Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον έφαγε το άγχος και ο ρέφερι έφαγε το… στραγάλι

Τον έφαγε το άγχος και ο ρέφερι έφαγε το… στραγάλι
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 - 16:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Μπορεί να μην μάγεψε ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του, όμως η ανωτερότητά του ήταν εμφανής έναντι του Πανιωνίου, παρά το φτωχό 1-0. Ήταν μια αγχωτική νίκη, που χρειαζόταν η ομάδα ενόψει Τούμπας, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται διαιτητές τύπου Νεοφυτιάδη, ο οποίος κατάπιε το… στραγάλι της σφυρίχτρας του.

Ο ρέφερι από την Κόρινθο αρνήθηκε τον… ορισμό του πέναλτι στο 7’ πάνω στον Ανσαριφάρντ σε ανατροπή του από τον Κότνικ, ενώ στο 25’ μάλλον νόμιζε ότι ο Γκιοτά ήθελε να χορέψει… ταγκό με τον Ιρανό και άφησε πάλι να εξελιχθεί η φάση. Υπάρχει και πεντακάθαρο χέρι έξω από την περιοχή του Πανιωνίου στο α’ ημίχρονο, αλλά ενώ ήταν δίπλα πάλι έκανε τον… αδιάφορο. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικά προβλήματα, όμως αυτό δεν νομιμοποιεί τους διαιτητές να κάνουν ότι… γουστάρουν.

Από ΄κει πέρα φάνηκε ξεκάθαρα στο α’ ημίχρονο ότι υπάρχει θέμα ψυχολογίας στους «ερυθρόλευκους» από τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα. Διότι μπορούσε να αισθανθεί κανείς βλέποντας τις κινήσεις των περισσότερων ποδοσφαιριστών ότι είχαν δεύτερες και τρίτες σκέψεις πριν ενεργήσουν. Οι μόνοι που γύρναγαν γρήγορα και σωστά την μπάλα ήταν οι Ταχτσίδης και Οτζίτζα.

Σε αυτό το διάστημα ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε στις φάσεις , αλλά αφενός ήταν άστοχος (όπως και ο Οτζίτζα), και αφετέρου δεν του δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στο 7ο λεπτό κι άλλο ένα στο 25ο λεπτό. Ο Ιρανός σίγουρα είχε την επιθυμία και την θέληση να σκοράρει, αλλά ορισμένες φορές το παράκανε. Από την άλλη δεν εμπνέει σιγουριά η συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί από την αρχή της σεζόν.

Όταν η μπάλα από τους αντιπάλους περάσει στην δεύτερη ζώνη, δηλαδή μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής παρουσιάζεται κενό και μπορούσε ο Πανιώνιος να φανεί απειλητικός. Βεβαίως, αυτή η δυσλειτουργία του Ολυμπιακού δεν μεταφράστηκε σε ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.

Το γρήγορο γκολ στο β’ ημίχρονο προήλθε από συνδυασμό των δύο παικτών που είχαν ξεχωρίσει και στο πρώτο 45λεπτό. Ταχτσίδης και Οτζίτζα συνδυάστηκαν καλά και έγινε το 1-0. Αλλά χρειάστηκε και η μεγάλη απόκρουση του Προτό σε σουτ του Σαραμαντά μετά από λίγο για να μην έρθει το παιχνίδι στα ίσα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε και βρήκε ευκαιρίες για να «κλειδώσει» νωρίς τη νίκη, όμως χάθηκαν τα… άχαστα. Ειδικά ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε άσχημη βραδιά στα τελειώματα των φάσεων. Ούτε ο Μιραλάς είναι ο παίκτης που είχαμε γνωρίσει στην πρώτη θητεία του στον Θρύλο. Έχει χάσει μέρος της εκρηκτικότητάς του και μέρος της αυτοπεποίθησής του.

Ήταν μια νίκη γεμάτη στρες απέναντι στον Πανιώνιο και οπωσδήποτε το επόμενο ματς που ακολουθεί στην Τούμπα είναι πολύ πιο δύσκολο και τακτικά και για τις συνθήκες που θα βρούνε οι «ερυθρόλευκοι». Εκεί πρέπει ο Όσκαρ Γκαρσία να φανεί διαβασμένος και οι παίκτες που θα μπούνε στο γήπεδο… καμικάζι.

Διαβάστε επίσης

Σκανδαλάρα αν δεν αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ

Σκανδαλάρα αν δεν αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ

Στα Γιάννινα έλαβαν χώρα επεισόδια πρωτοφανούς αγριότητας από τους οπαδούς του και υπάρχουν πολλά στοιχεία που το αποδεικνύουν. Γιατί ο αθλητικός δικαστής, Σπυρίδων Καποδίστριας δεν έχει καμία δικαιολογία και είναι μονόδρομος οι -3 βαθμοί.

Ρεσιτάλ… απαγορεύσεων

Ρεσιτάλ… απαγορεύσεων

Ομολογία ανικανότητας τα δήθεν μέτρα του Βασιλειάδη - Ζητεί από την αστυνομία που ευθύνεται για την ατιμωρησία να μεριμνήσει για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών!