Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κόσμος έκανε το χρέος του, τώρα είναι η σειρά σας

Ο κόσμος έκανε το χρέος του, τώρα είναι η σειρά σας
Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011 - 05:45

Μετά το τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ και όσα ακολούθησαν αυτόν ακούστηκαν πολλά για το ματς του ΣΕΦ. Στοιχημάτιζαν αρκετοί ότι ο τρίτος τελικός είτε δεν θα αρχίσει καν, είτε δεν θα τελειώσει. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, ωστόσο, έδωσε την δική του απάντηση σε όλη αυτή την φημολογία. Όσοι οπαδοί της ομάδας κατηφόρισαν στο φαληρικό γήπεδο για τον τρίτο τελικό έδωσαν ρεσιτάλ και στάθηκαν στο πλευρό των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς με όλες τους τις δυνάμεις.

Για κάποιους δεν ισχύει ότι ένα ματς μπορεί να το πάρει ο κόσμος. «Ο κόσμος έβαλε το τρίποντο ή ο κόσμος βάζει την μπάλα στα δίχτυα;» Είναι φράσεις που ακούμε συχνά όταν υποστηρίζουμε ότι κάποιες νίκες έρχονται από την κερκίδα. Ο αγώνας του ΣΕΦ, όμως, είναι ορισμός του πως μπορεί να το πάρει μόνος του ο κόσμος. Γιατί πραγματικά το πιστεύω ότι αυτή τη νίκη την πήραν οι ΓΑΥΡΟΙ από τα σκαλοπάτια του ΣΕΦ.

Όταν μένουν κάτι λιγότερο από έξι λεπτά για το τέλος της 3ης περιόδου ο ΠΑΟ προηγείται με 44-48. Εκείνη την στιγμή το ΣΕΦ έτριζε ολόκληρο από τις φωνές των ΓΑΥΡΩΝ. Φωνές που έβγαιναν από το βάθος της ψυχής τους. Είχαν πάθος και θέληση για τη νίκη. Όλο το γήπεδο ήταν όρθιο και σε εκείνο το σημείο νόμιζες ότι θα… φύγει από την θέση του. Η κάμερα έχει… συλλάβει τον Τεόντοσιτς να έχει γυρίσει εκστασιασμένος προς το πέταλο των οργανωμένων και να τους κάνει νόημα να φωνάξουν. Δεν χρειαζόταν, όμως. Οι ΓΑΥΡΟΙ είχαν ξεσηκωθεί και έσπρωχναν την ομάδα προς τη νίκη.

Αυτή τη νίκη την πήρε ο κόσμος του Ολυμπιακού με το πάθος του και τον τσαμπουκά του. Την πήρε η συγκλονιστική κερκίδα που είχε σηκωθεί στο… πόδι και έκανε τους παίκτες του ΠΑΟ που κακά τα ψέματα είναι μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοια ματς να νιώσουν την έδρα. Το ΣΕΦ σίγουρα δεν είναι και το καταλληλότερο γήπεδο για να δημιουργηθεί «καυτή» ατμόσφαιρα, αλλά όταν οι ΓΑΥΡΟΙ τρελαθούν το κάνουν και με το παραπάνω. Στάθηκαν στην ομάδα, πήραν τη νίκη, δεν δημιούργησαν το παραμικρό έκτροπο και έδωσαν το σύνθημα για την Κυριακή.

Αυτό που έχουν να κάνουν οι παίκτες του Ίβκοβιτς είναι να πάνε στο ΟΑΚΑ και να παίξουν με το πάθος των ΓΑΥΡΩΝ. Να δουν ξανά το βίντεο με την κερκίδα να… φλέγεται και να πάνε να πάρουν το «διπλό». Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι δύσκολο, αλλά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το κάνουν. Τώρα είναι η σειρά σας να κάνετε την μεγάλη νίκη και μετά να είστε σίγουροι ότι αυτός ο πύρινος λαός δεν θα σας αφήσει μόνους. Θα είναι δίπλα σας για την επική ανατροπή. Είναι η σειρά σας να αποδείξετε μέσα στο παρκέ ότι είστε οι καλύτεροι. Ακόμα και όσα θα συναντήσετε είναι γνωστά σε εσάς πλέον. Ο κόσμος έκανε το χρέος του, τώρα πρέπει να του το ανταποδώσετε με διπλό στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης

Αδέρφια μου Καλύμνιοι, πάμε όλοι γερά!

Αδέρφια μου Καλύμνιοι, πάμε όλοι γερά!

Αδέρφια μου, όλοι ξέρουμε ότι το Final 4 πόλο Ανδρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 03-04/06 στην Κάλυμνο, θα γίνει σε ένα καθαρά και ολοκληρωτικά ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ από άκρη σε άκρη νησί.

ΟΠΩΣ ΣΤΟ... ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

ΟΠΩΣ ΣΤΟ... ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Για μένα, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, ο τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση...