Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιστορικό βήμα της Κίνας στο διάστημα: Προσεδάφισε ρομπότ στον Άρη (video)

Ιστορικό βήμα της Κίνας στο διάστημα: Προσεδάφισε ρομπότ στον Άρη (video)
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 - 12:33

Η Κίνα κατάφερε το Σάββατο να προσεδαφίσει στην επιφάνεια του Άρη τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που έχει βαφτίσει Zhurong, επιτυχία άνευ προηγουμένου για οποιαδήποτε χώρα της Ασίας, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα την Κινεζική Εθνική Διαστημική Υπηρεσία.

Η προσεδάφιση στον Κόκκινο Πλανήτη αποτελεί εξαιρετικά περίπλοκο εγχείρημα. Πολλές ευρωπαϊκές, σοβιετικές και αμερικανικές αποστολές με αυτόν τον σκοπό απέτυχαν στο παρελθόν.

Η Κίνα είχε ήδη αποπειραθεί να στείλει ερευνητικό ρομπότ στον Άρη, το 2011, αποστολή που διεξήχθη από κοινού με τη Ρωσία. Μετά την αποτυχία της, το Πεκίνο αποφάσισε να συνεχίσει την περιπέτεια μόνο του.

Η Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας εκτόξευσε την 23η Ιουλίου 2020 από τη Γη τη μη επανδρωμένη αποστολή Tianwen-1, όπως ονομάζεται το διαστημόπλοιο που έστειλε στο διάστημα.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στην Κίνα

Εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Γιουχάν της κεντρικής Κίνας, αλλά και μια άλλη πόλη, στην επαρχία Τζιανγκσού, στην ανατολική Κίνα.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και αποκολλήθηκαν στέγες κτιρίων, ενώ υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Χάρι και Μέγκαν εκτός βασιλικής οικογένειας και ως ομοιώματα

Την ίδια ώρα, το μουσείο Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο απομάκρυνε τα κέρινα ομοιώματα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από την έκθεση με τα υπόλοιπα ομοιώματα μελών της βασιλικής οικογένειας, τοποθετώντας τα στη ζώνη του Χόλυγουντ μαζί με άλλες διασημότητες.

Ο κέρινος πρίγκιπας Χάρι και η κέρινη Μέγκαν Μαρκλ, δεν βρίσκονται πλέον δίπλα στην Ελισάβετ, τον Γουίλιαμ και την Κέιτ αλλά δίπλα σε διασημότητες.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης