπιακός κινήθηκε ταχύτατα και κλείνει και το πρόβλημα στο «4». Η λογική του ήταν ακριβώς ίδια. Ενας παίκτης που καλύπτει τα θέλω του Σφαιρόπουλου και παίζει ακριβώς όπως ο Τιλί. Να ματσάρει στο «4» και το «5» και να βάλει ουσιαστικά ένα ακόμα κορμί στη ρακέτα του. Ηταν αναγκαίο και έπρεπε να γίνει.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Η λίστα είναι μεγάλη!

Η λίστα είναι μεγάλη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει τις 24 εστεμμένες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και δεν έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι μόνο τα λεφτά, φίλε…

Δεν είναι μόνο τα λεφτά, φίλε…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Κίμκι και τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους.