Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στα… αζήτητα ο Καλογερόπουλος

Στα… αζήτητα ο Καλογερόπουλος
Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018 - 00:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στις 19 Νοεμβρίου ο διεθνής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) σφύριξε το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 και για να διαφημίσουν την… εξυγίανση μας έλεγαν ότι… πέτυχε στο έργο του. Μόνο που αυτό δεν αποδεικνύεται από τους ορισμούς, αφού από τότε …εξαφανίστηκε, καθώς δεν τον έβαλαν ούτε την 12η, ούτε την 13η, ούτε την 14η, ούτε την 15η, ούτε την 16η αγωνιστική! Όλα αυτά ενώ στις 7 Δεκεμβρίου, ο 35χρονος ρέφερι σφύριξε το πρώτο του παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League (Βάρεγκεμ KSV – Λάτσιο 3-2).

Αναμφίβολα ο Καλογερόπουλος έχει αποδείξει από καιρό ότι δεν κάνει ούτε για ντέρμπι, ούτε για διεθνής. Εκείνο που απομένει είναι να τον βγάλουν από τους πίνακες, επειδή φαίνεται το κατάλαβαν και οι αρμόδιοι.

Αν το μπάχαλο, στο αθηναϊκό ντέρμπι, στο γκολ του Μολέδο γινόταν στην Ευρώπη, θα γελούσε το σύμπαν. Θυμίζουμε πως αμφισβητήθηκε, αν σφύριξε για να εκτελεστεί το φάουλ του Χίλιεμαρκ, από το οποίο προήλθε το 1-0 του ΠΑΟ στο 10’. Πάντως, στην τηλεόραση ακούστηκε μετά!

Στο ίδιο ματς υπάρχει και η άσεμνη χειρονομία του Χιμένεθ, η οποία δεν κατεγράφη στο φύλλο αγώνα. Κατά τα άλλα ο Καλογερόπουλος είχε… φιλοσοφία ΑΕΚ. Εδινε κάποια ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι της. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν και κοκορομαχίες (π.χ. Λιβάγια, Κουτρουμπής), με αποκορύφωμα αυτή του 83’ (Λόπες, Βιγιαφάνιες). Οι κοκορομαχίες σημαίνει ότι το αμφισβήτησαν και οι παίκτες, καθώς μάλωναν μεταξύ τους. Σκεφτείτε να είχε φάσεις μέσα στις περιοχές!

***Παρατηρητής στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 ήταν ο Μπάμπης Καρατζάς (Εύβοιας). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε δικαιώσει τον Καλογερόπουλο για τις αποφάσεις του και ειδικά για το… μπάχαλο στο γκολ του Μολέδο, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της ΑΕΚ. Όμως, με τόσα που γίνονται, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η έκθεσή του επιστράφηκε για ορθή επανάληψη. Πως αλλιώς θα τον τιμωρούσαν τόσο μεγάλο διάστημα με καλό βαθμό;

***Η τιμωρία των πέντε αγωνιστικών στον Καλογερόπουλο, για λάθος σε βάρος της ΑΕΚ που δεν νίκησε τον ΠΑΟ, αποτελεί και επιβεβαίωση ότι όλα εξαρτώνται από το σε ποια ομάδα θα γίνει το λάθος. Ο ίδιος διαιτητής αδίκησε τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη, όπου δεν έδωσε πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» και δεν απέβαλε τον Λισγάρα, δηλαδή έγινε …σφαγή, όμως ο Αθηναίος διεθνής έμεινε εκτός μόνο για τρεις αγωνιστικές.

«Τρώνε» δυο διαιτητές

Δεν λέμε ότι έχει σχέση, μπορεί και να μην έχει. Ο παροπλισμός του Καλογερόπουλου από τα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών, είναι παράλληλα με τη φημολογία ότι η ΚΕΔ στο τέλος του μήνα θα κάνει διορθώσεις στους πίνακες και όλα δείχνουν ότι θα φαγωθούν τουλάχιστον δυο διαιτητές, σύμφωνα με τη διαιτητική πιάτσα. Ο ένας θα είναι διεθνής, ενώ ο άλλος έκανε κραυγαλέο λάθος που είχε σαν αποτέλεσμα να γελάει ο κόσμος μέχρι και σήμερα. Οσο για τον Καλογερόπουλο; Υπάρχουν και τα αγωνιστικά τεστ που θα γίνουν στις 16 Ιανουαρίου. Να δούμε αν θα τα βγάλει, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε το καλοκαίρι έπρεπε να κοπεί και δώσει ξανά με τη δεύτερη ευκαιρία. Ετσι δεν θα έμπαινε στην Ξάνθη.

Κορυφαία… καμπάνα!

Την… άκουσε και ο κορυφαίος. Ο Σιδηρόπουλος δεν ορίστηκε στα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, παραμένοντας εκτός επιλογών για τρίτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι τιμωρήθηκε για το πέναλτι που έδωσε στο Ατρόμητο με τον Πλατανιά στα Χανιά. Αυτό σημαίνει ότι ο Σιδηρόπουλος, δεν μπορεί να βγάλει ούτε ματς της σειράς. Κρίμα, πολύ κρίμα, επειδή δεν θα μπορέσει να προετοιμαστεί για τα ευρωπαϊκά ματς του Φεβρουαρίου και πάλι θα κάνει λάθη.

«Χάθηκε» και ο Μάνταλος

Ένα ακόμη… αστέρι της διαιτησίας παραμένει εκτός για κάμποσο καιρό. Αυτός είναι ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας), διεθνής όπως και ο Καλογερόπουλος, με τη διαφορά ότι ο πρώτος είναι στο… ψυγείο για τέσσερις αγωνιστικές. Αυτή η διαιτητάρα δεν πέτυχε φάση στο παιχνίδι Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1. Τουλάχιστον, ας τους βάζουν στα πρωταθλήματα νέων για να μάθουν, έστω και αργά, μπας και γίνουν διαιτητές της σειράς. Τώρα δεν είναι τίποτα. Αφού πρώτα του πάρουν το σήμα..

«Μυρίζει» μπόχα και αποτυχία

Σε κάθε, μα σε κάθε αγωνιστική η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο και μάλιστα σε εποχή… εξυγίανσης! Και βρίσκεται στο κάδρο όχι μόνο λόγω των αγωνιστικών λαθών που αποδεικνύουν ότι οι ρέφερι και οι βοηθοί έχουν χάσει και τη σφυρίχτρα και το στραγάλι και τα σημαιάκια.

Θα ήταν φυσιολογικό να ασχολείται κάποιος μόνο με τα λάθη. Όμως, η διαιτησία μπαίνει στο κάδρο, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των ορισμών. Αυτό σημαίνει ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η ΕΠΟ, φυσικά και ο Περέιρα είναι εκτεθειμένοι στα μάτια των φιλάθλων.

Ο λόγος; Επειδή υπάρχουν υποψίες ότι οι ορισμοί γίνονται με παρεμβάσεις και πολλά λάθη δεν είναι ανθρώπινα.

Οι προαναφερόμενοι θα κάνουν κάτι για αυτό; Η τους αρκεί να λένε ότι κάνουν… εξυγίανση και ότι το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό; Δεν τους νοιάζει που μόνοι τους τα λένε και οι ίδιοι τα πιστεύουν; Δεν τους ενδιαφέρει η άποψη των φιλάθλων; Τους ενδιαφέρει μόνο η άποψη της προπαγάνδας που υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ; Δεν τους ενδιαφέρει ότι ελάχιστοι πιστεύουν ότι ορισμούς δεν κάνει η ΚΕΔ και ότι η διαιτησία δεν φαίνεται να είναι ανεξάρτητη;

Αν δεν τους ενδιαφέρει τίποτα από τα παραπάνω, τότε έχουμε να κάνουμε και με αλαζονεία. Εκτός αν τους αρέσουν αυτά που γίνονται, κάτι που δεν θέλουμε να πιστέψουμε!

Διαβάστε επίσης

Superleague: Θέλει ποσοστό από το στοίχημα

Superleague: Θέλει ποσοστό από το στοίχημα

Η διοργανώτρια επανέρχεται με αφορμή την εξαγγελία Βασιλειάδη ότι ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο. Το θέμα θα τεθεί στο ΔΣ που πιθανόν θα γίνει την άλλη Παρασκευή.