Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιδεινώνεται ο καιρός, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (video)

Επιδεινώνεται ο καιρός, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (video)
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 - 16:59

Συνεχίζονται οι βροχές στη δυτική Ελλάδα, ωστόσο η εικόνα που έχουμε για τις επόμενες μέρες, είναι οι καταιγίδες να επηρεάζουν μέσα στο σαββατοκύριακο το ανατολικό Αιγαίο, και γενικά να επικρατούν τοπικές συννεφιές με αρκετό όμως ήλιο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο και τα δυτικά. Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, με ιδιαίτερη προσοχή στην Κέρκυρα και στους Παξούς , όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Σταδιακά θα μετακινηθούν νοτιότερα, επηρεάζοντας τις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με πρόσκαιρες καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένες νεφώσεις και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει λίγο. Θα προσεγγίσει στα δυτικά τους 25-26 βαθμούς, 27 στα βόρεια, 28-29 στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα φτάσει μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιάδες 6-7 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα υποχωρήσουν. Νότιοι στο Αιγαίο 4-5 και στα βόρεια 6 μποφόρ.

Για την Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις , οι οποίες από το μεσημέρι και μετέπειτα παροδικά θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 19-27, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι που θα πνέουν στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, 3-5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις ,με μια μικρή πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 16-26 , νοτιοανατολικός ο άνεμος στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο βροχές αναμένονται στη Θράκη, και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, όπου και θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση , με 24 βαθμούς το μεσημέρι στα δυτικά, 25-27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, η ζέστη θα παραμείνει στην Κρήτη, με τις μέγιστες να πλησιάζουν τους 31 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες στο Ιόνιο 4-5 και δυτικοί νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Κλείνοντας,την Κυριακή τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, καθώς και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο ο καιρός θα είναι καλός στις υπόλοιπες περιοχές, με αρκετό ήλιο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα προσεγγίσει τους 23-26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 4-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης