Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιος να συγκριθεί μαζί τους... (vids)

Ποιος να συγκριθεί μαζί τους... (vids)
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016 - 02:54

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Σύγκρουση γιγάντων θα έχουμε στη Βασιλεία, στον τελικό του Europa League. Από τη μία, είναι η Λίβερπουλ με την τόσο μεγάλη και βαριά φανέλα, από την άλλη η Σεβίλλη των δύο συνεχόμενων κατακτήσεων του θεσμού. Και οι δύο τους απέδειξαν στους επαναληπτικούς των ημιτελικών πως κανείς δεν συγκρίνεται μαζί τους, νικώντας Βιγιαρεάλ (3-0) και Σαχτάρ (3-1), αντίστοιχα.

Καλώς τα παιδιά στο «Άνφιλντ»

Η Λίβερπουλ έδειξε πως στο γήπεδό της, κουμάντο κάνει μόνο εκείνη. Οι «κόκκινοι» νίκησαν 3-0 τη Βιγιαρεάλ, ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση. Ο Σοριάνο με αυτογκόλ στο 7’ (από προβολή του Στάριτζ), ο Στάριτζ στο 63’ με πλασέ και ο Λαλάνα στο 81’ με πλασέ σε κενή εστία, σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Κλοπ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» αγωνίστηκε από το 71’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βίκτορ Ρουίζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Μορένο, Μίλνερ, Τσαν, Κουτίνιο, Φιρμίνιο (89’ Μπεντεκέ), Λαλάνα, Στάριτζ (92’ Λούκας).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Αρεολά, Γκάσπαρ, Πίνια (50’ Τριγκέιρος), Μουζάκιο, Ρουίζ, Ντος Σάντος (73’ Μπονέρα), Κόστα, Σουάρεθ, Σοριάνο, Σολδάδο (68’ Αντριάν), Μπακαμπού.

Γκαμεϊρό λαμπρός την οδηγεί!

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, η κάτοχος των δύο τελευταίων διοργανώσεων του Europa League, Σεβίλλη, νικούσε 3-1 την αξιόμαχη Σαχτάρ, μετά το 2-2 της Ουκρανίας. Ο Γκαμεϊρό με πλασέ στο 9’ από ολέθριο λάθος του Μαλίσεφ και με τον ίδιο τρόπο στο 47’, αφού πρώτα πέρασε και τον Πιάτοφ και ο Μαριάνο στο 59’, σημείωσαν τα γκολ των νικητών. Ο Εντουάρντο είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Σαχτάρ, στο 44’, μετά από ωραία κάθετη του Μάρλος.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σόρια, Καρίσο, Ραμί, Κρισόβιακ, Τρεμουλινάς (73’ Εσκουδέρο), Ενζονζί, Μπανέγκα (89’ Κριστόφορο), Κόκε, Μαριάνο, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (82’ Ιμπόρα).
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Στεπανένκο, Μάρλος (84’ Ουέλινγκτον Νεμ), Μαλίσεφ, Εντουάρντο (84’ Ντεντίνιο), Τάισον (76’ Μπερνάρντ), Ισμαΐλι, Σρνα, Ρακίτσκι, Κοβαλένκο.

Διαβάστε επίσης

Αθυρόστομος ο Μόντριτς (vid)

Αθυρόστομος ο Μόντριτς (vid)

Με μία βαριά βρισιά, έβγαλε την ένταση του αγώνα, μετά την αλλαγή του, ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League.