Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντροπή! Καλύπτουν την ΑΕΚ

Ντροπή! Καλύπτουν την ΑΕΚ
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 - 20:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σκάνδαλο μεγατόνων αποτελεί η μη κλήση της ΑΕΚ σε απολογία ως υπαίτια της οριστικής διακοπής του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ. Το τελευταίο προκύπτει και από το φύλλο αγώνα του διαιτητή Κομίνη, το οποίο όπως φαίνεται δεν διάβασε σωστά το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague.

«Μετά από αυτά τα γεγονότα (σ.σ. τις απειλές Σαββίδη και Μίχελ) αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά την βίαιη είσοδο του κύριου Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω) εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα», γράφει χαρακτηριστικά ο διεθνής διαιτητής, Γιώργο Κομίνης. Αρα, υπάρχει και παράπτωμα της ΑΕΚ, εντελώς διαφορετικό από αυτά του ΠΑΟΚ (σ.σ. απειλές Σαββίδη και Μίχελ). Αλλωστε και από το φύλλο αγώνα προκύπτει ότι από την ΑΕΚ δεν απειλήθηκε κανείς…

Ακόμη υπάρχει και το ηχητικό ντοκουμέντο, σύμφωνα με το οποίο παρουσία του διεθνή ρέφερι, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης καλεί τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη «ελάτε έξω να παίξουμε» και ο δεύτερο του απαντά: «Με όπλο; Θα μας σκοτώσουν!».

Όλα αυτά ενώ είναι ξεκάθαρη η απόφαση του Κομίνη να συνεχιστεί το παιχνίδι με το σκορ 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς ο τέταρτος Στυλιαράς (Αιτ/νιας) βγήκε για να ελέγξει τον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με είδηση που μεταδόθηκε και από το συνδρομητικό κανάλι το βράδυ της 11ης Μαρτίου. Παράλληλα, να αναφέρουμε ότι δεν προβλέπεται διακοπή αγώνα λόγω φόβου και με τη συγκεκριμένη αβλεψία του αθλητικού δικαστή όλες οι ομάδες θα λένε ότι φοβούνται!!!

Όμως, η ΑΕΚ δεν γλίτωσε οριστικά. Αφενός υπάρχει η ένσταση του ΠΑΟΚ που σύμφωνα με πληροφορίες στρέφεται εναντίον της ως υπαίτια για τη διακοπή του αγώνα, αφετέρου, με δεδομένο το προηγούμενο με τον Αρετόπουλο για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αναμένεται να ζητηθούν σχετικές διευκρινήσεις του αθλητικού δικαστή από τον Κομίνη. Ακόμη, υπάρχει και το ενδεχόμενο δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κατά της ΑΕΚ, εφόσον διαπιστώσει ότι δεν αποδόθηκαν σωστά οι κατηγορίες με βάση το φύλλο αγώνα.

Με βάση τον ΚΑΠ προβλέπονται ποινές για υπαιτιότητα και των δυο ομάδων σε περίπτωση διακοπής αγώνα. «Εάν ο αγώνας δεν τελέστηκε ή δεν έληξε με υπαιτιότητα και των δύο ομάδων δεν προσμετράται για την έκτιση ποινών για καμία από τις ομάδες και οι ως άνω ποινές επιβάλλονται και στις δύο ομάδες», αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 21 του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα η ποινή στην ΑΕΚ μπορεί να είναι -3 βαθμοί για φέτος ή -2 για του χρόνου (άρθρο 21, παράγραφος 3 , ΙΙ, γ), ενώ αν θεωρηθεί αποχώρηση μετά την έναρξη αγώνα το άρθρο 21, παράγραφος 3 , ΙΙ, δ αναφέρει ότι η ομάδα τιμωρείται: «Με αφαίρεση δέκα (10) βαθμών και χρηματική ποινή από 8.000,00 έως 40.000,00 Ευρώ».

Διαβάστε επίσης

Η πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία

Η πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία

Επτά μήνες μετά την εκλογή της διοίκησης Γραμμένου, όλα είναι μπάχαλο και με εσωτερικό ...εμφύλιο στη ΕΠΟ, καθώς κάποιοι είναι με το μπλοκ της ΑΕΚ και άλλοι με το μπλοκ του ΠΑΟΚ

Βγάζει… μάτια το σκάνδαλο

Βγάζει… μάτια το σκάνδαλο

Γελάει ο κόσμος! Αν και υπάρχουν πολλά δεδομένα σε βάρος της η ΑΕΚ δεν κλήθηκε σε απολογία ως υπαίτια για την οριστική διακοπή.

Εσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

Εσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

Ο συναγερμός ήχησε με τον τελικό κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό (επεισόδια και μαχαιρώματα), ενώ με τα αίσχη της Τούμπα κατέρρευσε οριστικά το αφήγημα της δήθεν εξυγίανσης

Εμείς γεμάτοι θα είμαστε… εσείς;

Εμείς γεμάτοι θα είμαστε… εσείς;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι γεμάτος και χωρίς ποδόσφαιρο, αφού το μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη... Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος