Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εχει τρελάνει κάθε ειδικό αυτός ο Ολυμπιακός

Εχει τρελάνει κάθε ειδικό αυτός ο Ολυμπιακός
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 - 10:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Θα είμαι ειλικρινής. Αυτή η ομάδα έχει κάτι το αφύσικο. Που δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει, όσες… σάλτσες και να προσθέτουμε εμείς οι δημοσιογράφοι. Αυτά τα παιδιά καταφέρνουν μέσα από τις αντιξοότητες να «ατσαλώνονται» ακόμα περισσότερο και να γίνονται ακόμα πιο ισχυροί στο παρκέ.

Οσα και να έβαζε ο Γκριν, με αυτήν τη θέληση και την καρδιά, ο Ολυμπιακός δεν έχανε ποτέ. Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη λένε και είναι σημαντική αλήθεια αυτή. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τάσεις αυτοχειρίας, όμως όταν χρειαζόταν η ηρεμία, υπήρχαν παίκτες που γυρνούσαν την πλάστιγγα προς το μέρος του.

Oπως και χτες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε 11 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Ο Σπανούλης δεν μπόρεσε να προπονηθεί, προφύλαξε τον εαυτό του και όπως φαίνεται και την ομάδα.

Αυτοί που έμειναν πίσω, εμφανίστηκαν ακόμα πιο συσπειρωμένοι και ο Θρύλος κατέκτησε ένα ακόμα παντελονάτο «διπλό» στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει στις τάξεις του αθλητές που γνωρίζουν τι εστί πρωταθλητισμός. Ξέρουν τι είναι η Ευρωλίγκα και όσοι δεν είναι γνώστες αυτής της κατάστασης, μαθαίνουν από τους υπόλοιπους πώς να δρουν όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους.

Για ένα ακόμα παιχνίδι μίλησε η καρδιά των «ερυθρόλευκων», ενώ μετά τις ραψωδίες των ξένων, ήρθε η ώρα να προβάλουν και οι Ελληνες.

Φοβερό και αυτό. Ο Παπανικολάου υπέπεσε σε πέντε λάθη, αλλά για μένα ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Ο Πρίντεζης έχει… βαρεθεί να προσθέτει πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού του. Αδιαφορώ για το 6/15. Το παλικάρι κατάφερε να τα βάλει με τον οποιονδήποτε και να έχει 14 ριμπάουντ, στην κορυφαία βραδιά της καριέρας του, στο κομμάτι αυτό. Και τα εφτά επιθετικά, ε…

Ο Παπαπέτρου ήταν το κρυφό χαρτί του Σφαιρόπουλου με τη «βρόμικη» δουλειά που έκανε, ενώ ο Τολιόπουλος ωφέλησε την ομάδα του στον ελάχιστο χρόνο που έπαιξε.

Μπράβο σε όλους. Ενα ακόμα «διπλό» στο σακούλι.

ΥΓ.: Ωραίος παίκτης ο Γκριν, μωρέ, όμως ο τρόπος παιχνιδιού του έχει ξεπεραστεί. Και 40 πόντους να πετυχαίνει, δεν γίνεται να μη συνεισφέρει πουθενά στο παιχνίδι της ομάδας του. Κοιτάξτε το στατιστικό του. Απαράδεκτος… παρτάκιας.

ΥΓ.2: Και ψευτούλης. Οχι δεν είχε και πρόταση από τον Παναθηναϊκό… Και όχι πως δεν τη σκεφτόταν. Απλά δεν ήρθε 100% επίσημα. Μη λέμε ό,τι θέλουμε…

ΥΓ.3: Βρείτε μου μία ομάδα που έχει αυτές τις απουσίες και δεν ξεφεύγει καθόλου από το πλάνο της. Τελικά είναι καλός ή κακός προπονητής ο Σφαιρόπουλος; Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, ξέρω εγώ. Μπράβο και σε αυτόν που συνεχίζει να έχει την ομάδα του στο υψηλότερο επίπεδο…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» την 01/12/2017)

Διαβάστε επίσης

Η ελληνική ταυτότητα του Θρύλου

Η ελληνική ταυτότητα του Θρύλου

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει τώρα να βγάλουν το ευρωπαϊκό κοστούμι και να φορέσουν τα ρούχα της… δουλειάς για τη Super League - Γράφει στον «ΓΑΥΡΟ», ο Δημήτρης Ζώρζος.

Ακόμα καλύτερο...

Ακόμα καλύτερο...

Ο Θωμάς Γεωργίου γράφει την άποψή του για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Αμπου Ντάμπι και τον «μονόλογο» των δύο Mercedes.