Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ της Μπασακσεχίρ

Το προφίλ της Μπασακσεχίρ
Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018 - 15:28

Η Μπασάκσεχιρ είναι η ανερχόμενη δύναμη στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 2013-14 ανέβηκε από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία και από εκείνο το σημείο και μετά, την άνοδο δηλαδή, πρωταγωνιστεί. Τα δύο πρώτα χρόνια τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάθε χρόνο και καλύτερη, καθώς τη διετία 2016-18 διεκδίκησε σε αμφότερες της σεζόν το πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Είναι μια ομάδα που συνεχώς κάνει βήματα προόδου και ρίχνει πολλά λεφτά στο μεταγραφικό παζάρι.

ΧΡΩΜΑΤΑ: Πορτοκαλί μπλούζα με μπλε σορτσάκι είναι τα χρώματα της βασικής φανέλας της ομάδας από την Τουρκία.

ΠΑΛΜΑΡΕ: Πρωταθλήτρια Β’ κατηγορίας το 2013-14 και της Γ’ κατηγορίας στην Τουρκία του 1992-93 και το 1996-97. Επίσης έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου, το 2010-11 και το 2016-17, χάνοντας και τις δύο φορές τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι.

ΕΔΡΑ: Το στάδιο «Φατίχ Τερίμ». Νέο γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο (26/07) του 2014. Χωρητικότητας 17.800 θέσεων. Πήρε το όνομά του από τον σπουδαίο παίκτη και προπονητή στην Τουρκία. Κατασκευάστηκε μέσα σε 16 μήνες και είναι από τα πιο σύγχρονα στη γειτονική χώρα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αμπντουλάχ Αβτσί. Ο 54χρονος Τούρκος τεχνικός είναι στον πάγκο της Μπασάκσεχιρ από το 2014, όταν η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα της Τουρκίας και έχει συνδυάσει την παρουσία του εκεί με τις πετυχημένης πορείες αυτής της 4ετίας. Έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας του, το διάστημα 2011-13.

ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ: Διεκδίκησε το πρωτάθλημα στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Τελικά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Τερμάτισε στην 3η θέση με 72 βαθμούς, όσους και η Φενέρμπαχτσε, τρεις πίσω από την πρωταθλήτρια Γαλατασαράι που πήρε 75. Της κόστισε η ισοπαλία 1-1 με την Σίβασπορ, την 32η αγωνιστική.

ΦΕΤΟΣ: Η σεζόν ξεκινά για την Μπασάκσεχιρ στις 9 Αυγούστου με το ματς κόντρα στην Μπέρνλι. Εκτός από τα ευρωπαϊκά ματς, εάν περάσει θα έχει δύο ματς στην Τουρκία πριν τα πλέι οφ του Europa League. Με την Τραμπζονσπόρ (12/08, εντός έδρας) και την Κασίμπασα (19/08, εκτός έδρας), ενώ ανάμεσα στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει την Ακισάρ (26/08, εντός έδρας).

ΑΣΤΕΡΙ: Αδιαμφισβήτητα ο Αρντά Τουράν είναι ο καλύτερος παίκτης της Μπασακσεχίρ. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός διαθέτει ποιότητα και σίγουρα ξεχωρίζει στο ρόστερ της ομάδας του. Επίσης, μεγάλο όνομα αποτελεί και ο Αντεμπαγιόρ, ο οποίος βέβαια είναι πλέον μεγάλος σε ηλικία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μπαμπακάν, Γκιουνόκ, Τσακίρ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Κλισί, Ντα Κόστα, Σετζού, Αταμά, Καικάρα, Επουρεάνου, Ουκάρ

ΜΕΣΟΙ

Αρντά Τουράν, Μπελόζογλου, Ινλέρ, Ελία, Φρέι, Γιόβιτς, Αϊντοτζντού, Καχβέτσι, Τεκντεμίρ, Βίσκα

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αντεμπαγιόρ, Ναπολεόνι, Μπάγιτς, Έρντιντς

Διαβάστε επίσης

Το προφίλ της Μπέρνλι

Το προφίλ της Μπέρνλι

Πέρσι έγραψε ιστορία η αγγλική ομάδα. Μετά από 51 χρόνια πήρε ξανά το εισιτήριο συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης.

Παίζει με Ολυμπιακό ο Σάλβι

Παίζει με Ολυμπιακό ο Σάλβι

Ο τερματοφύλακας της Λουκέρνης αν και αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξιό του μηρό, τελικά όπως φαίνεται θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του ενόψει του πρώτου ματς με τους «ερυθρόλευκους».

«Μας έδωσε αυτοπεποίθηση»

«Μας έδωσε αυτοπεποίθηση»

Ο Ρενέ Βάιλερ εξήγησε ότι η νίκη κόντρα στη Λουγκάνο, θα βοηθήσει τη Λουκέρνη ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό.