Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αλήθεια είσαι ικανοποιημένος με την… επανάσταση;

Αλήθεια είσαι ικανοποιημένος με την… επανάσταση;
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 - 10:10

Αρέσει σε πολλούς το φετινό πρωτάθλημα και το γεγονός πως οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία. Αρέσει ότι υπάρχουν ανατροπές και γίνεται λόγος για «το πιο συναρπαστικό μαραθώνιο των τελευταίων ετών». Άδικο μπορεί να μην έχουν και ψέμα δεν είναι πως οι διεκδικητές του τίτλου απέχουν μία ανάσα ο ένας από τον άλλον. Η ουσία, όμως, είναι άλλη και εκεί θέλω να σταθώ χωρίς να έχω καμία διάθεση να μειώσω κανέναν από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Έτσι κι αλλιώς η αλήθεια είναι γραμμένη στην ιστορία του κάθε συλλόγου. Είτε γράψω κάτι παραπάνω εγώ, είτε κάποιος άλλος δεν θα αλλάξει. Δεν μπορεί να αλλάξει για παράδειγμα πως ο ΠΑΟΚ μετά από 33 χρόνια αισθάνεται πως θα γίνει ξανά πρωταθλητής. Μετά από 84 χρόνια που ο Ολυμπιακός είχε πάρει το τρίτο του πρωτάθλημα (1934) η ομάδα της Θεσσαλονίκης κοντεύει να τριτώσει τους τίτλους της. Αυτά είναι γεγονότα που δεν αλλάζουν ότι και να πει και να γράψει ο καθένας.

Αρπάζω την αφορμή από τις ουρές που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο της Τούμπας για ένα εισιτήριο. Πολύ καλά έκαναν, διότι ζουν ιστορικές στιγμές και θέλουν να είναι κομμάτι αυτής της ιστορίας που ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η κοντή μνήμη του μέσου οπαδού του ΠΑΟΚ.

Με εκπλήσσει πόσο γρήγορα ξέχασαν τα μεγάλα λόγια που έλεγαν τόσα χρόνια. Στη θέα του τρίτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέχασαν τα πάντα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να σηκώσουν το πρωτάθλημα. Το αν τελικά θα συμβεί αυτό είναι κάτι που θα το ξέρουμε σε μερικές εβδομάδες.

Θυμάμαι, όμως ότι το μότο που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι «εμείς θέλουμε να το πάρουμε στα ίσια». «Εμείς κάναμε την επανάσταση μας για να ανατρέψουμε το σύστημα». Πόσο εύκολα μπορείς να εκτεθείς όμως; Στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είναι με διαφορά η πιο ευνοημένη ομάδα. Ο Πέλκας ξεκινάει τα ματς από θέση οφσάιντ, αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν φίλο του ΠΑΟΚ να ντρέπεται και να λέει ότι «δεν θέλω τον τίτλο».

Δεν νομίζω πως έχει νόημα να αναφέρουμε όλα τα ματς που έχει ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ και τα οποία έχει πάρει με σκανδαλώδη σφυρίγματα. Ξέρει καλά ο κάθε φίλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης πως η ομάδα του πάει… καροτσάκι. Και πάει… καροτσάκι από παντού, από τη διαιτησία, από την Κυβέρνηση και γενικά απ’ όλο το σύστημα. Όλα αυτά που χλεύαζαν και δήθεν τόσα χρόνια δεν τα ήθελαν.

Κάποτε την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικών χώρο την… βάφτισαν επανάσταση. Τελικά αποδεικνύουν πως εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν ο έλεγχος όλων των… κόλπων και η άνοδος στην πρώτη θέση με οποιοδήποτε μέσο και κόστος. Αυτό καρντάσια είναι υποκρισία και σίγουρα είναι πρωτιά που ήρθε με αθέμιτα μέσα.

Διαβάστε επίσης