Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι μετασεισμοί της συνέντευξης Κουντούρη: Σιωπή, αμηχανία και παραμύθια

Οι μετασεισμοί της συνέντευξης Κουντούρη: Σιωπή, αμηχανία και παραμύθια
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023 - 21:52

Οι σοκαριστικές καταγγελίες Κουντούρη για φοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό παραμένουν αναπάντητες και η αμηχανία κυριαρχεί στα αντίπαλα στρατόπεδα. Η Αθλητική διαπλοκή θέτει ερωτήματα, αλλά δίνει και απαντήσεις σε αυτούς που υποφέρουν από το βράδυ της Τετάρτης...

Μετά την επισφράγιση ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει την κορυφή μεταξύ των κορυφαίων πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης, το ενδιαφέρον για όλους εστιάζεται πλέον στις σοβαρές καταγγελίες Κουντούρη για φοροδιαφυγή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Όμως η αλήθεια είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν την περασμένη Τετάρτη (1/11), ήταν πολύ σοβαρές για να μην προβληματίσουν ουσιαστικά τον κόσμο και η σιωπή των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι εκκωφαντική.

Ας αναλογιστούμε τι κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο κ. Κουντούρης παρουσίασε τα ποσά που καταβάλλει ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός στην εφορία για τα συμβόλαια και τα συμφωνητικά των αθλητών του και ανέφερε ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν πληρώνουν τίποτα!

Αξίζει στο σημείο αυτό να κάνουμε κάποιες λογικές σκέψεις:

Είναι δυνατόν ο Κουντούρης να έβγαλε από το μυαλό του ότι φοροδιαφεύγουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και να οργάνωσε συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλει δημόσια κάτι που έβγαλε από το κεφάλι του ή είδε στον ύπνο του;

Η κοινή λογική λέει, όχι. Αυτό που αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει αποδείξεις σχετικά με αυτά που καταγγέλει.

Περνάμε στη δεύτερη λογική σκέψη:

Αν αυτή η καταγγελία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το λογικό δεν είναι να αντιδράσουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διαψεύδοντας τον κ. Κουντούρη;

Ας αναφέρουμε για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακού και οι δύο σύλλογοι τίθενται αντιμέτωποι σε μια σειρά από αθλήματα, όπως το βόλεϊ ανδρών, το βόλεϊ γυναικών και το μπάσκετ γυναικών.

Μετά από μία τέτοια δημόσια αναφορά, δεν θα ήταν δύσκολο να εκδοθεί μια λιτή ανακοίνωση που να αναφέρει ότι οι καταγγελίες Κουντούρη δεν μας αφορούν, καθώς καταβάλουμε στην εφορία το τάδε πόσο ετησίως για τα συμβόλαια των αθλητών μας.

Γιατί δεν το κάνουν λοιπόν;

Άλλωστε, τα μπάτζετ του Παναθηναϊκού δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, καθώς έχουν γίνει ακριβές μεταγραφές, ιδίως κατά το τελευταίο έτος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τον Ερνάντεζ και τον Κόβαρ στο βόλεϊ ανδρών, την Άννα-Μαρία Σταμολάμπρου στο μπάσκετ γυναικών, κτλ.

Δεν ζήτησε κάνεις να οργανώσει συνέντευξη Τύπου ο κ. Μαλακατές και να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία των καταβολών του Παναθηναϊκού στην εφορία όπως έκανε ο κ. Κουντούρης, αλλά πόσο δύσκολο είναι να εκδώσουν έστω μια διάψευση;

Γιατί δυσκολεύονται να χαρακτηρίσουν μυθεύματα τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού;

Αν μια τέτοια καταγγελία γινόταν από τον κ. Μαλακατέ, δεν θα ήταν λογικό να απαιτήσει ο ίδιος ο κόσμος του Ολυμπιακού μία απάντηση από τον κ. Κουντούρη;

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για άλλους συλλόγους, όπως η ΑΕΚ που έχει ιδιαίτερα υψηλό μπάτζετ στο χάντμπολ ανδρών.

Όσο λοιπόν δεν διαψεύδονται τόσο σοβαρές καταγγελίες, είναι απολύτως λογικό να μπουν υποψιες στο μυαλό του κόσμου ότι τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αληθή.

Στο υποθετικό σενάριο που οι καταγγελίες έχουν βάση, αντιλαμβάνεται κανείς τι ακριβώς συμβαίνει;

Υπάρχει ένας σύλλογος που πληρώνει και ταυτόχρονα κερδίζει τις κορυφές της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ οι υπόλοιποι φοροδιαφεύγουν και βλέπουν και την πλάτη του.

Αυτό λοιπόν είναι το κλειδί και η ουσία των όσων αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Ο Ολυμπιακός πληρώνει γιατί πρέπει. Μακάρι να μην χρειαζόταν να πληρώσει κανένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο. Αν όμως πληρώνει ο ένας και κάποιοι άλλοι κάνουν τα κορόιδα, τότε έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αλλιώς μπορεί να προσεγγίσει ένας σύλλογος έναν αθλητή αν έχει να πληρώσει και 22% εφορία στο συμβόλαιο και αλλιώς αν δεν την πληρώνει καθόλου...

Άρα λοιπόν τα ερωτήματα είναι πολύ συγκεκριμένα:

- Γιατί δεν διαψεύδουν τον Κουντούρη οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού; Μήπως γιατί φοβούνται ότι έχει στοιχεία στα χέρια του;

- Γιατί αφήνουν να αιωρούνται τόσο σοβαρές καταγγελίες αντί να τις διαψεύσουν;

- Γιατί το λαλίστατο πορτοκαλί site έχει καταπιεί τη γλώσσα του μετα τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης;

- Σκοπεύουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες και ο κρατικός μηχανισμός να δραστηριοποιηθούν για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει;

Ας θυμηθούμε ένα άρθρο του Χρήστου Μπούκουρα στο SDNA πριν από δύο μήνες:

Μιλώντας για τα οικονομικά και τα χρέη του τμήματος βόλεϊ του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, έκανε λόγο για δύσκολο και έντιμο δρόμο που είναι σωστός και δίκαιος, γιατί κρατάς την αξιοπρέπειά σου.

- Αν δεν πληρώνεις εφορία, είσαι δίκαιος;

- Αν δεν πληρώνεις εφορία, έχεις «ανηφόρες» και «δυσκολίες» ή ευκολίες;

- Αν δεν πληρώνεις εφορία, οι λίγες επιτυχίες σου έχουν αξία;

- Αντίθετα, οι ασύλληπτα περισσότερες επιτυχίες του αντιπάλου σου, πόση αξία έχουν;

Πριν από έναν χρόνο, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε παρουσιάσει την καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη (2010-2022) με το επίτευγμα των 100 πανελλήνιων και διεθνών τίτλων στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη, έναντι 9 του Παναθηναϊκού:

Έναν χρόνο μετά, το 100-9 έχει αισίως γίνει 109-13 και αναρωτιόμαστε: Αφορούν οι καταγγελίες Κουντούρη τον ΠΑΟ; Αν ναι, τότε αυτοί οι 13 τίτλοι είναι τίμιοι;

Αντίθετα, πόσο μεγαλύτερη αξία έχουν οι 109 τίτλοι, αν αναλογιστούμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ξεχρέωσε τίμια, πλήρωνε πάντα την εφορία, δούλεψε, αγωνίστηκε, πέρασε μέσα από συμπληγάδες και θριάμβευσε στο πιο εχθρικό περιβάλλον από Κράτος και αντιπάλους;

«ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΩ ΧΟΚΕΙ ΚΑΙ FUTSAL ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ»

Όπως έγινε ξεκάθαρο από τα σχόλια στα social media, ακόμα και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την αλήθεια για την πανευρωπαϊκή κυριαρχία του Ολυμπιακού σε επίπεδο τίτλων. Ωστόσο ένας κομικογράφος και ο φιλος του, πόνεσαν πολύ από τη δημοσιοποίηση της ευρωπαϊκής κορυφής των ερυθρόλευκων.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχασαν τον ύπνο τους. Το πιο αστείο είναι ότι μετράνε μέσω Wikipedia, την οποία κατηγορουν. Έχει πάρει «φωτιά» η διεύθυνση της γνωστής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας από ip σπιτιού στα νότια προάστια της Αθήνας τις τελευταίες μέρες. Ειδικά χθες βράδυ σε ένα blog είδαμε τόση Wikipedia που χορτάσαμε για μία δεκαετία.

Αξίζει όμως να πούμε λίγες κουβέντες για τις αστειότητες που διαβάσαμε αυτές τις μέρες από δύο ανθρώπους.

1. Αυτοί που μετράνε τίτλους σε τοπικά τουρνουά παγκορασίδων και juniors, κύπελλα βιντεοπαιχνιδιών, κτλ και τα βάζουν στο ίδιο σακούλι με πρωταθλήματα, κύπελλα και ευρωπαϊκά, κατηγορούν τον Ολυμπιακό επειδή ο ένας από τους πίνακες της έρευνας αθροίζει πρωταθλήματα και κύπελλα και ευρωπαϊκά και αναρωτιούνται αν είναι σωστό να βρίσκεται στον ίδιο πίνακα ένα κύπελλο Ελλάδας με ένα Τσάμπιονς λιγκ. Μιλάμε για το αποκορύφωμα του θράσους.

Τους διέφυγε ότι ο Ολυμπιακός έδωσε στη δημοσιότητα και μεμονωμένους πίνακες ξεχωριστά για τα πρωταθλήματα, ξεχωριστά για τα κύπελλα και ξεχωριστά για τα ευρωπαϊκά. Συνεπώς, ο καθένας μπορεί να δει που βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά και να υποκλιθεί στο ερυθρόλευκο μεγαλείο.

2. Το άλλο μεγάλο παράπονο του κομικογράφου και του σανοφάγου, είναι ότι η έρευνα δεν συμπεριέλαβε futsal, ράγκμπι και χόκει. Εδώ πρέπει να πούμε ότι η έρευνα προχώρησε σε συγκρίσεις για τα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πέραν τούτου, επειδή κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ένα άθλημα είναι δημοφιλές ακόμα και αν δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, πρέπει να πούμε ότι είχε κάθε δικαίωμα να συγκρίνει ο Ολυμπιακός τα πανευρωπαϊκά νούμερα στα αθλήματα που καλλιεργεί ως σύλλογος στον ομαδικό αθλητισμό και φυσικά να καταδείξει ότι σε αυτά είναι ο κυρίαρχος της Ευρώπης.

Δικαίωμά του ήταν να συγκρίνει ό,τι επιθυμεί. Ο καθένας μετράει ό,τι θέλει.

Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κατακτήσεων εθνικών πρωταθλημάτων στην Ευρώπη. Πιθανόν σε λίγα χρόνια να είναι πρώτος πανευρωπαϊκά. Μπορεί να απαγορεύσει κανείς στην ΠΑΕ να ανακοινώσει τότε ότι είναι πρώτη σε όλη την Ευρώπη στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου; Απαγορεύεται; Έχει δικαίωμα να γράφει κανείς στα blogs του γιατί δεν μέτρησε και την τοξοβολία;

Αντίστοιχα ο Ολυμπιακός οργανισμός ήθελε να μετρήσει τα συγκεκριμένα Ολυμπιακά αθλήματα που έχουν τη μεγαλύτερη παράδοση: Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο. Είναι αυτό κακό;

Το αν είναι παράλογο που ο Ολυμπιακός μέτρησε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ και όχι futsal ή μπέιζμπολ, ας το κρίνει ο κόσμος. Εσείς που μετράτε τοπικά τουρνουά στο water tavli δεν δικαιούστε να κρίνετε αυτόν που μετράει τα βασικά αθλήματα που παρακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

3. Οι δύο φίλοι αντιτείνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν υπολογίζει τα υπόλοιπα αθλήματα, γιατί δεν τον συμφέρει και αναφέρουν το παράδειγμα του ατομικού αθλητισμού που δεν συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα.

Αν αυτή η αστειότητα είχε βάση, ο Ολυμπιακός θα έβαζε στη λίστα και την κολύμβηση, όπου έχει χάσει μόνο δύο πρωταθλήματα από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα και αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη της Ευρώπης.

Στην κολύμβηση οι Ερυθρόλευκοι μετράνε 64 πανελλήνια πρωταθλήματα γενικής βαθμολογίας, 58 πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και 54 πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών, 10 πανελλήνια πρωταθλήματα μεγάλων αποστάσεων, 9 πανελλήνια πρωταθλήματα μεγάλων αποστάσεων ανδρών, 10 πανελλήνια πρωταθλήματα μεγάλων αποστάσεων γυναικών, δηλαδή 205 πανελλήνια πρωταθλήματα. Μόνο στην κολύμβηση ο Ολυμπιακός έχει τα 2/3 των τίτλων που έχει στον ομαδικό αθλητισμό. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ και όχι τοπικά τουρνουά, ούτε τσικό και ακαδημίες. Μόνη η κολύμβηση ισοπεδώνει όλα τα τμήματα ατομικών αθλημάτων του Παναθηναϊκού, για να μην αναφερθούμε στην ερυθρόλευκη αυτοκρατορία του πινγκ πονγκ και τις τεράστιες επιτυχίες στην πάλη, το στίβο, την πυγμαχία, κτλ.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός υπολόγιζε ό,τι τον συμφέρει, θα υπολόγιζε στην έρευνα και την κολύμβηση, που αποτελεί και ολυμπιακό άθλημα και έχει κατακτήσει 205 πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αν ο Ολυμπιακός υπολόγιζε ό, τι τον βολεύει, θα ανέφερε επίσης ότι έχει 19 ευρωπαϊκά και όχι 17, καθώς δεν υπολόγισε τους διασυλλογικούς ευρωπαϊκούς τίτλους που έχει κατακτήσει στα ατομικά αθλήματα (το 2005 στην πάλη και το 2023 στο πινγκ πονγκ).

Συνεπώς, το αφήγημα ότι ο Ολυμπιακός μετράει ό,τι τον συμφέρει, είναι αστείο, εξ ου και η έρευνα συμπεριέλαβε κανονικά το ποδόσφαιρο γυναικών και το χάντμπολ γυναικών, όπου δεν διαθέτει τμήματα.

Η έρευνα λοιπόν αφορούσε τα μεγαλύτερα ομαδικά αθλήματα, αυτά που είναι ολυμπιακά αθλήματα και ταυτόχρονα τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Αν θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός λέει ψέματα, φέρτε τους δικούς σας πίνακες στα αθλήματα αυτά και βάλτε όποιες ομάδες θέλετε. Πάλι πρώτος θα είναι ο Ολυμπιακός.

Αν πάλι σας είναι τόσο δύσκολο και θέλετε τόσο απεγνωσμένα να μετρήσετε futsal, ράγκμπι και χόκει, δεν θα σας το χαλάσουμε. Το πολύ-πολύ ο Ολυμπιακός να είναι τρίτος στην Ευρώπη και εσείς εκτός δεκάδας. Η ουσία δεν μεταβάλλεται και εδώ την πατήσατε. Μπήκατε στο σωστό τριπάκι και χορεύετε πλέον στον ρυθμό του Ολυμπιακού.

Περιμένουμε λοιπόν τους δικούς σας πίνακες με τους εθνικούς και διεθνείς τίτλους στα ομαδικά αθλήματα. Αυτό θέλουμε πολύ να το δούμε...

4. Ένα ακόμα σημείο έχει να κάνει με την παρατήρηση ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα του Ολυμπιακού, αθλήματα, όπως το μπάσκετ με αμαξίδιο, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στους παραολυμπιακούς αγώνες. Πράγματι κάποιοι δεν έχουν διστάσει να αξιοποιήσουν για τιτλοθηρία ακόμα και διοργανώσεις ατόμων με αναπηρία που περνάνε ένα διαφορετικό κοινωνικό μήνυμα.

Όμως δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πάνω σε αυτό, αρκεί να σας παραπέμψουμε στην επίσημη ισοτσελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που έχει τα τμήματα Α.με.Α. σε ξεχωριστή κατηγορία από την κατηγορία «αθλήματα»:

5. Δεν έλλειψαν και τα παράπονα για το ότι ο Ολυμπιακός υπολόγισε τους τίτλους στο μπάσκετ γυναικών και το χάντμπολ ανδρών, όπου υπήρξαν συγχωνεύσεις του Ολυμπιακού με προγενέστερα σωματεία.

Γελάμε μέχρι δακρύων για έναν σύλλογο που ιδρύθηκε μέσα σε έναν ορυμαγδό συγχωνεύσεων και μετονομασιών. Η ίδια η δημιουργία σας είναι μία διαρκής συγχώνευση και μιλάτε για τον Ολυμπιακό;

Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν προσμετρά πουθενά τους τίτλους που κατέκτησαν προ των συγωνεύσεων, οι ομάδες των ΙΕΚ Ξυνή στο χάντμπολ ανδρών και του Ελληνικού στο μπάσκετ γυναικών. Μετράει μόνο τους τίτλους που κατακτήθηκαν με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος. Επρόκειτο για μία καθόλα νόμιμη διαδικασία, την οποία ακολούθησε και ο Παναθηναϊκός κατά το παρελθόν στο futsal ανδρών. Αν μελλοντικά μετάνιωσαν, μας είναι αδιάφορο. Η ιστορία ΕΓΡΑΨΕ.

Μήπως η ΑΕΚ δεν μετράει τους τίτλους στο χάντμπολ ανδρών, επειδή είχε προηγηθεί συγχώνευση με την Ηλιούπολη; Μήπως ο ΠΑΟΚ δεν μετράει τους τίτλους στο ποδόσφαιρο γυναικών, επειδή είχε προηγηθεί συγχώνευση με την Ολυμπιάδα;

Οι τίτλοι του Ολυμπιακού στα δύο τμήματα όπου έγιναν συγχωνεύσεις, είναι νόμιμοι και αναγνωρισμένοι από τις ομοσπονδίες, όπως συμβαίνει και με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στα αντίστοιχα αθλήματα.

Αντιθέτως, αυτό δεν ισχυει με αρκετούς τίτλους που υπολογίζει ο κομικογράφος και οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από τις ομοσπονδίες.

Για παράδειγμα, προσμετρά 6 πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο (1909, 1911, 1912, 1918, 1921, 1922), με τη διαφορά ότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 1927, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

Ακόμα και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός «αδειάζει» τη σχετική επιχειρηματολογία, υπολογίζοντας ως πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο σύλλογος, αυτό του 1930:

Σε ένα άλλο παράδειγμα, μετράει και ένα πρωτάθλημα μπάσκετ από το 1921, ενώ η ίδια η ομοσπονδία αναφέρει ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε το 1927:

Το ίδιο κάνει και στο βόλεϊ, όπου ζητάει να αναγνωριστούν ως πρωταθλήματα, έξι τοπικά τουρνουά που δεν αναγνωρίζει η ομοσπονδία (1921, 1944, 1951, 1952, 1959 και 1960). Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας αν τις χρονιές αυτές διεξήχθη πανελλήνιο πρωτάθλημα ή όχι στην επίσημη ιστοσελίδα της Volleyleague:

Το ίδιο κάνει και στο βόλεϊ γυναικών, όπου προσμετρά ένα πρωτάθλημα από τη σεζόν 1969/70. Μάλιστα, η ομοσπονδία έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση και είναι κατηγορηματική:

Την ίδια λογική ακολουθούν και στα ατομικά αθλήματα, καθώς και στα εκατοντάδες τοπικά τουρνουά τσικό που προσμετρούν για να φτάσει στον αριθμό των 1.700 τίτλων.

Αυτή είναι η τακτική του κομικογράφου. Βρίσκει ένα δημοσίευμα εφημερίδας από τη δεκαετία του 1920 για ένα τουρνουά (ενώ οι Έλληνες πολεμούσαν στη Μικρά Ασία) και το βαφτίζει πρωτάθλημα, ενώ δεν το αναγνωρίζουν οι ομοσπονδίες. Μετά κουνάει το δάχτυλο στον Ολυμπιακό επειδή προσμετράει τα νομιμότατα πρωταθλήματα των δύο τμημάτων του που προήλθαν από συγχωνεύσεις, κάτι που κάνουν και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός όμως ακολουθεί την πιο σπαθάτη γραμμή, προσμετρώντας κανονικούς τίτλους, επίσημους και αναγνωρισμένους, μιλώντας στην ουσία, στα κεντρικά τμήματα-ναυαρχίδες, αυτά που παρακολουθεί ο κόσμος, γι αυτό και πλέον έχει επικοινωνηθεί στους πάντες ότι αποτελεί τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ τίτλους.

Μην το ψάχνετε λοιπόν, μία είναι η αλήθεια. Την είπε ο Μιχάλης Κουντούρης και την έγραψε η ιστορία. Άλλωστε την ιστορία τη γράφουν οι νικητές και, όπως όλοι γνωρίζουμε o Μιχάλης Κουντούρης και ο Ολυμπιακός, ήταν και είναι ΝΙΚΗΤΕΣ!

Διαβάστε επίσης

ΟΣΦΠ-Γιούβε 1-0 vs ΠΑΟ-Γιούβε 3-1: Ποιο ήταν το πραγματικό έπος;

ΟΣΦΠ-Γιούβε 1-0 vs ΠΑΟ-Γιούβε 3-1: Ποιο ήταν το πραγματικό έπος;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ, λίγοι συνειδητοποιούν ότι η αθλητική ιστορία είναι μαεστρικά αλλοιωμένη. Τι είναι πραγματικός θρίαμβος και τι είναι υποκατάστατο; Η Αθλητική διαπλοκή αποδεικνύει με στοιχεία.

Μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες Κουντούρη, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...

Μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες Κουντούρη, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...

Μία εβδομάδα πέρασε από τις καταγγελίες-σοκ του Μιχάλη Κουντούρη για φοροδιαφυγή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την κυβερνητική αδιαφορία για το θέμα την ώρα που ο υπουργός αθλητισμού ανακοινώνει από εκπομπή του SDNA χατίρια στον ΠΑΟΚ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ: Στην κορυφή της Ευρώπης-Την ιστορία την γράφουν οι νικητές!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ: Στην κορυφή της Ευρώπης-Την ιστορία την γράφουν οι νικητές!

Τα λόγια είναι φτωχά και τα ντοκουμέντα αμείλικτα: Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης! Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει τη μεγάλη έρευνα για τους τίτλους, αλλά και τις αποκαλύψεις Κουντούρη για τη φοροδιαφυγή και το γηπεδικό των μεγάλων ομάδων.
Το εγχειρίδιο του Νικολογιάννη: Η στοχοποίηση, η κωλοτούμπα και το παραλήρημα

Το εγχειρίδιο του Νικολογιάννη: Η στοχοποίηση, η κωλοτούμπα και το παραλήρημα

Η στοχοποίηση του γιατρού, τα επικείμενα δικαστήρια, η κωλοτούμπα της δεκαετίας για την «Πανάθα που κερδίζει στα γήπεδα» και το παραλήρημα για επιδόρπιο. Ναι, «κλέβουμε Εκκλησία», αλλά αυτό το γλέντι το χρωστούσαμε στον Τάσο Νικολογιάννη...