Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Βαλβέρδε το απέδειξε στον Ολυμπιακό»

«Ο Βαλβέρδε το απέδειξε στον Ολυμπιακό»
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - 17:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Το μέγεθος μιας ομάδας δεν περιορίζεται μόνο στα αγωνιστικά αποτελέσματα της εκάστοτε σεζόν, αλλά στο εκτόπισμα που έχει στο πέρασμα του χρόνου. Και ο Ολυμπιακός αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη, όπως φαίνεται και από την άποψη που κατέθεσε ο βετεράνος διεθνής Ισπανός επιθετικός, Ίσμαελ Ουρθάιθ.

Ο 46χρονος, πλέον, Ουρθάιθ παραχώρησε συνέντευξη στην ινδονησιακή έκδοση της ιστοσελίδας goal με αφορμή το clasico, που γίνεται αύριο στην Ισπανία μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Έχοντας συνεργαστεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε κατά το παρελθόν, ο Ουρθάιθ δεν έχει καμία αμφιβολία για να την ικανότητα του να διαχειριστεί μεγάλα κλαμπ και το εξήγησε.

«Γνωρίζω την καριέρα του και ξέρω την ικανότητα του Βαλβέρδε να διαχειρίζεται μεγάλες ομάδες, να κρατάει ισορροπία και να δίνει ξεκάθαρες οδηγίες στους παίκτες του για το τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Το απέδειξε όταν ήταν στον Ολυμπιακό, φάνηκε και με την Εσπανιόλ, που την είχε πάει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ξέρει τι πρέπει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές-αστέρια, αλλά και να έχει η ομάδα του σταθερότητα και ισορροπία», είπε ο Ουρθάιθ και αναφέρθηκε στο ντέρμπι που θα γίνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχοντας βέβαια στο παρελθόν ξεκινήσει την καριέρα του από την ακαδημία της Ρεάλ:

«Η πρόβλεψη σε ένα τέτοιο μας είναι δύσκολη, όμως η δική μου θα είναι καλή για το ισπανικό ποδόσφαιρο και για το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι αυτό θα γίνει με νίκη της Ρεάλ, ώστε να πάρει τους 3 βαθμούς και να παλέψει με την Μπάρτσα μέχρι το τέλος για τον τίτλο. Σε αντίθετη περίπτωση καταλαβαίνουμε όλοι ότι η Μπαρτσελόνα θα εξασφαλίσει τεράστιο αβαντάζ τίτλου από τον α’ γύρο».

Μετά από 16 αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβισιόν η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην 1η θέση με 42 βαθμούς, δηλαδή έξι πόντους μπροστά από την δεύτερη Ατλέτικο. Η Ρεάλ έχει 31 πόντους, αλλά και ένα ματς λιγότερο, καθώς έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο και κατέκτησε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε επίσης

Μένει στην Μαρσέιγ ο Μήτρογλου

Μένει στην Μαρσέιγ ο Μήτρογλου

Υπό αμφισβήτηση είναι ο «πιστολέρο» στην γαλλική ομάδα, αλλά του δίνεται χρόνος μέχρι το καλοκαίρι να αλλάξει το κλίμα με τα… γκολ του. Κλειδί η συμφωνία που έκανε η Μπενφίκα.

«Ξηγημένος» ο Τσόρι

«Ξηγημένος» ο Τσόρι

Τους λόγους που δεν μπόρεσε να μεταγραφεί στη Ρίβερ εξήγησε ο Αργεντινός, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.