Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΟ γερά, πάρτο ΞΑΝΑ στα χαρτιά!

ΠΑΟ γερά, πάρτο ΞΑΝΑ στα χαρτιά!
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 - 18:41

Το βαθύ Κράτος είναι ερωτευμένο με το τριφύλλι και του χαρίζει μία ακόμα χάρτινη νίκη, δύο μήνες μετά την υπόθεση Χουάνκαρ και μισό χρόνο μετά την ατιμωρησία για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα στοιχεία-σοκ.

Μία ακόμα μελανή σελίδα γράφτηκε σήμερα για τον Ελληνικό αθλητισμό, με την απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της Ε.Σ.Α.Π., η οποία πρόσθεσε μία ακόμα χάρτινη επιτυχία στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά στην αναμέτρηση του λιγκ καπ βόλεϊ ανδρών με τον Ολυμπιακό, η οποία διεκόπη στο Ρέντη στις 07/12.

Τι κι αν τα επεισόδια συνέβησαν εκτός γηπέδου; Τι κι αν οι εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητών δεν αποδίδουν την παραμικρή ευθύνη στον Ολυμπιακό; Η αθλητική δικαστής δίκασε με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις εκθέσεις της αστυνομίας, προς όφελος του αγαπημένου συλλόγου του βαθέος κράτους.

ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Για τον Παναθηναϊκό, μόνο τα χαρτιά υπάρχουν απέναντι στον αιώνιο δυνάστη. Το έχει αποδείξει επανειλημμένα η ιστορία.

Πριν από λίγους μήνες, προσπαθούσαν να πάρουν με παγαποντιά το πρωτάθλημα στο πινγκ πονγκ ανδρών, καθώς τάχθηκαν κατά της αναβολής της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, παρότι όλα τα αστέρια των Ερυθρόλευκων συμμετείχαν σε επίσημα διεθνή meetings της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ονειρεύτηκαν να αντιμετωπίσουν αποδεκατισμένο τον αντίπαλό τους, αλλά το σκάνδαλο δεν ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός σήκωσε τρεμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκό).

Τον Οκτώβριο, μόλις σκόραρε ο Καμαρά, έφυγαν τρέχοντας από το γήπεδο και πήραν ένα χάρτινο 0-3 στο Καραϊσκάκη, επειδή έσκασε μία κροτίδα εκτός αγωνιστικού χώρου και έπεσε κάτω ο Χουάνκαρ! Αφαιρέθηκε ένας επιπλέον βαθμός από τον Ολυμπιακό και αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα. Οι ίδιοι πανηγύριζαν ξεδιάντροπα και πίστεψαν ότι είναι άξια πρώτοι στο πρωτάθλημα για να ακολουθήσει η νέμεσις, καθώς έπεσε το ένα χαστούκι μετά το άλλο, από Ρεν, Άρη, Μακάμπι Χάιφα και Ατρόμητο.

Σήμερα, προκρίθηκαν με χάρτινο τρόπο στα ημιτελικά του λιγκ καπ στο βόλεϊ, χάρη σε μια δικαστική απόφαση άνευ προηγουμένου που αποτέλεσε λύτρωση για το τμήμα βόλεϊ του τριφυλλιού. Μέσα στο γήπεδο έχαναν με 1-0 σετ, ενώ έχασαν και λίγες μέρες αργότερα για το πρωτάθλημα με 3-1. Όμως η κυβέρνηση, η αστυνομία και το δικαιοδοτικό όργανο, έκαναν το καθήκον τους για την αγαπημένη ομάδα του βαθέος κράτους που μπορεί να ελπίζει σε έναν χάρτινο τίτλο.

Από την άλλη πλευρά, το βαθύ κράτος χαϊδεύει διαρκώς τον σύλλογο με σήμα το τριφύλλι. Μιλάμε για τον σύλλογο που το 2013 υποβιβάστηκε στα γήπεδα του βόλεϊ, αλλά η ΕΣΑΠ τον κράτησε στην κατηγορία με χάρτινη απόφαση...

Η πιο καραμπινάτη πρόκληση από το πρόσφατο παρελθόν, είναι φυσικά η απόφαση με την οποία έμειναν βαθμολογικά ατιμώρητοι, όταν οι οπαδοί τους κατέστρεφαν το κλειστό του ΟΑΚΑ στο μπάσκετ, επειδή έχαναν με 35-63 από τον Ολυμπιακό.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τέθηκαν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού challenge cup του βόλεϊ ανδρών. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά, σημειώθηκαν σφοδρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟ και την Αστυνομία, από τα οποία τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Παρότι τα επεισόδια συνέβησαν εντός του γηπέδου (σε αντίθεση με το Ρέντη) και παρότι υπήρξε τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ (CEV), αποφάσισε να διεξαχθεί ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών και όχι να τον κερδίσει ο Ολυμπιακός στα χαρτιά. Αυτό ήταν το ορθό και αυτή είναι η διεθνής τάση, όπως εκφράζεται από την ίδια την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ο αγώνας αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα το μεσημέρι (μισή μέρα αργότερα), αλλά ο Ολυμπιακός δεν διανοήθηκε να προσπαθήσει να πάρει μία χάρτινη νίκη, ενώ θα μπορούσε. Άλλωστε, μετά τη ρίψη δακρυγόνου και την κατάσταση που επικρατούσε στο κλειστό, το μόνο εύκολο για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, θα ήταν να επισκεφθεί εκείνο το βράδυ τα νοσοκομεία, να πάρει γνωματεύσεις από πνευμονολόγους και να δηλώσει αδυναμία των παικτών του να αγωνιστούν την επομένη το μεσημέρι. Κάτι ανάλογο είχε επικαλεστεί αρχικά και ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό στάδιο προ δύο εβδομάδων, παρότι εκεί πρόκειται για ανοιχτό στάδιο. Ο Ολυμπιακός δεν το έκανε. Προτίμησε να γράψει ιστορία αγωνιστικά, πετυχαίνοντας την ανατροπή του αιώνα.

Τότε η διοίκηση του Παναθηναϊκού, είχε εκδώσει ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια» της αστυνομίας, χωρίς καν να ευχηθεί περαστικά στους τραυματίες αστυνομικούς:

Αλήθεια, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε λόγο για «εγκλήματα» της Αστυνομίας, ενώ υπήρχαν τραυματίες αστυνομικοί, γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη ζέση στον κρατικό μηχανισμό;

Ας δούμε όμως τα στοιχεία της υπόθεσης για τον πρόσφατο αγώνα βόλεϊ, που δεν έλαβε υπόψη του το δικαιοδοτικό όργανο.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ

Η απόφαση που εκδόθηκε, δημιουργεί μία απίστευτη νομολογία. Είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα τιμωρείται αγωνιστικά για περιστατικό που συμβαίνει εκτός γηπέδου.

Τα επεισόδια που συνέβησαν, προφανώς είναι καταδικαστέα από όλους, αλλά έλαβαν χώρα εκτός του «Μελίνα Μερκούρη» και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση. Ακόμα και αν οι σύγχρονοι Γκέμπελς αμφισβητούν το εύρος της απόστασης, δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι δεν συνέβη το παραμικρό εντός του γηπέδου.

Καταδικάζονται ο Ολυμπιακός, η διοίκηση και οι αθλητές του, με βάση το πολιτικό κλίμα και τις αντιδράσεις της Αστυνομίας, χωρίς να προβλέπεται από πουθενά στον κανονισμό ότι μία ομάδα φέρει ευθύνη για το τι συμβαίνει μισό χιλιόμετρο έξω από το γήπεδο.

Ας θυμηθούμε τι συνέβη το καλοκαίρι. Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με αδελφοποιημένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, προκάλεσαν αιματηρά επεισόδια ακριβώς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Από τα επεισόδια αυτά έχασε τη ζωή του, ένας 29χρονος οπαδός της Ένωσης, ο Μιχάλης Κατσούρης. Ο αγώνας αναβλήθηκε για λίγες μέρες.

Ήταν ποτέ δυνατόν να χάσει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον αγώνα στα χαρτιά από την ΟΥΕΦΑ, επειδή οι οπαδοί της προκάλεσαν αυτά τα έκτροπα;

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τις εκθέσεις του διαιτητή, του κομισάριου και του παρατηρητή της αναμέτρησης για το λιγκ καπ του βόλεϊ.

Ο διαιτητής Επαμεινώνδας Γεροθόδωρος, ανέφερε τα εξής στην έκθεση που συνέταξε για την αναμέτρηση: «Στο 2ο σετ... άρχισε να μυρίζει έντονα μυρωδιά από δακρυγόνα, η οποία προέρχονταν έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα εντός αγωνιστικού χώρου να γίνεται αποπνικτική. Ο αγώνας διακόπηκε στις 21:45».

Αναφορικά με την απόφαση για οριστική διακοπή, ο διαιτητής του αγώνα, ανέφερε τα εξής: «Στις 22:30 έγινε ο οριστικός έλεγχος του αγωνιστικού χώρου και διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση στην ατμόσφαιρα παρέμενε αποπνικτική. Ως εκ τούτου αποφασίσαμε την οριστική διακοπή του αγώνα».

Ο κομισάριος του αγώνα Θέμης Καλπάκτσογλου, ανέφερε στη δική του έκθεση τα εξής:

«Από τον εξωτερικό χώρο και τις ανοικτές πόρτες στην εξέδρα, εισήλθε καπνός και έντονη μυρωδιά από δακρυγόνα ... Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και επικίνδυνη για όλους και το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά ... Η ατμόσφαιρα παρέμενε αποπνικτική έτσι μετά από διακοπή 45 λεπτών ο αγώνας διεκόπη οριστικά... Εντός του αγωνιστικού χώρου δεν υπήρξαν επεισόδια».

Ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ ανέφερε στην αναλυτική έκθεσή του, τα εξής:

«Η προσέλευση των φιλάθλων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη τάξη και με τη χρήση αριθμημένων εισιτηρίων. Κανένας φίλαθλος δεν εισήλθε χωρίς το προσωπικό του εισιτήριο... Από 9:30 μ.μ. παρατηρήθηκε μετακίνηση των οπαδών από την Θύρα 7 προς το άλλο επίπεδο του διαζώματος. Η αιτία ήταν η δύσπνοια και η ενόχληση στα μάτια από τα δακρυγόνα. Αυτή ήταν και η αιτία που διεκόπη ο αγώνας».

Με λίγα λόγια, οι εκθέσεις διαιτητή, κομισάριου και παρατηρητή ΔΕΑΒ, είναι απολύτως ξεκάθαρες ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ευθύνη του Ολυμπιακού για τη διακοπή της αναμέτρησης, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο εντός αγωνιστικού χώρου. Η αιτία της διακοπής αφορούσε τη χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία εκτός του γηπέδου και αυτό αναφέρεται ρητά και επανειλημμένα. Παρόλα αυτά, η αθλητική δικαστής δίκασε με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λαμβάνοντας υπόψη της μόνο τις εκθέσεις της Αστυνομίας και καταδίκασε τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός καταδικάστηκε σήμερα ακόμα και με άρθρο το οποίο δεν περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο με βάση το οποίο κλήθηκε, κάτι νομικά πρωτοφανές!

Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ

Το φαινόμενο αυτού του συλλόγου είναι μυθικό και δεν σταματάει να εκπλήσσει ακόμα και εμάς.

Όσο τον πολεμάει ένα ολόκληρο σύστημα, από την κυβέρνηση και την Αστυνομία, μέχρι τα αθλητικά δικαστήρια και τους διαιτητές, τόσο χαλυβδώνεται και κάνει επίδειξη αγωνιστικής δύναμης μέσα στα γήπεδα.

Το σύστημα στραπατσαρίστηκε την περασμένη Πέμπτη με τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και την άνετη πρόκριση του Ολυμπιακού.

Νέα πίκρα για το σύστημα και το Σάββατο με το διπλό «γλέντι» του Ολυμπιακού επί Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στον ερασιτέχνη. Άδειο το γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ρέντη, όμως η νίκη ήρθε εκκωφαντικά επί του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Γεμάτο το γήπεδο που παραχώρησε στην ΑΕΚ η κυβέρνηση (Λιόσια), διπλό του Ολυμπιακού και εκεί. Μόνος εναντίον όλων και κάνει πλάκα στους πάντες.

Νέο χαστούκι για τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο Περιστέρι, στραπάτσο για την ΑΕΚ χθες στο Αγρίνιο, παλικαρίσιο διπλό του Ολυμπιακού στις Σέρρες. Ληστεία με Χουάνκαρ, κλοπή στον Βόλο, αλλά το πρωτάθλημα ξανά στα ίσα.

Σε μία χρονιά που έχει ήδη αλλοιωθεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με το σκάνδαλο Χουάνκαρ και σε μία χρονιά που έχει ήδη αλλοιωθεί το πρωτάθλημα μπάσκετ με τη μη αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟ για τα έκτροπα του ΟΑΚΑ τον περασμένο Ιούνιο, έρχεται και η νέα αλλοίωση, αυτή τη φορά στο λιγκ καπ του βόλεϊ.

Σε μία χώρα που οι επίσημες καταγγελίες του ερασιτέχνη Ολυμπιακού για φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα και αθέμιτο ανταγωνισμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μένουν χωρίς έλεγχο και τιμωρία, τα σκάνδαλα συνεχίζονται.

Είναι προφανές ότι ο ερασιτέχνης ΟΣΦΠ θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του και θα προσβάλει αυτή την απόφαση που είναι αστήρικτη νομικά κατά την κρίση μας. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλο σκάνδαλο και στον επόμενο βαθμό δικαιοδοσίας θα ληφθούν υπόψη οι εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητών, καθώς και τα άρθρα με βάση τα οποία κλήθηκαν οι Ερυθρόλευκοι.

Κλείνοντας, θα σας πούμε το εξής: Όταν ο Άγιος Θωμάς θύμιζε Λωρίδα της Γάζας, ο Ολυμπιακός δεν διάλεξε ποτέ να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά, όπως κάνετε εσείς, ούτε κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες κυβέρνησης και Αστυνομίας. Ήρθε μέσα στο σπίτι σας, παρόντος του προέδρου του και σας διέλυσε με 1-4 για να σηκώσει μετά ευρωπαϊκό...

Μην ξεχνάτε ότι ο κορυφαίος πολυαθλητικός οργανισμός του πλανήτη δεν λύγισε επί χούντας. Δεν θα λυγίσει ούτε σήμερα...

Διαβάστε επίσης

Το διαχρονικά ανύπαρκτο μπασκετικό dna του Παναθηναϊκού

Το διαχρονικά ανύπαρκτο μπασκετικό dna του Παναθηναϊκού

Η κρατική σφραγίδα στις ευρωλίγκες του Παναθηναϊκού, η φετινή λογική «μπασκετικής Παρί» και η αρρωστημένη ζήλεια τους για το βαθιά μπασκετικό μοντέλο που είχε πάντα ο Ολυμπιακός. Η Αθλητική διαπλοκή τολμάει να πει την αλήθεια για το dna του μπασκετικού ΠΑΟ...

Τα ψέματα για Καμαρά και οι αποκαλύψεις-σοκ του Κρέσπο!

Τα ψέματα για Καμαρά και οι αποκαλύψεις-σοκ του Κρέσπο!

Οι γνωστοί-άγνωστοι της προπαγάνδας ξεσάλωσαν με Καμαρά, αλλά έφαγαν μία ξεγυρισμένη κατραπακιά. Κράτησαν όμως καλά κρυμμένες τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Κρέσπο. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα δεδομένα, όπως έχουν και ξεσκεπάζει την υποκρισία...

Ένα αδιάκοπο τετραήμερο κάρμα...

Ένα αδιάκοπο τετραήμερο κάρμα...

Ευρω-αποκλεισμοί και γκέλες για τους συμμάχους της μομφής, ευρω-πρόκριση και διπλό για τον Ολυμπιακό που τους διέλυσε και στον ερασιτέχνη. Από την Πέμπτη μέχρι σήμερα, η ζωή αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...