Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπανανία» και με… σφραγίδα FIFA

«Μπανανία» και με… σφραγίδα FIFA
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 - 20:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανική εφημερίδα «El Pais» δημοσίευσε μια είδηση που πέρασε στα ψιλά, όμως δείχνει ότι η Ελλάδα θεωρείται «μπανανία» και με τη… σφραγίδα της FIFA. Σύμφωνα με την «El Pais», η Παγκόσμια Ομοσπονδία απειλεί την Εθνική Ισπανίας με αποκλεισμό από το Μουντιάλ, λόγω κρατικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Στην αυστηρή επιστολή της προς την ΠΟ Ισπανίας, η FIFA αναφέρει ότι πρέπει το Συμβούλιο Επικρατείας να αποφασίσει αν θα γίνουν ή όχι εκλογές, από τη στιγμή που το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο είχε ζητήσει την επανάληψη των εκλογών για την προεδρία, στις οποίες εξελέγη και πάλι ο Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, ο οποίος κατηγορήθηκε για διαφθορά και οδηγήθηκε σε αποπομπή. Ως συνέπεια της απειλής της FIFA ο Χουάν Λουίς Λαρέα που εκτελεί χρέη προέδρου στην ΠΟ Ισπανίας έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγκο, προκειμένου να συζητήσουν πως μπορεί να επιλυθεί το θέμα.

Συμπεράσματα:

1)Η Επιτροπή Παρακολούθησης του ελληνικού ποδοσφαίρου που οι ίδιοι έχουν ορίσει είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Μάλιστα η τελευταία έλαβε μέρος και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε στο «Μακεδονία Παλλάς» του Σαββίδη.

2)Αν ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης έδινε Συνέντευξη Τύπου θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση, εφόσον του υποβάλλονταν το ερώτημα πως είναι δυνατόν ο Κοντονής να έχει περάσει νόμο στη Βουλή που μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στις ομάδες ή να ορίζει διαιτητές στον προπέρσινο τελικό Κυπέλλου. Και πως είναι δυνατόν ο Βασιλειάδης να παίρνει μέρος σε συζητήσεις για την εφαρμογή του VAR.

Για το θεαθήναι…

Όταν ο Κοντονής περνούσε νόμο που και η FIFA θεωρούσε ότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε πως οι συναντήσεις μαζί του ήταν για το θεαθήναι. Παρότι στο κλιμάκιο που ερχόταν στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2015, για να συζητήσει με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού συμμετείχαν τόσο ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και ο νυν πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο που τότε ήταν γενικός γραμματέας της UEFA,. Χώρια που ο Λάκοβιτς, τον οποίο ο Θεοδωρίδης όρισε υπεύθυνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλα υποσχέθηκε, άλλα έκανε.

Μέχρι προσλήψεις

Από τον Απρίλιο του 2015 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Όμως, η UEFA δεν παραξενεύτηκε ότι από ότι συνεργάτες των Κοντονή, Βασιλειάδη έχουν προσληφθεί στην ΕΠΟ, προφανώς για να… κάνουν εξυγίανση. Ούτε φυσικά η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, που σύμφωνα με δημοσιεύματα όρισε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης έχει πάρει… χαμπάρι τι γίνεται. Η ΠΔΕ είχε έντονο κρατικό άρωμα, ενώ η ΕΠΟ παραβίασε μέχρι και το καταστατικό της, όμως πέρα βρέχει για τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Πρώτος σε όλα ο Καρίμ!

Πρώτος σε όλα ο Καρίμ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Ιρανό επιθετικό, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αλλά και του πρωταθλήματος!

Θα μείνουν όσοι γουστάρουν

Θα μείνουν όσοι γουστάρουν

Ξεκάθαρο μήνυμα της διοίκησης πως στην ομάδα θα κρατήσει αυτούς που θα είναι έτοιμοι να δώσουν… μάχες για να γίνουν κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.