Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι πορτοκαλί πινόκιο έπιασαν στο στόμα τους την Ευρώπη και θα πέσει φωτιά να μας κάψει...

Οι πορτοκαλί πινόκιο έπιασαν στο στόμα τους την Ευρώπη και θα πέσει φωτιά να μας κάψει...
Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 - 14:44

Για να μπει καλά ο μήνας, διαβάσαμε τα καθιερωμένα αφηγήματα, αυτή τη φορά με θέμα την Ευρώπη... Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη επικό ξεβράκωμα;

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΖΕΥΕ ΜΟΝΟ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»

«Λεφτά και τίποτα άλλο» λοιπόν. «Οι βαθμοί για την ομάδα και τη χώρα δεν ενδιαφέρουν την Ολυμπιακή πραγματικότητα».
Για να μην κατηγορήσουμε άδικα τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου, το πιθανότερο είναι να μπερδεύτηκε με την παρουσία της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς λιγκ το 2018 με την τρομερή συγκομιδή των μηδέν ολόκληρων βαθμών, αλλά την είσπραξη 19 εκατομμυρίων ευρώ από την ΟΥΕΦΑ:
Δεν αποκλείεται βέβαια να μπερδεύτηκε και με τις τέσσερις τελευταίες παρουσίες του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό όμιλο. Πόσο συνεισέφεραν στην Ελλάδα σε βαθμούς και διακρίσεις;
Όπως βλέπουμε στις τελευταίες 4 παρουσίες του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό όμιλο, οι τρεις φορές βρήκαν τον Παναθηναϊκό ουραγό του ομίλου και μία μόνο φορά τρίτο. Καμία από τις τέσσερις φορές δεν προκρίθηκε στην τελευταία φάση, ενώ μετράει ήδη 10μιση χρόνια χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο και 15 χρόνια χωρίς νίκη σε όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ!
Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, δείτε ενδεικτικά 7 συνεχόμενες παρουσίες του Ολυμπιακού σε ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ κόντρα σε μεγαθήρια και όχι σε καφενεία τύπου Εστορίλ:
Όλα αυτά τα χρόνια ξεχωρίζουν μεγάλες προκρίσεις, αλλά και επικές βραδιές με νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Ντόρτμουντ, της Γιουβέντους, της Μπενφίκα, της Μίλαν, καθώς και τρία (!) θρυλικά διπλά μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ.
2. «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ»
Οι αντιστόρητες τοποθετήσεις συνεχίζεται με το επιχείρημα ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία πορεία εδώ και 30 χρόνια στην Ευρώπη. «Ξέχασαν» τα προημιτελικά στο Τσάμπιονς λιγκ το 1998/99, τους «16» στο Τσάμπιονς λιγκ το 2007/08, το 2009/10 και το 2013/14, όπως και τους «16» του Europa League το 2004/05, το 2011/12, το 2016/17, το 2019/20 και το 2020/21.
Ψιλά γράμματα για όσους θεωρούν «πορεία» τις 2 προκρίσεις της ΑΕΛ και του Πανιωνίου στο κύπελλο κυπελλούχων, αλλά όχι την πορεία-μαμούθ των 16 αγώνων του Ολυμπιακού το 2019/20 κόντρα στα μεγαθήρια της Ευρώπης με μεγαλύτερο επίτευγμα τον αποκλεισμό της Άρσεναλ...
3. «ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΣΤΟ RANKING»
Περνάμε στο κερασάκι στην τούρτα που θα έκανε και τον πινόκιο να ζηλέψει... «Το ranking της Ελλάδας κατρακύλησε με τον Ολυμπιακό να παίζει μόνος του».
Αλήθεια από πότε παίζει ο Ολυμπιακός «μόνος του»; Προφανώς εννοούν από το 2010 και έπειτα, δεδομένου ότι έως τότε υπήρχε ο Παναθηναϊκός στο Champions League (και έκανε τις υποτιθέμενες πορείες του) και στη συνέχεια πράγματι σταδιακά εξαφανίστηκε από τον ευρωπαϊκό χάρτη κατρακυλώντας στη θέση 260 του ranking της ΟΥΕΦΑ. Επίσης, το 2010 ξεκίνησε η εποχή Μαρινάκη με τον Ολυμπιακό να συμμετέχει απανωτά στο Champions League.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιοι έφεραν περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα στην εποχή αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας του Contra μέχρι το 2020:
2009/10
2010/11
2011/12
2012/13
2013/14
2014/15
2015/16
2016/17
2017/18
2018/19
2019/20
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ:

- Ολυμπιακός: 136 βαθμοί

- ΠΑΟΚ: 76,5 βαθμοί

- Παναθηναϊκός: 40 βαθμοί

- ΑΕΚ: 34,5 βαθμοί

- Άρης: 13,5 βαθμοί

- Λοιπές ομάδες: 29,5 βαθμοί


Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήταν πρώτος μεταξύ όλων των Ελληνικών ομάδων στις 9 από τις 11 χρονιές και βεβαίως αθροιστικά σε όλη την περίοδο. Μόνο για δύο χρονιές δεν ήταν πρώτος και πιο συγκεκριμένα το 2010/11 (πρώτη χρονιά Μαρινάκη που δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά την 5η θέση της προηγούμενης σεζόν) και το 2017/18 που η ΑΕΚ συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς.
Φυσικά, τα απανταχού παπαγαλάκια έχουν έτοιμη την απάντηση σε αυτό το επιχείρημα και διαδίδουν ότι ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος αυτά τα χρόνια μεν, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι έπαιρνε βαθμούς μόνο από τη συμμετοχή στους ομίλους που ήταν εγγυημένη ως πρωταθλητής και όχι με τις εμφανίσεις του. Πόκειται για ένα ακόμα τερατώδες ψέμα. Ας δούμε τις βαθμολογικές συγκομιδές και τις προκρίσεις του Ολυμπιακού στις χρονιές που ήταν πρώτος μεταξύ των Ελληνικών ομάδων σε βαθμολογία:

- 2009/10: 10 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ και πρόκριση στους «16».

- 2011/12: 9 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ και πρόκριση στους «32» και τους «16» του Europa League.

- 2012/13: 9 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ και πρόκριση στους «32» του Europa League.

- 2013/14: 10 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ και πρόκριση στους «16».

- 2014/15: 9 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ και πρόκριση στους «32» του Europa League.

- 2015/16: 9 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ και πρόκριση στους «32» του Europa League.

- 2016/17: 8 βαθμοί σε όμιλο Europa League και πρόκριση στους «32» και τους «16».

- 2018/19: 10 βαθμοί σε όμιλο Europa League και πρόκριση στους «32».

- 2019/20: 4 βαθμοί σε όμιλο Champions League και πρόκριση στους «32» και τους «16» του Europa League.

Και όμως γράφουν ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στο ranking εξ αιτίας του Ολυμπιακού, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός σαν Άτλαντας κρατούσε μόνος του όρθιο το Ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό να ρεζιλεύεται από καφενεία τύπου Οντένσε, Καμπάλα και Εστορίλ, με την ΑΕΚ να ρεζιλεύεται από καφενεία τύπου Ζόρια Λουχάνσκ και Βέλεζ και τον ΠΑΟΚ να ρεζιλεύεται από καφενεία τύπου Έστερσουντ, Σλόβαν και Λέφσκι!
Στην απορία που έχετε οι περισσότεροι αναγνώστες μας, αν είναι πιο εύκολο να λέει κάποιος ξερά ψέματα και αφηγήματα ή να κάνει έρευνα για να αναδεικνύει την αλήθεια με ντοκουμέντα και στατιστικά, προφανώς πιο εύκολο είναι το πρώτο. Εμείς όμως έχουμε επιλέξει τον δεύτερο δρόμο και γι αυτό έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας...

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο τρίποντο το έφαγε η Φενέρ, το δεύτερο είναι ΜΕΣΑ ΣΑΣ εδώ και 12 χρόνια!

Το πρώτο τρίποντο το έφαγε η Φενέρ, το δεύτερο είναι ΜΕΣΑ ΣΑΣ εδώ και 12 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός πρέσβης του Ελληνικού μπάσκετ εδώ και 12 χρόνια! Οι συκοφάντες αναγκαστικά υποκλίνονται, αλλά πάντα ψάχνουν να στάξουν ύπουλο δηλητήριο. Η Αθλητική Διαπλοκή παρουσιάζει αλήθειες που «καίνε» και προβληματίζουν για τους δύο κόσμους του Ελληνικού μπάσκετ.

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα για φέτος σε ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη και όπως γίνεται πάντα, έβγαλαν γλώσσα θεσμικά και επικοινωνιακά. Η Αθλητική διαπλοκή είναι εδώ και τους βάζει ξανά στη θέση τους με στατιστικά και στοιχεία...
Ο Μπέικον, οι καταγγελίες-σοκ για μπράβους και ο «κουβάς» του Βασίλη Βέργη

Ο Μπέικον, οι καταγγελίες-σοκ για μπράβους και ο «κουβάς» του Βασίλη Βέργη

Έντονο παρασκήνιο φαίνεται ότι έχει τελικά η υπόθεση Μπέικον μετά τις καταγγελίες του ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει μπράβους μετά από ήττα του Παναθηναϊκού. Προσθέστε και τα δημοσιεύματα μηνών που πήγαν «στον κούβα» και θα καταλάβετε γιατί το θέμα Μπέικον κάνει πολλούς να αισθάνονται άβολα. Η Αθλητική διαπλοκή ανοίγει τον φάκελο και παρουσιάζει το ενδιαφέρον χρονικό.

Όταν η αρχηγός του ΠΑΟ ξεφτιλίζει τα «πράσινα» αφηγήματα

Όταν η αρχηγός του ΠΑΟ ξεφτιλίζει τα «πράσινα» αφηγήματα

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού εκθέτει διοίκηση και «πράσινους χούλιγκανς» και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την αλήθεια για τα διαχρονικά αίσχη στις «πράσινες στρούγκες». Πανό για ομαδικό βιασμό γυναίκας, μπουκάλια σε αθλήτριες, μπάχαλα, καπνογόνα και χαδάκια από τα ΜΜΕ. Ως πότε;