Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιμένουν οι δυνατοί άνεμοι, αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς (video)

Επιμένουν οι δυνατοί άνεμοι, αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς (video)
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:59

Συνεχίζονται οι δυνατοί άνεμοι το επόμενο διάστημα σε εντάσεις μέχρι 6-7 μποφόρ, με αυξημένο τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα. Λίγες αραιές νεφώσεις φαίνονται στα βορειοδυτικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες, μικρής σημασίας. Κατά περιόδους πιο πυκνή συννεφιά προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Σποράδες, την Εύβοια, και στα βόρεια τμήματα της Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Κατά μέσο όρο 31-32 βαθμούς οι μέγιστες στα ηπειρωτικά, με περισσότερη ζέστη στα δυτικά με 35 βαθμούς. Στο Αιγαίο οι θερμοκρασίες θα πλησιάσουν τους 31-32 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο και το Καστελόριζο θα φτάσει 34 με 35οC.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Λίγο πιο ενισχυμένοι βοριάδες προβλέπονται στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ η έντασή τους.

Για την Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία από 22-32οC Στα ανατολικά που θα φυσάει δυνατός βοριάς 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς. Βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλοκαιρία, με αρκετό ήλιο. Η θερμοκρασία από 20-30οC και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών σύντομων βροχών στα ορεινά της Ευβοίας. Θα διατηρηθούν οι ισχυροί βοριάδες με εντάσεις 5-7 μποφόρ ,ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή στους 33-35οC στα ηπειρωτικά οι μέγιστες και 30-33οC στα νησιά του Αιγαίου.

Κλείνοντας, την Κυριακή λίγη περισσότερη συννεφιά αναμένεται στα ανατολικά και νότια, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο 30-33οC και τοπικά στη δυτική Ελλάδα 35 βαθμούς Κελσίου. Τέλος οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης