Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρώτο τρίποντο το έφαγε η Φενέρ, το δεύτερο είναι ΜΕΣΑ ΣΑΣ εδώ και 12 χρόνια!

Το πρώτο τρίποντο το έφαγε η Φενέρ, το δεύτερο είναι ΜΕΣΑ ΣΑΣ εδώ και 12 χρόνια!
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023 - 22:10

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός πρέσβης του Ελληνικού μπάσκετ εδώ και 12 χρόνια! Οι συκοφάντες αναγκαστικά υποκλίνονται, αλλά πάντα ψάχνουν να στάξουν ύπουλο δηλητήριο. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει αλήθειες που «καίνε» και προβληματίζουν για τους δύο κόσμους του Ελληνικού μπάσκετ...

Υπάρχει μία αλήθεια πικρή για πολλούς. Εδώ και 12 συνεχόμενα χρόνια, ο μοναδικός πρέσβης του Ελληνικού μπάσκετ είναι ο Ολυμπιακός. Δύο ευρωλίγκες, δύο τελικοί, ένα διηπειρωτικό κύπελλο, μία ακόμα συμμετοχή σε final four, μία πρωτιά σε όλη την Ευρώπη σε κανονική περίοδο και δεκάδες μαγικές βραδιές όπως η χθεσινή, συνθέτουν την ερυθρόλευκη δωδεκαετία.

Την ίδια περίοδο ο Παναθηναϊκός έχει αφανιστεί ευρωπαϊκά, δεν έχει πάει ξανά σε final four μετά την αποτυχημένη συμμετοχή του 2012, έχει βιώσει «σκούπες», επιστροφές από την Κωνσταντινούπολη με πούλμαν, έχει αναπαυτεί στον πάτο της Euroleague, έχει βιώσει τραγικό αντίο της σημαίας του και το αποκορύφωμα φυσικά, ο θρίαμβος του «Μέχρι Τέλους» και η πλήρης υποταγή του στον Ολυμπιακό με το 13-0 σερί στους μεταξύ τους αγώνες και ιστορικό all time 16-7 στους μεταξύ τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Μοναδική παρηγοριά οι εγχώριοι τίτλοι της εποχής που απουσίαζε ο Ολυμπιακός από την Α1 ανάμεσα τους ο χάρτινος της εποχής του lockdown.

12 χρόνια δεν είναι λίγα. Είναι μία ολόκληρη εποχή στην οποία μάλιστα ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη είναι πλέον θηριώδης με τα μπάτζετ δυσθεώρητα, αλλά του Ολυμπιακού να είναι χαμηλά. Παρόλα αυτά η ψυχή του νικητή διαλύει έννοιες όπως μπάτζετ, χρήμα, συμβόλαια, κτλ και έχει κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό. Αποθέωση του Σπανούλη από την Ευρωλίγκα, υπόκλιση από σούπερ σταρ του αθλήματος, standing ovations στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ύμνοι ακόμα και από το «Forbes» που χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως την κορυφαία ομάδα του παγκόσμιου μπάσκετ εκτός NBA:

Αν μάλιστα αυτή η εποχή ενωθεί με τα «χρυσά» 90s του Ολυμπιακού (1991-1999), μιλάμε αθροιστικά για μία «ερυθρόλευκη» 20ετία που υπερβαίνει χρονικά την πράσινη εποχή, η οποία στιγματίστηκε από διαιτησίες-ντροπή και τρομερό παρασκήνιο.

Ο επικοινωνιακός τρόπος αντιμετώπισης των αντιπάλων του Ολυμπιακού απέναντι σε αυτή την κυριαρχία ήταν πάντα αμήχανος. Ποτέ δεν μπορούσαν να πουν το παραμικρό για την αγωνιστική κυριαρχία του Ολυμπιακού. Σε αυτό το κομμάτι πάντα έσκυβαν το κεφάλι και έλεγαν αυτά που λέει όλη η Ελλάδα, όχι μόνο οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί, αλλά και ο ίδιος ο ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Οπότε αφού αγωνιστικά δεν μπορούν να πουν το παραμικρό εδώ και 12 χρόνια, κάτι πρέπει να γράψουν.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί ανακάλυψαν μία χειρονομία του Μίλαν Τόμιτς. Το 2019 έλεγαν ότι οι Αγγελόπουλοι έπιασαν... πάτο με αφορμή κάποια πανό στο ΣΕΦ, ενώ πέρυσι ασχολούνταν με τα συνθήματα για την «Ιωάννα» και τα έβαλαν με τον βραβευμένο κορυφαίο προπονητή της Ευρωλίγκας, τον Γιώργο Μπαρτζώκα ότι δήθεν είναι τοξικός.

Φέτος ψάχνουν τα χείλη του Σλούκα στα αποδυτήρια για να ανακαλύψουν αν βγάζει κάποιο παράπονο ή μελετάνε τα replay από τον καναπέ τους για να δουν αν υπάρχουν βήματα και φυσικά μέσα σε όλα έχουν προκαλέσει χαλασμό κυρίου, επειδή καθυστερούν να τους δώσουν το ΟΑΚΑ λες και τους το χρωστάνε!

Όλα αυτά ενώ στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ έχουμε δει ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ! Εν συντομία θυμηθείτε τι έχουμε δει και τι έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Σε κάποια περιστατικά πρωταγωνιστεί ο κ. Γιαννακόπουλος (πχ κόκκινο στρινγκ, Αυγενάκης), σε κάποια άλλα δεν μάθαμε ποτέ τους αυτουργούς. Αλλά αυτές τις υποθέσεις τις ζούμε καθημερινά στο Ελληνικό μπάσκετ.

Θυμηθείτε:

-Ψεύτικοι ισολογισμοί.

-Υποθέσεις φοροδιαφυγής:

-Κατάρες για θάνατο σε αγέννητα παιδιά:

-Στρινγκ σε πάγκο ομάδας:

-Απειλές σε υπουργό ότι θα του βάλουν κρέας αν δώσει το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό:

-Βόμβα στο μαγαζί στελέχους της ομοσπονδίας μπάσκετ:

-Καταγγελίες παίκτη ότι του έστειλαν μπράβους στο σπίτι του.

Όμως τα μέσα «της αλήθειας» θα εστιάσουν στο αν ο Μπαρτζώκας αντιμίλησε σε δημοσιογράφο του SDNA μετά από αγώνα ή αν ο Μπάμπης Χριστόγλου είπε σύνθημα για τον Παπαπέτρου στην εξέδρα (αλήθεια πότε καταδίκασαν το πανό οπαδών του Παναθηναϊκού που καλούσε σε ομαδικό βιασμό αθλήτριας;).

Το συμπέρασμα είναι ένα: Και στο Ελληνικό μπάσκετ υπάρχουν δύο κόσμοι: Ο ένας είναι ο καθαρός κόσμος, έτσι όπως έχουν επιλέξει να πορεύονται οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μαζί με την Θύρα 7 και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Χωρίς να τους χαρίζουν γήπεδα, χωρίς παράγκες και χούντες, χωρίς γραφικότητες, χωρίς κατάρες, χωρίς όλα αυτά που συμβαίνουν από διάφορους στο χώρο του μπάσκετ, όπως απειλές, μπράβοι, βομβιστικές επιθέσεις.

Αυτός ο κόσμος είναι που μας χαρίζει μαγικές βραδιές όπως η χθεσινή. Αυτός ο κόσμος έχει μετατρέψει τον Ολυμπιακό της τελευταίας 12ετίας ως ένα φαινόμενο αντίστοιχο και μεγαλύτερο του Άρη των 80s που ένωνε όλους τους Έλληνες. Αυτός ο κόσμος αφήνει τους τοξικούς στον καναπέ τους να βολεύονται με τα «θα», να τρώνε πρόστιμα-μαμούθ από την Ευρωλίγκα και να στηρίζουν τώρα Ιτούδη και Καλάθη, αύριο Τζέιμς, μεθαύριο Σάρας και γενικά οποιονδήποτε άλλον για να παρηγορηθούν στην ανυπαρξία τους...

Η αλήθεια όμως είναι μία και ας πονάει: Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένας πρέσβης του Ελληνικού μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός εδώ και 12 χρόνια είναι ο μοναδικός πρέσβης του Ελληνικού μπάσκετ!

Διαβάστε επίσης

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα για φέτος σε ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη και όπως γίνεται πάντα, έβγαλαν γλώσσα θεσμικά και επικοινωνιακά. Η Αθλητική διαπλοκή είναι εδώ και τους βάζει ξανά στη θέση τους με στατιστικά και στοιχεία...
Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα και εκτέθηκαν πανελλαδικά

Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα και εκτέθηκαν πανελλαδικά

Εμείς είπαμε 25 πρωταθλήματα, αλλά ο Μαλακατές μας είπε 26 επειδή έτσι λέει ο Μπενόγλου, παρότι η ομοσπονδία λέει 25 και μετά τα κάναμε 26, αλλά ξεχάσαμε στο κείμενο το 25. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο! Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα...

Ο Μπέικον, οι καταγγελίες-σοκ για μπράβους και ο «κουβάς» του Βασίλη Βέργη

Ο Μπέικον, οι καταγγελίες-σοκ για μπράβους και ο «κουβάς» του Βασίλη Βέργη

Έντονο παρασκήνιο φαίνεται ότι έχει τελικά η υπόθεση Μπέικον μετά τις καταγγελίες του ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει μπράβους μετά από ήττα του Παναθηναϊκού. Προσθέστε και τα δημοσιεύματα μηνών που πήγαν «στον κούβα» και θα καταλάβετε γιατί το θέμα Μπέικον κάνει πολλούς να αισθάνονται άβολα. Η Αθλητική διαπλοκή ανοίγει τον φάκελο και παρουσιάζει το ενδιαφέρον χρονικό.