Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κανέναν όρο δεν έχει το συμβόλαιο του Βαλβέρδε...

«Κανέναν όρο δεν έχει το συμβόλαιο του Βαλβέρδε...
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011 - 01:29

...ώστε να μπορεί να το σπάσει και γυρίσει τώρα στην Ισπανία».

Ο Βαλβέρδε είναι εδώ και περίπου ενάμιση μήνα επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, αλλά ο… έρωτας των Βάσκων για τον Ερνέστο καλά κρατεί. Οπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στις σελίδες του ρεπορτάζ, χθεσινό δημοσίευμα της «MARCA» αναφέρει πως ο υποψήφιος πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Ουρούτια, δεν τον έχει βγάλει από το μυαλό του, ενόψει και των επικείμενων εκλογών.

  • Το πιο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία είναι η πληροφορία της εφημερίδας, ότι μπορεί να υπάρχει όρος στο συμβόλαιο, που να επιτρέπει στον Βαλβέρδε να φύγει από τον Ολυμπιακό, εάν φέρει κάποια πρόταση συλλόγου από την Ισπανία. Μάλιστα, το ρεπορτάζ υπενθυμίζει την προ αρκετών εβδομάδων συνάντηση του Ουρούτια με τον παλιό καλό του φίλο Ερνέστο - εκτός και αν εννοεί ότι έγινε καινούργια τώρα, που ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι στο Μπιλμπάο.

  • Η δική μας πληροφορία, πάντως, λέει ότι δεν υπάρχει κανένας όρος στο συμβόλαιο του Ερνέστο, που να του δίνει τη δυνατότητα να το σπάσει και να φύγει τώρα από τον Ολυμπιακό. Και προέρχεται από πολύ στενό πρόσωπο του Ερνέστο, με το οποίο μίλησε η εφημερίδα μας χθες το βράδυ, με αφορμή το ρεπορτάζ της «MARCA». Και η δήλωσή του ήταν κατηγορηματική, ότι δεν υπάρχει καμία κλαούζα (όρος, ρήτρα, οψιόν, όπως θέλετε πείτε το) στο συμβόλαιο του Ερνέστο. Συνεπώς δεν υπάρχει και κάποιο ζήτημα, υπό αυτή την έννοια.

  • Μάλιστα, το ίδιο πρόσωπο δεν έκρυβε ότι στο Μπιλμπάο χρησιμοποιούν το όνομα του Βαλβέρδε ενόψει των επικείμενων εκλογών για την προεδρία της Αθλέτικ και εκεί είναι το όλο ζήτημα.

  • Από τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ήθελαν να κάνουν κανένα απολύτως σχόλιο, προφανώς διότι θεωρούν ότι το θέμα προπονητή έχει λήξει εδώ και καιρό. Πηγή του συλλόγου έλεγε, μεταξύ άλλων: «Δεν έχω εξουσιοδοτηθεί από τη διοίκηση να πω κάτι, αλλά ο Βαλβέρδε είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Δεν λέει τη μία ημέρα έτσι και την άλλη αλλιώς. Εχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό πάνω από ένα μήνα και έχει λήξει το θέμα».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον ΓΑΥΡΟ στις 4/6/2011)

Διαβάστε επίσης

«El Pais»: «Ποιος Νίνης; Φετφατζίδης!»

«El Pais»: «Ποιος Νίνης; Φετφατζίδης!»

ΕΧΩ βαρεθεί να γράφω από τότε που τέλειωσε το πρωτάθλημα ότι ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα του Ολυμπιακού είναι η αξιοποίηση του Φετφατζίδη...