Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μήπως χάσαμε τζάμπα και βερεσέ έναν καλό τερματοφύλακα;

Μήπως χάσαμε τζάμπα και βερεσέ έναν καλό τερματοφύλακα;
Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011 - 22:55

ΤΟ ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσετε, αλλά εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός τζάμπα και βερεσέ έχασε έναν καλό τερματοφύλακα. Διότι, θα μπορούσε πανεύκολα να είχε πάρει τον Ντεγκρά και να είχε ήσυχο το κεφάλι του για δεύτερο γκολκίπερ, ψάχνοντας μόνο για πρώτο.

• Επαναλαμβάνω, γνωρίζω ότι πολλοί μπορεί να έχουν άλλη άποψη, αλλά εγώ σας καλώ να σκεφθείτε: ήταν ή δεν ήταν ο Ντεγκρά ο καλύτερος τερματοφύλακας που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός φέτος, στα δύο παιχνίδια του στην Τρίπολη για το Κύπελλο και ιδίως για το πρωτάθλημα; Θυμάστε εσείς κανέναν άλλο, να παίζει μόνος του τον Ολυμπιακό και να λυγίζει μόνο με πέναλτι;
• Κι εγώ τον είχα δει προς το τέλος του πρωταθλήματος και στο Παναθηναϊκός-Αστέρας 1-0, όπου για να δεχθεί γκολ, έπρεπε να βάλει… αυτογκόλ από τα λίγα ο αμυντικός της Τρίπολης, ο Πιπίνης, που σε ένα κόρνερ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά! Ο Ντεγκρά είχε σώσει τρεις φορές την εστία του (δύο σε κεφαλιές εξ επαφής του Σισέ και σε σουτ-φαρμάκι του Γάλλου), ενώ ήταν άριστος σε όλα του επί 90 λεπτά.
• Γκολκίπερ 28 ετών, κοινοτικός, που ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, ψηλός, πολύ σβέλτος στις εξόδους, πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια, ψύχραιμος και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Και τζάμπα. Ελεύθερος, υπέγραφε με 200 χιλ. ευρώ. Ο δε Ολυμπιακός μιλούσε μαζί του και είχε συμφωνήσει μαζί του να τον πάρει!
• Τι μεσολάβησε; Απ’ ό,τι κατάλαβα, κάποιοι έβαλαν υποψίες στους «ερυθρόλευκους» για τα όντως πολύ άσχημα λάθη του στο Αστέρας-Κέρκυρα 0-2. Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν ξέρω από αυτά. Ξέρω τι είδα μέσα στο γήπεδο φέτος - έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Μακάρι να βρει καλύτερο δεύτερο ο Ολυμπιακός.
• Κι εγώ απλά θα μείνω να ρωτάω πού και πού τι κάνει στην Κύπρο, στην ΑΕ Λεμεσού, που τον πήρε για δύο χρόνια. Έτσι, απλά για να καταλάβω κι εγώ, αν έπεσα τόσο έξω στην εκτίμησή μου γι’ αυτόν τον γκολκίπερ, ο οποίος δέχθηκε τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλο στη φετινή Λίγκα μετά τον Πάρντο και τον Τζόρβα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/06/2011)

Διαβάστε επίσης

Αδέρφια μου Καλύμνιοι, πάμε όλοι γερά!

Αδέρφια μου Καλύμνιοι, πάμε όλοι γερά!

Αδέρφια μου, όλοι ξέρουμε ότι το Final 4 πόλο Ανδρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 03-04/06 στην Κάλυμνο, θα γίνει σε ένα καθαρά και ολοκληρωτικά ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ από άκρη σε άκρη νησί.