Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 - 15:52

Αντίπαλοί του ο Πάοκ, η διαιτησία, η ΕΠΟ, η κυβέρνηση, η σήψη, η ανηθικότητα και η διαφθορά!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

Παλιά πριν από τα ντέρμπι είχαμε να λέμε μία τυποποιημένη ευχή : «Να κερδίσει ο καλύτερος» !

Αυτή η έκφραση, όχι μόνον έχει γίνει ντεμοντέ και δεν χρησιμοποιείται πλέον, αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και σαν ανέκδοτο, σαν ευφυολόγημα, με τη σημερινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα να αντιμετωπίσει τον Πάοκ, με τον αέρα του καλύτερου. Διότι ΕΙΝΑΙ ο καλύτερος, σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Με καλύτερο δυναμικό, με καλύτερο μπάτζετ, με ασύγκριτα καλύτερη διοίκηση. Και … επειδή ; Τι δηλαδή, επειδή ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ θα … κερδίσει κι’ όλας ;

Προσέξτε, το ερώτημα δεν είναι αν ο καλύτερος θα κερδίσει. Το ερώτημα είναι ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός γιά να κερδίσει στην Τούμπα ; Ένα επίπεδο ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ. Δύο επίπεδα, παίζεται. Τρία επίπεδα, πιο κοντά στη νίκη, αλλά και πάλι, δεν είναι εξασφαλισμένη.

Επομένως, το «θα κερδίσει ο καλύτερος», αφήστε το, δεν μετράει για το συγκεκριμένο. Μετράει μόνον ό

Ταν αντίπαλες είναι δύο ομάδες. Η μία απέναντι στην άλλη. Εδώ όμως αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αντίπαλος του Ολυμπιακού αύριο στην Τούμπα δεν θα είναι ΜΟΝΟΝ η ομάδα του Πάοκ. Θα είναι ο Πάοκ, θα είναι η διαιτησία, θα είναι η ΕΠΟ, θα είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Θα είναι η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα.

Ετσι είναι αγαπητοί. Ο Ολυμπιακός αύριο θα πολεμήσει εναντίον της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, εναντίον της ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ, εναντίον της ΜΑΦΙΑΣ, εναντίον της ποδοσφαιρικής παρακμής. Εναντίον μιας δράκας ΑΝΗΘΙΚΩΝ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ δυνάμεων, πού προσπαθούν πατώντας επί πτωμάτων να επιβάλλουν τις επιλογές τους, που ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ κάθε τι αξιοκρατικό στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Όχι απλά να προσπαθήσει, αλλά να ματώσει !

Βεβαίως, όλα αυτά δεν σημαίνουν και πως η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ δεν πρέπει να γίνει. Αντιθέτως, η ομάδα του Ολυμπιακού πρέπει όχι απλά να προσπαθήσει, κόντρα σε όλες τις εσκεμμένες αναποδιές πού θα της βάλουν, αλλά κυριολεκτικά να ΜΑΤΩΣΕΙ, να ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ, να υπερβάλει τον εαυτό της, γιά να δώσει τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πού χρειάζεται ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του θρύλου.

Η προσπάθεια θα γίνει, είμαι βέβαιος. Ισως συνοδευόμενη και από επίδειξη ανωτερότητας από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Θα την παρακολουθήσω, ελπίζοντας να συνοδευτεί και με επιτυχία.

Όμως, δεν είμαι ούτε αγαθός, ούτε κανένα κορόϊδο, να δεχτώ ότι στην Τούμπα κερδίζει ο … καλύτερος ! Αυτά είναι παραμύθια και ιστορίες με δράκους. Δεν είναι δυνατόν ΕΜΕΙΣ οι «ψαγμένοι» στο ποδόσφαιρο να τρέφουμε αυταπάτες.

Είμαι λοιπόν βέβαιος, ότι θα συνωμοτήσει το σύμπαν, προκειμένου να ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ο Ολυμπιακός, ή αλλιώς, ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ο Πάοκ ! Και δεν το κρύβω, ότι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ στη σκέψη και μόνο γιά το ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ έτσι και βάλει γκολ ο Ολυμπιακός ! Το έργο το έχουμε ξαναζήσει ξανά και ξανά και ξανά.

Ο πεθερός του Αρετόπουλου και οι γνωστοί νταραβεριτζήδες

Τι θα γίνει λοιπόν στην Τούμπα ; Αυτό πού είπαμε. Μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ολόκληρο. Με σημείο αιχμής, βεβαίως, τι άλλο ; Τη διαιτησία !

Διαβάσαμε την τρομερή αποκάλυψη, της ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ του πενθερού του διαιτητή Αρετόπουλου με τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ του Πάοκ, Τεβεκέλη και Πουρλιοτόπουλο.

Θα μου πείτε, βρεθήκανε σε μία ταβερνούλα και μια και παλιοί γνωστοί, κάτσανε και φάγανε παρέα. Οποιος θέλει, το πιστεύει αυτό το σενάριο. Εγώ, φυσικά … όχι ! Μα και μόνο η απλή παράθεση των ονομάτων, με βάζει αυτόματα σε υποψίες. Ολες τις «δουλειές» του Πάοκ στο ποδόσφαιρο, αυτοί οι δύο τις έτρεξαν. Αυτοί στις εκλογές της ΕΠΟ, ταξιδεύοντας συνεχώς από τη μία ΕΠΣ στην άλλη, αυτοί και στην υπόθεση του Πλατανιά, αυτοί και στη Βέροια, αυτοί σε όλα. Οποια πέτρα κι’ αν σηκώσεις, τον Μάλαμα και τον Βαγγέλη θα βρείς από κάτω.

Και πάλι, θα μου πείτε, κι’ αν όντως ήταν τυχαία η συνάντηση και συμπτωματική ; Ναι, αλλά εγώ θα την αντιστρέψω την ερώτηση : Αν ήταν να γίνει ΚΑΤΙ ΠΟΝΗΡΟ με το διαιτητή, θα συναντιόντουσαν με τον … ίδιο ; Η με κάποιο στενό συγγενικό του πρόσωπο, απόλυτης εμπιστοσύνης, όπως π.χ. ο ΠΕΝΘΕΡΟΣ του;

Το τι έγινε και δεν έγινε, παραπέρα από αυτά πού αναφέρονται στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, δεν γνωρίζω. Νομίζω όμως ότι πλέον είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ να αναμιχθεί η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, προκειμένου να ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ αυτό το τόσο ΥΠΟΠΤΟ και ΟΖΟΝ από μακριά θέμα, πού ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ θίγει και σημεία ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.

Περιττό βεβαίως να πω ότι από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα δεν περιμένω απολύτως τίποτα. Απλά θα ευχηθώ αυτή η ΒΡΟΜΕΡΗ ιστορία να οδηγηθεί στην ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Το συντομότερο δυνατόν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ :

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ !

Ποιον «ενοχοποιεί» ο Αιγύπτιος με τις εκμυστηρεύσεις του στους ανθρώπους του Ατρομήτου

«Πρόσεξε να μην ακουμπήσεις τη μπάλα τη Δευτέρα, γιατί θα σου κόψουμε τα πόδια» !

Αυτή ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κουβέντα πού άκουσε ο ΑΜΊΡ Ουάρντα, ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου και του Πάοκ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ( όπως αναλύσαμε προχθές ).

Αυτά τα λόγια του ενός εκ των δύο τύπων πού του την είχαν στήσει ξημερώματα Τετάρτης στην Καισαριανή, προφανώς έχοντας παρακολουθήσει τα βήματά του από νωρίς.

Ο Ουάρντα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το τι ακριβώς άκουσε να του λένε οι εκβιαστές στους ανθρώπους του Ατρομήτου, οι οποίοι ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ πλέον πολύ καλά τι συνέβη.

Προφανώς, τα ίδια θα έχει καταθέσει και στην αστυνομία, από όπου βεβαίως κρατείται απόλυτη μυστικότητα. Όπως και αν έχει πάντως, το τι ακριβώς συνέβη και ειπώθηκε, έχει πλέον διαδοθεί ευρύτατα, σε βαθμό πού και να θέλουν οι γνωστές υπηρεσίες να το κρατήσουν μυστικό, δεν γίνεται. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ΣΥΝΤΟΜΕΣ δικαστικές εξελίξεις, βάσει της παραπάνω αποκάλυψης Ουάρντα και των συμπερασμάτων πού εξάγονται και πού είναι πλέον αρκετά συγκεκριμένα και διαφωτιστικά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΚ !

ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ

Δεν ξέρω αν πρόκειται γιά πραγματική είδηση, ή γιά πλακίτσα, αλλά γιά την ροή της κουβέντας πρέπει να το γράψουμε : Νέα ταινία, λέει, ετοιμάζουνε στο Αεκ, κατά τα πρότυπα του 1968. Κινηματογραφικό έργο δηλαδή, με αντικείμενο την … ευρωπαϊκή πορεία του Αεκ στο φετινό γιουρόπα λιγκ !

Εκ πρώτης, το βρίσκω αρκετά συμπαθητικό. Μην ξεχνάμε ότι γιά να φτάσει να παίζει μέχρι Φεβρουάριο, το Αεκ αντιμετώπισε ομάδες – θηρία, τις πιο δυνατές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο :

Επαιξε με ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ … ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ …

Ωραίο υλικό γιά ταινία, έ ;

Τι ; Πως είπατε ; Δεν έπαιξε με αυτές ;

Α, συγνώμη, λάθος, Τα ευρωπαϊκά πεπραγμένα ΑΛΛΗΣ ελληνικής ομάδας πήρα, χωρίς να το θέλω. Εντάξει, όμως, μπορεί να μην είναι … ακριβώς Μπαρτσελώνες και Γιούβε οι αντίπαλοι του Αεκ, αλλά πώς να το κάνουμε, είναι και αυτές από τις κορυφαίες.

Θέλετε να τις θυμηθούμε, γιά να … βοηθήσουμε και στο σενάριο;

Πάμε λοιπόν.

Ηταν … σε περίοδο !

Πρώτος αντίπαλος, σε μια απόπειρα να μπεί στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αποτέλεσμα, δύο αγώνες, δύο ήττες. 0-2 εδώ, 0-1 έξω.

Η συνέχεια στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλοι η παρηκμασμένη Μίλαν, η Ριέκα και η Αούστρια Βιέννης, τόσο αρχαία, όσο και τα … βιεννέζικα βαλσάκια. Εξι συνολικά οι αγώνες, με αποκομιδή ΜΙΑ νίκη και ΠΕΝΤΕ ισοπαλίες ! Βαθμολογική αποκομιδή πού βοήθησε πάντως να περάσει στην επόμενη φάση. Αντίπαλος η Ντυναμό Κιέβου, ευρισκόμενη σε περίοδο ( … προετοιμασίας ) !

Γύρισαν παγωτά !

Πρώτο ματς εδώ, χι με 1-1. Δεύτερο ματς εκεί, χι με 0-0, Δηλαδή, καληνύχτα σας και οι ερχόμαστε γύρισαν πίσω … παγωτά ! Από το κρύο πού φάγανε και από την κρυάδα του αποκλεισμού.

Ε, μη μου πείτε ότι δεν αξίζουν γιά ταινία, όλα αυτά ! Τώρα, δραματική θα είναι, κωμωδία θα είναι, τραγωδία θα βγεί ; Αν είναι καλός ο σκηνοθέτης θα την κουμαντάρει όπως θέλει.

Σπαθένιος ο διαιτητής

Γιά μένα πάντως, επειδή κάθισα και το είδα το παιχνίδι και ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑ μέσα μου να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ η Κούλα ( όπως και έγινε ) όντως η ομάδα του φίλου μου του διοικητή ήταν άτυχη. Πολύ άτυχη, λέω.

Και ξέρετε γιατί ήταν άτυχη ; Γιατί δεν της κάθισε ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ! Της έτυχε ΠΑΛΙ διαιτητής ΣΠΑΘΕΝΙΟΣ, όπως ήταν εκείνος στο πρώτο παιχνίδι, ο Ισπανός.

Προσοχή : Όταν λέω ΣΠΑΘΕΝΙΟΣ διαιτητής, δεν εννοώ διαιτητής … του Σπάθα. Εννοώ πενηνταρίσιος, έντιμος. Και με τέτοιους διαιτητές, η Κούλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κερδίσει ΚΑΝΕΝΑ !

Τα μπέναρντι

Πηδάγανε στο αέρα οι Αραούχοι μέσα στην περιοχή της Ντυναμό σαν τα δελφίνια, χωρίς να βρίσκεται κοντά τους αντίπαλος και μετά σκάγανε με παφλασμό στην περιοχή, με αυτόματο σήκωμα και των δύο χεριών προς τον διαιτητή : «Μπέναρντι ρέεε» !

Ο σπαθένιος όμως ούτε καν τους κοίταζε.

Το σύστημα του βαράτε !

ΕΞΙ κάρτες έδειξε ο σπαθένιος στους παίκτες του Αεκ. Κίτρινες, βεβαίως, διότι τις κόκκινες έχουν ένα καλό συστηματάκι να τις αποφεύγουν.

Αρχίζουν να βαράνε στο σταυρό και να παίρνουν κίτρινες ( έξω δηλαδή, διότι εδώ δεν παίρνουν καν κίτρινες ) ένας – ένας και με … ιεραρχική σειρά !

Προσέξτε τη σειρά στο προχθεσινό : Πρώτος ο Σιμόες, δεύτερος ο Γαλανόπουλος, τρίτος ο Γκάλο, τέταρτος ο Μασούντ, πέμπτος ο Τσιγκρίνσκι και τελευταίος ο Ανθρακούχος.

Ολοι αυτοί βαράγανε στο ψαχνό, αλλά ποτέ ο ίδιος. Πάντα κάποιος καινούργιος έριχνε το ξύλο. Μιλάμε λοιπόν γιά έπος, όχι γι’ αστεία. Μπήκε το Αεκ στο Ευρώπη και του … έδωσε να καταλάβει ! Με το σύστημα βαράτε στα ποδάρια, να βρίσκει τους ιδανικούς εκτελεστές !

Αφταστοι στο πούλημα

Θα μου πείτε, τόσο καλή ομάδα είναι η Ντυναμό Κιέβου, πού παρ’ όλα αυτά κατάφερε να προκριθεί; ;

Βεβαίως, πολύ καλή. Αν έπαιζε σε ελληνικό πρωτάθλημα, θα έβγαινε σίγουρα πρώτη. Σε οποιονδήποτε Ομιλο της Γ’ Εθνικής ! Άφταστοι οι παίκτες της στο πούλημα της μπάλας ! Την έχαναν μέσα από τα πόδια τους και τον περισσότερο χρόνο δεν μπορούσαν να σταυρώσουν δεύτερη πάσα !

Ανάλογη του δυναμικού της είναι και η θέση πού κατέκτησαν στο περσινό πρωτάθλημα Ουκρανίας. Δεύτερη με διαφορά 14 πόντους από την … Σειχτήρ Ντόνετσκ !

Ο περιπλανώμενος Θωμάς και οι πίτες !

Σοβαρές ειδήσεις (1). Και ο Θωμάς, λέει, παρέστη στην πίτα της ΕΠΣ Αχαϊας. Και λοιπόν ; Τι σημαίνει δηλαδή αυτό. Επειδή τον λένε Θωμά, δεν μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει ;

Ηθελε να είναι στην Πάτρα και ήταν. Ποιος θα του το απαγορεύσει; Και στο κάτω – κάτω της γραφής, ο Θωμάς εκεί ήταν, αλλά δεν τον … βράβευσαν κι’ όλας ! Τον Γραμμένο βράβευσαν. Γιατί τον βράβευσαν ; Γιά την … προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λέει.

Δεν θα υπήρχε !

Για σιγά όμως, ρε παιδιά. Τι θέλετε να πείτε δηλαδή, ότι έχει προσφορά ο Γραμμένος στο ποδόσφαιρο και δεν έχει ο Θωμάς ; Γιά όνομα ! Φωτιά θα πέσει απ’ τον ουρανό και θα μας κάψει !

Μα κατ’ αρχήν, αν δεν υπήρχε η … «προσφορά» του Θωμά, Γραμμένος δεν θα υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι να λέμε τώρα.

Να συμφάγουν

Γιατί λοιπόν να μην πάει ο Θωμάς στην γιορτή της ΕΠΣ Αχαϊας ; Δεν τη βοήθησε δηλαδή και αυτή να πάρει τις εκλογές ; Προσφορά δεν ήταν κι’ αυτή ; Υποχρεωμένος ήταν να πάει και να συμφάγει ΚΑΙ δημοσίως με αυτούς πού ανέδειξε. Να τα βγάζει έξω και να τα δείχνει, πρέπει, σ’ αυτούς πού τον αμφισβητούν.

Με ποινές τριών και δώδεκα ετών

Συγνώμη, αλλά τόση ζηλοφθονία μου τη δίνει. Γιατί να μην πάει ο Θωμάς όπου επιθυμεί; Ελεύθερος άνθρωπος δεν είναι ; Τι θα πεί, ότι έχει στην πλάτη του να κρέμονται αρκετά ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ;

Πρωτόδικες αποφάσεις είναι αυτές. Μία που έφαγε το 2013 γιά τα στημένα, μόλις τρία χρόνια φυλακή δηλαδή και μάλιστα εξαγοράσιμη. Και άλλη μία μόλις … δώδεκα ετών, πρόσφατα, γιά την οποία έχει κάνει έφεση. Δεν ξέρω πότε θα εκδικαστεί. Δεν ξέρω καν δηλαδή ΑΝ ποτέ εκδικαστεί. Μ’ αυτή την κυβέρνηση πού μπλέξανε οι εξυγιαντές και με Κοντονή στην κορυφή της δικαστικής πυραμίδας, όλα είναι μέσα.

*** Οι δανεικοί του Πάοκ, δεν έπαιξαν.

Τα… «δανεικά» της Κούλας θα παίξουν τη Δευτέρα;

Διαβάστε επίσης

Ορισμός-ξεφτίλα για την Τούμπα

Ορισμός-ξεφτίλα για την Τούμπα

Ο Λαρισαίος Αρετόπουλος τιμωρήθηκε στα πέντε από τα έξι ματς πρωταθλήματος που σφύριξε, όπως και στα δυο του Κυπέλλου! Οι βοηθοί είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον...