Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υλοποίησε την πιο δύσκολη υπόσχεσή του!

Υλοποίησε την πιο δύσκολη υπόσχεσή του!
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 - 12:29

Στον Πειραιά δεν έχουν μάθει να πανηγυρίζουν τις πρωτιές στα μέσα του πρωταθλήματος. Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα αυτό να το κάνουν στο τέλος, όταν και γίνεται το ταμείο. Με τα δεδομένα, ωστόσο που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν είναι άθλος για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως το 2018 θα τον βρει στη πρώτη θέση. Για τους ερυθρόλευκους η σεζόν φάνηκε να ξεκινάει καλά με τη πρόκριση στους ομίλους, αλλά να στραβώνει στη συνέχεια και με τον Μπέσνικ Χάσι να χάνει τη… μπάλα και οι αλλοπρόσαλλες επιλογές του να στοιχίζουν σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Εκείνη τη περίοδο η διοίκηση του Ολυμπιακού έπρεπε να ταρακουνήσει την ομάδα και να απομακρύνει τον Χάσι από τον πάγκο. Για να μην είμαστε άδικοι είχε έρθει για να βάλει τον Θρύλο στους ομίλους και το έκανε. Απλά επιβεβαίωσε ότι δεν κάνει για τίποτα παραπάνω! Έτσι ήρθε ο Τάκης Λεμονής με πολλούς να έχουν ενδοιασμούς και άλλους να θεωρούν πως είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την ομάδα προς τον τίτλο. Παρέλαβε τον σύλλογο στο -5 και ξεκινάει με εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο. Καλείται επίσης να πάει να παίξει στο Τορίνο με τη Γιουβέντους και με τον κίνδυνο μίας ήττας που δεν θα μπορούσε να τη διαχειριστεί κανείς.

Ο Λεμονής όταν ανέλαβε το πιο extreme που υποσχέθηκε ήταν πως ο Ιανουάριος θα τον βρει στην κορυφή. Δεν έδωσε τρελές υποσχέσεις. Δεν είπε ότι θα φτιάξει μία ομάδα που θα μαγεύει με το ποδόσφαιρο που θα παίζει. Μετά από 2-3 συνεντεύξεις Τύπου είπε επίσης ότι βασικό του μέλημα είναι ο Ολυμπιακός να γίνει ομάδα. Δεν ήταν τυχαία η κουβέντα του. Και επειδή του χρεώνουν διάφορα ο Λεμονής βρήκε μία κατάσταση στο Ρέντη την οποία προσπάθησε να τη διορθώσει στη συνέχεια.

Δέχτηκε κριτική για πολλές επιλογές του και είναι γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις δίκαια τα άκουσε. Όσο εύκολα άκουγε τα άσχημα τόσο δύσκολα δεν άκουσε τα καλά. Κατά γενική ομολογία ο Ολυμπιακός έχει παρουσιάσει βελτίωση σε κάποιους τομείς. Είναι παραγωγικός όταν με τον Μπέσνικ Χάσι δεν μπορούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και είναι αλήθεια πως έβγαλε πράγματα στο χορτάρι παίζοντας με την μπάλα. Μπορεί να μοιάζει λεπτομέρεια, αλλά είδαμε ακόμα και κομπίνες σε στημένες φάσεις κάτι που δεν είχε η ομάδα.

Κατάφερε και έφτιαξε έναν κορμό και με αυτόν πορεύτηκε. Δημιούργησε ένα σύνολο που σου έδινε την εντύπωση πως ότι κι αν γινόταν στο γήπεδο θα έδινε και τη ψυχή του για να πάρει τη νίκη. Όλα αυτά του πιστώνονται του Λεμονή και καλό θα είναι μερικές φορές να λέμε και τα καλά ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που ανήκουν στην οικογένεια του συλλόγου.

ΕΣΩΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μία ακόμα πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι έσωσε περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Ο Χάσι εξαφάνισε παίκτες όπως ο Κούτρης και ο Σισέ. Επέλεγε τον Φιγκέιρας στο αριστερό άκρο αφήνοντας ένα παιδί 22 ετών εκτός και κάνοντας του σμπαράλια τη ψυχολογία. Το ίδιο και χειρότερο και για τον Σενεγαλέζο. Έβλεπε τα ματς από την κερκίδα ή το σπίτι του και τον Ρομαό να παίζει στόπερ. Του είχε κόψει τα φτερά και έχανε και τον Τογκολέζο. Ο Λεμονής βρήκε το σθένος και έδειξε εμπιστοσύνη και στους δύο. Τους έφτιαξε τη ψυχολογία, τους έπεισε ότι μπορούν να παίξουν και τους καθιέρωσε στην ενδεκάδα. Αμφότεροι τον δικαιώνουν και αυτή τη στιγμή θεωρούνται από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού. Ακόμα και τον Ένγκελς με τον τρόπο που τον χειρίστηκε κατάφερε να τον φτιάξει.

Ο Λεμονής πορεύτηκε με αυτά τα παιδιά και έβγαλε από τη ναφθαλίνη έναν επιθετικό που πέρσι επέλεξε τον Ολυμπιακό αντί του ΠΑΟΚ. Ο Ανσαριφάρντ πήρε εντολή από τον προπονητή του να παίξει και το έκανε με τον πλέον πετυχημένο τρόπο. Και αυτός αυτή τη στιγμή είναι ένα κέρδος για την ομάδα του Πειραιά, που επίσης φαινόταν να χάνεται.

ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΛΑΘΗ, ΑΛΛΑ…

Έκανε και λάθη και μάλιστα πολύ σοβαρά. Θα κάνει κι άλλα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και είναι βέβαιο αυτό. Για παράδειγμα θεωρώ σοβαρό λάθος του ότι έχει στο περιθώριο τον Ανδρούτσο. Τον χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο στα άκρα της επίθεσης χωρίς να είναι αυτή η θέση του. Θεωρώ λάθος ότι ήταν τόσο φοβικός στο ματς με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα αν και εκεί είχε ένα σχέδιο στο μυαλό του. Αυτά και κάποια ακόμα που δεν είναι αξίζει να τα αναφέρουμε τα έχει χρεωθεί. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι παίζοντας με κόντρα διαιτησία, απέναντι σε αντιπάλους που σε κάθε ματς τρώνε σίδερα και ματώνουν στο γήπεδο και με εσωτερικά «θέματα» κατάφερε να είναι πρώτος.

Καταλήγοντας δεν τα γράφω όλα αυτά για να αποδείξω ότι ο Λεμονής είναι ο κατάλληλος προπονητής για τον Ολυμπιακό. Είναι ο κατάλληλος γι’ αυτή τη στιγμή, για να πάρει το 45ο και είναι άσχημο να στήνεται μονίμως στον τοίχο. Ξέρει τον σύλλογο και μπορεί να τον βγάλει πρώτο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά ο σύλλογος γνωρίζει καλά πως θα κάνει το κάτι παραπάνω τη νέα σεζόν. Και στο κάτω κάτω ο Λεμονής τη πιο δύσκολη υπόσχεση του, την υλοποίησε. Έχει τον Ολυμπιακό πρώτο!

Διαβάστε επίσης