Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πεντάρα» η Μπαρτσελόνα, «τριάρα» η Λίβερπουλ (vids)

«Πεντάρα» η Μπαρτσελόνα, «τριάρα» η Λίβερπουλ (vids)
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 - 00:03

«Κλείδωσαν» οι οκτώ ομάδες που πήραν την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League. Τα δύο τελευταία εισιτήρια πήραν εμφατικά Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ.

Όσον αφορά τους «μπλαουγκράνα» με σόου του Λιονέλ Μέσι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε στο «Καμπ Νόου» με 5-1 της Λιόν. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πέτυχε δύο γκολ και είχε και δύο ασίστ στην εύκολη επικράτηση των Ισπανών.

Το σκορ άνοιξε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μέσι στο 18’ για να έρθει στη συνέχεια ο Κοουτίνο μετά από ασίστ πάρε βάλε του Σουάρεζ να διαμορφώσει το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λιόν μείωσε με τον Τουσάρ στο 48’ όμως στη συνέχεια η Μπάρτσα ήταν καταιγιστική. Ο Μέσι στο 78’ έκανε το 3-1, ενώ στη συνέχεια έδωσε μια φανταστική ασίστ στον Πικέ για το 4-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντεμπελέ στο 86’.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Λίβερπουλ παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο επικράτησε μέσα στο Μόναχο της Μπάγερν με 3-1. Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο 26’ ο Μανέ για να σκοράρει στο τέρμα της ομάδας του ο Ματίπ στο 39’ για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι Άγγλοι ήταν οι μοναδικοί που υπήρχαν μέσα στο γήπεδο. Ο Μίλνερ εκτέλεσε εξαιρετικό το κόρνερ και ο Φαν Ντάικ στο 69’ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1, για να έρθει ο Μανέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς στο 84’ να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Έτσι το παζλ της οκτάδας του Champions League, διαμορφώνουν τέσσερις ομάδες από την Αγγλία, μία από την Ιταλία, μια από την Ισπανία, μία από την Πορτογαλία και μία από την Ολλανδία.

Αναλυτικά:

Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Άγιαξ, Λίβερπουλ.

Μπαρτσελόνα – Λιόν 5-1 (18’ {πεν.}, 78’ Μέσι, 31’ Κοουτίνιο, 81’ Πικέ / 58’ Τουσάρ)

Μπάγερν Μονάχου – Λίβερπουλ 1-3 (39’ {αυτ.} Ματίπ / 26’, 84’ Μανέ, 69’ Βαν Ντάικ)

Διαβάστε επίσης